Sonja 19.05.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 właśnie jestem na etapie instalacji i wyborze kotła, a na decyzję nie mam dużo czasu. Jakie jest Wasze zdanie, który kocioł lepiej wybrać?Potrzebuję kotła jednofunkcyjnego turbo, z zasobnikiem 120 litrowym, kocioł wiszący, zasobnik stojący pod nim, 24 kw.Proszę o radę osób, które mają jeden lub drugi kocioł i proszę choć o dwa zdania dlaczego właśnie ten. Tylko nie gdybajmy i proszę nie przekonywać mnie do kotła kondensacyjnego. Z góry dziękuję.Aha jeśli byłby to junkers to byłby to kocioł eurostar. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Sonja dnia 2003-05-19 09:16 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonja 21.05.2003 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Czyżby nikt z użytkowników nie posiadał ani jednego ani drugiego kotła? To ciekawe jakie firmy zatem preferujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 21.05.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Też myślę o wybraniu kotła i gdyby nie to że Termet nie ma pogodówki to zdecydowałbym się na minimaxa turbo. Z montażem, uruchomieniem, zasobnikiem 120 l, i najlepszym regul. pokojowym 4000 brutto. Cena atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asik 26.05.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Viessman jest w zasadzie najdroższy z możliwych, choć na pewno bardzo dobry. Płaci się za markę.My się zastanawiamy nad Junkersem lub De Dietrich z zasobnikiem 110 l. Od użytkowników wiem, że są doskonałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SwFranciszek 29.05.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Witaj.Przezylem to samo. A mowia ze od nadmiaru glowa nie boli.Dwa lata temu kupilem vissmana vitopend 100 + 120 litrow zasobnikMamy za soba dwa sezony grzewcze i zadnych problemow. Gwarancja na 3 lata pod warunkiem, ze robisz przeglady u sprzedawcy. Koszt 120-140 zl./ rok.Fenomenalny jest komputer pogodowy. Nie wiem czy teraz jest w cenie. U mnie byl prosty - tylko do sterowania tempertatury ale wytargowalem pogodowy z czujnikiem. Nie chce zapeszyc i glupio mowic w przypadku pieca, ze dmucham na zimne, ale jestem bardzo zadowolony. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.05.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Jakis czas temu zmusilem sie i przejrzalem historie forum dotyczaca wlasnie piecow. I zdecydowalem - przy czym to tylko i wylacznie moja osobista opinia i nikogo nie zmuszam do jej akceptacji - wole Junkersa - po prostu zdecydowanie mniejszy koszt za ktory dostaje i tak bardzo dobry sprzet z bardzo dobra siecia serwisow gwarancyjnych. Przy czym przymierzam sie do Eurostara z polskim zasobnikiem 120 lub 200l. Druga opcja jest kondensacyjny Cerasmart, ale musze spokojnie usiasc przed zakupem i przemyslec po jakim czasie zwroci sie zaoszczedzony gaz. To tyle, kwestia gustu Pozdrawiam Adamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Witam,pozwalam sobie wysłać info bo jestem na tym samym etapie co przedmówca i mam podobną opinię,planuję w ciągu 2 mieś kupić kocioł +120l i również myslałem o EuroStar 4 bądź Cerasmart, oczywiście jest różnica w cenie kotła i grzejnikach ale........nie jest to najistotniejsze... moi instalatorzy nie mają doświadczenia i nie potrafią przekonać mnie do kotła kondensacyjnego, znam opinie z Forum........ proszę jednak o radę tych którzy Cerasmart już zainstalowali... Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flayp 30.05.2003 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 oczywiście sonya bierz junkersa, wiem bo właśnie zakładam instalacje gazową i robi mi to dobry kumpel pracujący lata w ogrzewaniu, jego cytat ,,junkers eurostar jest tak samo dobry jak veissman a jednak tańszy, poza tym serwisowanie (trójmiasto) o wiele bardziej dostępne". Będzie mnie kosztował 5700 brutto z pełną automatykąpzdrv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts