JANK 19.05.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Do mojej działki dochodzi droga, która jest współwłasnością sąsiadów /moją również/. Chcę na tej drodze przy granicy z moją działką postawić ogrodzenie /wynika to z ogrodzeń już stojących/ lecz sąsiad się nie zgadza. Czy ma rację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 19.05.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Witaj,ogrodzenie możesz postawić jedynie na swojej działce i nie możesz się sugerowac ogrodzeniami które juz istnieją. To że jesteś współwłaścicielem drogi powoduje iż wszystko co z nią związane musisz uzgadniać z współwłaścicielami (na pewno nie jest wyznaczone, który fragment drogi jest twój). PozdrowieniaŻaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 30.06.2003 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Żaba !Co to znaczy "uzgadniać z współwłaścicielami"? Czy to oznacza, że wszystkie uzgodnienia muszą być poświadczone notarialnie ? A co będzie jak sąsiad później zmieni zdanie? Z pozdrowieniami : JANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 30.06.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Oczywiście, iż nie wszystkie sprawy muszą być potwierdzone notarialnie. Generalnie w tzw. "zwykłych" sprawach powinna wystarczyć ustna zgoda.Natomiast jeśli obawiasz się konfliktów, lub że ktoś się rozmyśli to powinienes się zabezpieczyć, przynajmniej oświadczeniem na piśmie.Wszystko zależy od tego co będziesz chciał zrobić.My również mamy udział w drodze i jak na razie nie ma żadnych problemów z ustnymi ustaleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekzg 02.07.2003 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 A co sąsiad ma do Twojego ogrodzenia, jeżeli je zbudujesz zgodnie z przepisami ( zgłoszenie itp)Chyba , że chce partycypować w kosztach, może to wścibski sąsiad, który chce o wszystkim decydować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts