bendzamin 19.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Którą dachówke byście polecili na dach cementowa czy ceramiczna? sam juz nie wiem każdy co inego mówi, napiszcie wady i zalety dachówek cer i cem...Dzisiaj sasiad mnie oswiecał ze lepiej brać cementową z IBF bo jest to dobra i tania dachówka, a na ceramiczne narzekał ze odpryski powstaja z czasem i robi sie siakaś inna. Npiszcie jakie macie u Siebie dachóweczki i co o nich mysliciedzieki pozrdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 19.01.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 ja mam cementową unibetu rzymską i wygląda b.dobrze. polecam: ps. zobacz na fotkach w naszym dzienniku budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 19.01.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ja mam dużo dachu i polubiłam głównie cenę dachówki cementowej. Zdecydowaliśmy się na Euronit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 19.01.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 2 : 0 dla cementowej czyżby faktycznie była lepsza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 19.01.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Od 3 lat mam cementową eskę Unibetu. Zdecydowała głównie cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 19.01.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dla mnie proste, wystarczy Ci kasy- ceramiczna, masz wątpliwości- cementowa. Ja mam ceramiczną, a sąsiad cementową. Obie grafitowe- dzisiaj różnica prawie niedostrzegalna, ale chętnie porównam za kilka lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 19.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jak byłe blokers to mi wszystko było jednakowo.Jak byłem inwestorem to myliłem się czy to blacha czy dachówkaMam betonową Brasa i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Bras betonowa - zadowolony jak cholera, że tyle kasy w kieszeni zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 19.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Bez kitu i sciemy lepsza jest ceramiczna . Ale sam mam cemntowa IBF i jest klasa , jak na razie super .Nie narzekam ale wiecej bede mogł powiedzec za jakies 10 lat. A mój kumpel ma tez IBF na dachu od 4 lat i nic , nie straciła koloru , nie zaszła mchem , nie popenkała - wiec dlatego wybrałem IBF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 19.01.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Braas z powloka Lumino - pelne zadowolenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 19.01.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Braas kasztanowa z powłoką Cisar Zdecydowała cena Jak nie stać mnie na dobrą ceramiczną to chociaż mam betonową z górnej półki (tak twierdzi producent a ja po latach będę mogła coś na jej temat powiedzieć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 19.01.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 pytanie jest z tych co lepsze: drewno czy płyta OSB - a odpowiedź że to zalezy - jesli interesuje cie tylko funkcjonalność to pewnie obie sa jednakowe, jesli funkcjonalność i klasa to pewnie jednak ceramiczna. To tak troche jak z samochodami lub kapeluszami kobiet. I fiat i mercedes służa do wożenia ludzi ale jednak pewnie kazdy sie zgodzi że sa pewne różnice A kapelusze królowej angielskiej tez są nieco inne od moherowych beretów Jesli kogos stac niech wybiera co chce pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 19.01.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Która lepsza nie wiem. U mnie będzie cementowa Prodach. Wygląda dobrze i podobnie jak u Reziego jest trochę radochy z pozostałego w kieszeni grosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 20.01.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 od roku eska Braasa z powloka Lumino - pelne zadowolenie . Zgodze się z poprzednikami że różnica z ceramiczną w wyglądzie żadna, a trochę kasy zostało. Zobaczymy za kilkanaście lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 20.01.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ja wybrałam ceramiczną bo różnica w cenie między nią a cementową za cały dach to tylko 1200 - tyle watro było dać więcej bo wizualnie to nie ma porównania - ceramiczna ładniejsza. Dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 20.01.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 u mnie takze bedzie brass cementowy - roznica w stosunku do rozsadnej ceramiki jest zbyt duza (4000zl) a do takiej ceramiki jakbym chcial bardzo duza (8000zl). Tam gdzie kupuje sprzedaja brassa od wielu lat, ludzi z hurtowni znam, sami maja dachy z cementowej. Widzialem, nadal ladne, wiec wybor byl prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Cementowy Euronit. Jesteśmy zadowoleni z wyboru. Na naszych budynkach gospodarczych dachówka cementowa leży luż prawie 60 lat, trzyma się zupełnie nieźle. Natomiast na budynkach sąsiada dachówka ceramiczna (taka zwykła czerwona), też prawie 60 lat. Wygląda zdecydowanie gorzej niż nasza cementowa. Oprócz masy odprysków, pokryta jest mchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 20.01.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 u mnie na dachu od dwóch lat cementowa Brassa.Po ostatniej wichurze na dach garażu spadła sosna i nic się nie stało, żadna dachówka nie pękła.Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 20.01.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Cementowa ma zdecydowanie korzystniejszą cenę. Wytrzymałość też chyba mają podobną. Ale niestety nie znalazłam cementowej karpiówki, więc będzie ceramiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 20.01.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 jeju wiekszośc BRASS czyżby to było to jakośc =cena dzisiaj widziałem dachóweczki w drobny mak rozwalone własnie brass na dachu budynku 4 kondygnacyjnego. Wszystko lezało na ziemi, w dachu to dziury sie porobiły w miejscu wywiania dachówek ale sie przeraziłem jak ujrzałem ze to własnie resztki brassa leża. Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy (oprócz wiatru) ze je podwiało i wywiało czy maja one jakies słabe zaczepy czy fachowcy dali dupy i olali cały system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts