Atka13 19.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Może ktoś coś napisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 20.01.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Atka13,O cholercia to prawie jak my, też dostaliśmy prawomocną decyzje na dwa dni przed wigilią i też zaczęliśmy od wykopów pod fundamenty, teraz mamy już ekipę, ale dalej borykamy się z trudnościami transportowymi, bo droga ma tylko 4m szerokości i drzewa zabytki przyrody dzięki którym są dodatkowe utrudnienia na wjeździe. A rododendrony to już u mnie rosnądlatego stawiam coś innego WB-3347, Czego przede wszystkim Wam i sobie życzę.P O W O D Z E N I AAAAAA!!!!!!Czy pierwszy wpis do dziennika o rozpoczęciu budowy musi być z zeszłego roku żeby skorzystać z ulgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 20.01.2007 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Czy pierwszy wpis do dziennika o rozpoczęciu budowy musi być z zeszłego roku żeby skorzystać z ulgi Z tego co się orientuję nie. Musi być tylko podpisana umowa kredytowa. Chodziło Ci oczywiście o ulgę odsetkową Pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 21.01.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Cześć, założyłaś dziennik, komentarze, i nawet nie wstawiłaś w swojej stopce linków. A poczytałby człowiek, tylko nie wie gdzie! Mam nadzieję, że się poprawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 21.01.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Hej Marzin Jak bym wiedziała jak to zrobić to napewno bym wstawiła linki. Jak sam wiesz, jestem początkująca na forum więc musisz docenić to że wogóle coś udało mi się zdziałać Mam nadzieję że udzielisz mi korepetycji pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.01.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Hej Marzin Jak bym wiedziała jak to zrobić to napewno bym wstawiła linki. Jak sam wiesz, jestem początkująca na forum więc musisz docenić to że wogóle coś udało mi się zdziałać Mam nadzieję że udzielisz mi korepetycji pozdrawiam atka Zrobiłem ci linki i wysłałem na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BognaM 03.02.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam.Będe tu często zaglądac ,by sprawdzić jak idzie Ci budowa.Jestem w trakcie załatwiania papierów i tez będe budować rodo5.Ciekawa jestem czy zmieniłaś coś w projekcie.Ja myslę o zlikwidowaniu jednego balkonu...a ten balkon w przodu wysunąc i podeprzeć dwoma kolumnami.Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 03.02.2007 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 BognaM Ciekawa jestem czy zmieniłaś coś w projekcie.Ja myslę o zlikwidowaniu jednego balkonu...a ten balkon w przodu wysunąc i podeprzeć dwoma kolumnami. Witam W naszym domku zrezygnowaliśmy ze spiżarki- połączyliśmy z kuchnią. Zamkęliśmy jedno wejście do kuchni- to z korytarza. Powiększylismy boczne okno w salonie. Wiecej zmian nie pamiętam Z balkonów nie zrezygnuję, a co do kolumn to kwestia gustu. Taki domek (z kolumnami) możesz zobaczyć na forum Archonu w Rododenronach 5. pozdrawiam i przełączam się do dziennika aby wstawić nowe fotki Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 04.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam,od dwóch dni trwają u nas gorączkowe dyskusje co do zmiany projektu, tapecie mamy rododnedrony. Wszystko jest kwestią pieniędzy mam pytanie, czy możesz zdradzić publicznie albo na priva wasz kosztorys. Budujecie z silikatów czy z komórkowego??? Bo ja tak ze zdjęcia to jeszcze nie rozróżniam. Trzymamy kciuki za budowę, my chcemy zaczynać koło 15 marca więc czasu mamy mało. Papierologia załatwiona po za pozwoleniem, ale w gminie powiedziano nam, że teraz czeka się około tygodnia więc mam nadzieję, że się wyrobimy. PozdrawiamTosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 05.02.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kurcze Atka, lecisz z budową aż miło! Lada dzień wykończeniówkę zaczniesz! Widzę że budowa przebiega bez większych zgrzytów, tylko pogratulować i oby tak dalej! Pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 07.02.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Aż miło popatrzeć Bardzo ładny projekt i wykonanie też bez zarzutu... oby tak dalej ... Święta już w nowym domu? ... te Wielkanocne oczywiście...przy tym tempie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 11.02.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 majania Altariela Cześć dziewczyny Dzięki za miłe słówka Robota cały czas szła szybciutko.... ale przyszła zima Czekamy na poprawę pogody.. pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 11.02.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Hej witam! Zastanawiam się nad tym projektem. Bardzo mi się podoba. Widzę, że Wasza budowa naprawdę idzie jak burza Bardzo się cieszę, że budujecie w okolicach Poznania. Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła go zobaczyć, bo też mieszkam pod Poznaniem. Czekam na dalsze zdjęcia. Teraz oczywiście trochę pogoda nie pozwala na takie tempo. Liczę na dalsze ciekawe uwagi na forum. Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 13.02.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam! To jeszcze raz ja - mika, obejrzalam zdjęcia z waszej budowy. Jestem zachwycona. Działeczka wygląda czysto i nie jest wcale cała rozryta - tylko pod fundamenty. Murarka też czyściutka i dokładna. To mi się podoba. Skąd zdobyliście tą ekipę. Pewno polecili Wam znajomi. Oby tak dalej pracowali. Mam nadzieję, że poinformujesz o tym ze szczegółami. Czekam na dalsze zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 13.02.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 cześć mika 1212 Z wielką i nieukrywaną przyjemnością czytam Twoje posty. Dzięki za to że pocieszasz mnie ze działka nie przeryta Cały czas zastanawiam sie jak dojdziemy do ładu z tą ilością ziemi która mamy do przerzucenia. Naszcęście mój kochany mężuś ma koncepcję jak zagospodarować nasz ogródek. pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.02.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Informacja zimy już nie będzie, ciepło będzie a w kwietniu trochę popada, co by mi beton lepiej wiązał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackj23 20.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Wszystko fajnie i pięknie. Bardzo się cieszę, że ktoś wreszcie zaczął pisać dziennik budowy RODO5. Też mam ten projekt ale z rozpoczęciem prac czekamy do wiosny tej prawdziwej. Jeżeli można prosić o więcej zdjęć i może jakieś zestawienie kosztów - jeżeli to nie tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 08.03.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Cały czas zastanawiam sie jak dojdziemy do ładu z tą ilością ziemi która mamy do przerzucenia. Dacie radę, trochę może to casu zajmie, ale dacie radę Powodzenia życzę i pozdrawiam PS: Pozdrowienia dla męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.03.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 A jeszcze wymiśliłam sobie że okna nie będą białe tylko złoty dąb i drzwi i brama. Podbitka nie będzie skrzynkowa tylko taka z rzeźbioną więźbą. No się powoli nakręcamy, co? Roboty mają niezłe tempo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 25.03.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Marzin No się powoli nakręcamy, co? Dokładnie nakręcamy się i jest coraz drożej ale co mi tam raz w życiu buduję (mam taką nadzieję) a spłacać będę prawie do siedemdziesiątki Więc co mi tam Potem będę płakać natchnieniem dla zmian w koncepcji jest ten domek, który był do sprzedania w Rokietnicy (to nastęna wersja naszego projektu czytaj rododendrony 6) http://images20.fotosik.pl/166/c5673cc75542b8ad.jpg http://images20.fotosik.pl/166/2fe76673a71050e5.jpg http://images21.fotosik.pl/116/5cffc6295e3b6472.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts