pietrix 19.01.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Musze się zdecydować na dachówkę ceramiczną, wybrałem już Robena (średzka falista plus) lecz inni mi ją odradzają. Proponują Ruppa lub Koramica.Co o tym sądzicie? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 19.01.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Musze się zdecydować na dachówkę ceramiczną, wybrałem już Robena (średzka falista plus) lecz inni mi ją odradzają. Proponują Ruppa lub Koramica. Co o tym sądzicie? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? jak miałem na inwestycje(developer) kupić koramica to mi ją odradzono, że lepszy Roben, więc chciałem wziąść najtańszego naturalnego Robena, ale się okazało iż najtańszy Roben to nie naturalny, ale anagoba, kolor miedziany i taki kupilismy w cenie 1,85 netto za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 19.01.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 temat - KROWA U MNIE LEŻY BRAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 19.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 U mnie taka sama sytuacja jak u mdzalewscy. Jeden pan usilnie starał mi wcisnąć koramica ale on miał duze rabaty w wienerberger bo był bardzo mocno z nimi zżyty ale nie koniecznie muszę za coś płacić prawie 7.000,00 zł więcej choć wcale nie jest lepsze a czytając nasze forum można by i stwierdzić że gorsze Kupuje Robena z pełną świadomością że może być krzywy i z pełną świadomością ile trwa proces wymiany Jak bym nie miał co robić z pieniądzmi to wybrał bym Creaotona KERA-PFANNE a jak już koramica to na 100% wziął bym von MÜLLER niby to samo a jednak nie , a na dodatek cena ta sama co Koramica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.01.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 ja tez wzięłam robena miedziana średzką- nie żałuje jakość zdecydowanie lepsza niż pół roku wcześniej.http://images4.fotosik.pl/233/ac9a00208778e161m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 20.01.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Potwierdzam. Mam Robena plus miedzianą. Prezentuje się fantastycznie, dekarz wiedział, że ma ewentualnie dopasowywać lub odrzucać krzywe dachówki ale okazało się, że nie było z tym problemu. Jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 20.01.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Musze się zdecydować na dachówkę ceramiczną, wybrałem już Robena (średzka falista plus) lecz inni mi ją odradzają. Proponują Ruppa lub Koramica. Co o tym sądzicie? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? ja wybrałem właśnie Robena w tej wersji - kolor brązowo-czarny (na dachu widać, że tylko czarny ) - na kilkanaście palet około 200 dachówek było uszkodzonych na skutek transportu - zrobiłem zdjęcia, wysłałem do hurtowni i następnego dnia przywieźli palete nowych bez najmniejszego problemu Majster też bardzo chwalił, że równa i dobra itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 20.01.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Witam.Na Forum sporo jest postów zarówno chwalących i jak i krytykujących Robena czy Koramica. Ja dla równowagi (bo wcześniej są same posty chwalące Robena) dodam, że mam Koramica (czerwona angoba) - leży równo, nic nie odstaje, ma podwójne zamki ... itd. Sądzę więc, że zarówno jedna jak i druga dachówka nie jest zła, choć to dolna półka cenowa, więc najlepiej wziąć dobrych dekarzy, a w sprawie miejsca zakupu bazować na opinii poprzedników zadowolonych z obsługi i ew. reklamacji wadliwych elementów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.01.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Nie ma prostych dachówek ceramicznych! I to nie jest żadną wadą! Przy wyborze należy kierować się względami estetycznymi i ceną. Życzę rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrix 21.01.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Dzięki za odpowiedzi. Temat trudny... ale zawsze lepiej operać się na czyimś doświadczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 21.01.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 A my wybraliśmy Pfleiderer Terra Harmonica Classic, dekarz uważa, że jest super i twierdzi, że to podobna klasa jak Creaton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi_2004 22.01.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 My wybralismy miedzianego Siriusa Ruppa i dach jest przepiekny !!! Byla kwestia Rupp czy Roben ale Roben ( nie pamietam teraz jak sie nazywala ta podobna do Siriusa Ruppa ) ale Robena odradzil wykonawca narzekajac na wysokie zamki i cos w tym jest bo znajomy polozyl ja sobie 2 lata temu i ubieglej zimy nawiewalo mu sniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jas0 28.01.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 najtańszy Roben to nie naturalny, ale anagoba, kolor miedziany i taki kupilismy w cenie 1,85 netto za sztukę Gdzie Wam się udało dostać dachówkę w takiej cenie? Też chcę kupić taką dachówkę i dla mnie taka cena jest rewelacyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 28.01.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 U mnie wycena Rupp i Koramic ma się bardzo podobnie. Wybralabym Koramic L32 ale ma brzydkie gąsiory, więc pewnie pozostanę przy L15 czerwona angoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 28.01.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Rupp Sirius 13 lub 15 - mocna, 2-ujny zamek i barwiona w masie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 28.01.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Samochodem można jeżdzić każdym nawet polonezem,dach musi być "bentleyem "-tylko creaton lub rupp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 28.01.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 czesc pietrix,mamy creatona kerapfanne. podobny wątek ciągnąłem aż do pierwszych wymiotów. moja rada - chcesz tanio to bierz robena ze wszystkimi konsekwencjami. chcesz miec dobra dachówkę wybierz creatona, bogena lub pfleiderera (ostatnio ponoc kupił go creaton). jakośc kosztuje. wybór to sprawa indywidualna. warto jednak wczesniej zobaczyc z czego się rezygnuje. pozdro aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waddor 29.01.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 ja tez wzięłam robena miedziana średzką- nie żałuje jakość zdecydowanie lepsza niż pół roku wcześniej.http://images4.fotosik.pl/233/ac9a00208778e161m.jpg acca5 mogłabysś mi przesłąć na mailem zdjęcia waszego wykończonego domku z dachówką, też chcę taka wybrać z pierwszego wypalania, ale jeszcze się wacham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 29.01.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ja wybrałam Bogena, Innovo 12, świadomie płacąć więcej. Wyszedł mi kilkaset złotych taniej niż Creaton. Dachówka glazurowana. Kolor ciemnej gorzkiej, głębokiej czekolady, przepiękny, lekko błyszczący. W słońcu pysznie czekoladowy. Za część podstawową ok. 9 tys. zł, za całość 14.tys. na dach 195m2. http://foto.m.onet.pl/_m/e71df70b5b822cb1a211fbae3d361883,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/a26243f694281ac1b2ab0eedc61e489f,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/e3ee5b1eeb93007a73b53bf0e55bf2fa,5,19,0.jpgWięcej zdjęć w dzienniku.Na dach będzie się patrzeć przez wiele lat, więc musi się podobać. Nawet jeżeli kosztowało trochę więcej niż zakładałam.pozdrawiamDabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 29.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Samochodem można jeżdzić każdym nawet polonezem,dach musi być "bentleyem "-tylko creaton lub rupp. Jak bentley, to może Meyer-Holsen, przepiękna, niestety przedroga , ale mam http://www.meyer-holsen.de/home/deutsch/intro_html.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts