wartownik 20.01.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 jeju wiekszośc BRASS czyżby to było to jakośc =cena dzisiaj widziałem dachóweczki w drobny mak rozwalone własnie brass na dachu budynku 4 kondygnacyjnego. Wszystko lezało na ziemi, w dachu to dziury sie porobiły w miejscu wywiania dachówek ale sie przeraziłem jak ujrzałem ze to własnie resztki brassa leża. Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy (oprócz wiatru) ze je podwiało i wywiało czy maja one jakies słabe zaczepy czy fachowcy dali dupy i olali cały system Wiatr nie uderzyl we wszystkie dachy z jednakowa sila . Najbardziej dostalo sie dachom zle wykonanym . Warto zamowic dekarza i sprawdzic stan dachu - laik nie dostrzega uszkodzen , wielu z dolu tez nie widac , np. pekniecia , a jest ich duzo. Braasy calkiem dobrze wytrzymaly probe wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 20.01.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Podzielam wypowiedż wartownika. Każda dachówka musi być odpowiednio i dobrze ułożona. To samo dotyczy więżby dachowej. Każda dachówka jak spadnie z wysokości kilku lub kilkunastu metrów na twarde podłoże to się potłucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 20.01.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 za namową - i tu ukłon do do dekarza - wybrałem cementową BRAAS podwójne S - spisuje się znakomicie, wg ocen fachowców od układania - cementowa ma 100% powtarzalność kształtu, w przeciwieństwie do ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 20.01.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 wyłamuję się - ceramiczna rupp. Dach mamy dwuspadowy, więc różnica w cenie nas nie zabiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.01.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Cementowe czy ceramiczne obie równie dobrze spełniają swoje zadanie i z pewnością przeżyją każdego inwestora. Cała reszta to co się komu podoba i ile kasy przeznacza na pokrycie dachu. Osobiście polecam BRAASa doskonała jakość, różnorodność kształtów, bogata paleta barw i rodzajów pokryć za rozsądną cenę. Spadające dachówki to w 95% niestety złe wykonawstwo. Życzę rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 21.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 My mamy cementową BRASS Celtyckahttp://www.brass.pl/?action=mapa&id=65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 22.01.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Braas podwójne-s lumino, klasyczna czerwień, dach jest piękny i równiutki, naprawdę jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek33 22.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 to takie pytanie jak : co lepsze mercedes czy BMW. Kwestia gustu , kasy , prestizu itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.01.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Od zawsze dachówka ceramiczna była i jest lepsza niż cementowa.Od zawsze dachówka ceramiczna była i jest droższa niż cementowa.Ale od zawsze dobrej jakości dachówka cementowa wytrzymywała w dobrym stanie kilkadziesiąt lat (chociaż ceramiczna zawsze dłużej, bo ponad 100-letnie też nadają się do użytkowania). Czasem właścicielowi tak się znudziła, że zrzucał ją i pokrywał dach czymś nowym, a starę dachówkę oddawał chętnym za bezcen, chociaż inni wykorzystywali ją w tym samym celu, czyli na dachy. A teraz wybór należy do ciebie i twojego portfela. PS. Mam na wsi budynek gospodarczy kryty dachówlką cementową w latach 60-tych. Dachówkę robił mój teść w szopie. Nawet podczas ostatniej wichury nic się jej (nie szopie, tylko dachówce) nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 24.01.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 może wklejcie foty swoich dachów i napiszcie jakiej marki dachówka i kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 24.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Braas brązowa wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 24.01.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Nie ważne jaka byle by było zrobione porządnie. A o to nie tak łatwo. Majstry zazwyczaj dużo gadają jak to się robi z arkanami sztuki a później jest jak zawsze, czyli do d..y. http://www.softlan.poznan.pl/Brama/dach.jpg ROBEN Kasztanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karsyk 25.01.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 słyszałem pogłoska ze podobno dachówka robena czarna ceramiczna ta błyszczaca sie moze pod wplywem temperatury pekac chodzi o to błyszczące szkliwo. ktos cos słyszal na ten temat? Mam pewne dylematy, roben bez deskowania czy brass cisar z deskowaniem i wacham sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 25.01.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 słyszałem pogłoska ze podobno dachówka robena czarna ceramiczna ta błyszczaca sie moze pod wplywem temperatury pekac w składzie gdzie kupowałem mają ją 2 lata na daszku i pęknięć nie widać, wygląda najlepiej ze wszystkich jakie mieli tam wyeksponowane zresztą gwarancja przez pierwsze 5 lat to obejmuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.01.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.01.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 26.01.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 słyszałem pogłoska ze podobno dachówka robena czarna ceramiczna ta błyszczaca sie moze pod wplywem temperatury pekac chodzi o to błyszczące szkliwo. ktos cos słyszal na ten temat? Mam pewne dylematy, roben bez deskowania czy brass cisar z deskowaniem i wacham sie. Mój dach to Roben i z deskowaniem i papą, I wiesz co. NIE ŻAŁUJĘ. Bo jak ci majstry spier....ą. dachówkę to przynajmniej śpisz spokojnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 26.01.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Mój dach to Roben i z deskowaniem i papą, I wiesz co. NIE ŻAŁUJĘ. Bo jak ci majstry spier....ą. dachówkę to przynajmniej śpisz spokojnie Jaka masz pewnosc , ze taki "majster" nie zniszczy ci papy ? Najczesciej jest tak , ze jak taki wejdzie po prawdziwym majstrze , to nie tylko nic dobrego nie zrobi , ale jeszcze zniszczy dzielo poprzednika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 26.01.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Mój dach to Roben i z deskowaniem i papą, I wiesz co. NIE ŻAŁUJĘ. Bo jak ci majstry spier....ą. dachówkę to przynajmniej śpisz spokojnie Jaka masz pewnosc , ze taki "majster" nie zniszczy ci papy ? Najczesciej jest tak , ze jak taki wejdzie po prawdziwym majstrze , to nie tylko nic dobrego nie zrobi , ale jeszcze zniszczy dzielo poprzednika . Masz rację pewnym to można być śmierci i podatków. Ale ryzyko mniejsze że będzie kapać na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 26.01.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 irtad Twój dach prezentuje się cudnie, pokaż go w całej okazałości.I podaj dokładne symbole tej dachówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts