mihow 19.01.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Cześć!Posiadam w swojej łazience piec gazowy do C.O. - wisi sobie na scianie w roku lazienki. Oczywiście od niego w dół idzie sobie do podłogi trochę różnych rurek, zaworków - jak to przy piecu. Teraz mam dylemat - czy zabudowywać te rury płytkami (zrobić stelarz, płyta GK i obłożyć to płytkami), czy może wykombinować jakaś fajną szafeczkę z kolorze mebli łazienkowych i wstawić pod ten piec zakrywając te rury, wyposażone w drzwiczki aby był łatwy dostęp do zaworów pieca? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 19.01.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 hej! Ja mam zabudowany piec szafka lazienkowa. Poprzednio mialem piec dwufunkcyjny i sie miescil, teraz mam jednofunkcyjny z zasobnikiem i niestety zasobnik sie nie miesci. Przy nastepnej wymianie mebli bedzie juz zabudowany. Tak wyglada piec w szafce: http://img218.imageshack.us/img218/3140/piecotwss8.jpg A tak po zamknieciu szafki: http://img223.imageshack.us/img223/2578/lazienka1zx6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mihow 19.01.2007 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A czy wogóle można zabudowywać piec szafką?Chodzi mi o całkowitą zabudowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 22.01.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 A czy wogóle można zabudowywać piec szafką? Chodzi mi o całkowitą zabudowę... Ja mam piec turbo wiec nie potrzebuje nawiewu. Moj mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mihow 25.01.2007 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Zdecydowałem się jednak rozwalić obudowę z płytek i zrobić zabudowę z szafki. Tak chyba będzie najładniej. I zawsze dzięki drzwiczkom łatwiejszy dostęp do rurek będzie, a na dole się jakieś szafeczki zrobi na domestosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.02.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy można zabudować, chociaż częściowo, piec w łazience? Myslałam, zeby zrobić szafę, tylko bez "sufitu", ewentualnie żeby na bocznej ściance szafy dać otwory wentylacyjne. Czy takie coś jest wykonalne? http://img238.imageshack.us/img238/8884/hpim4006nr8.jpg Zdjęcie jest z etapu wykończeniówki. W tej chwili pod piecem stoi pralka, więc może możnaby zrobić komin wysoki na 2,50, żeby ukryć całość. Drzwi z mlecznej szyby, albo zwykłe fronty z mdf... Bo zabudowa samej tylko pralki wydaje mi się bez sensu... Pralka nie szpeci tak, jak te rury, rurki i rureczki A moze ktoś zabudowywal piec i może pochwalić się efektem na fotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts