Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Atka Jardo i Rododendrony

Atka13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

majania

Wow, Atka13, gratuluję tak sprawnego budowania Jestem pod wrażeniem !! Mam nadzieję , że i u mnie wkrótce pojawią się ściany

Dzięki dzięki

jestem pod wrażeniem liczby czytelników i komentatorów :lol:

Ściany pojawią się u Ciebie szybciej niż myślisz... Ciach mach i już są :wink:

pozdrawiam

atka

A jeszcze wymiśliłam sobie że okna nie będą białe tylko złoty dąb i drzwi i brama.

Super sobie wymyśliłaś, bardzo ładnie to wygląda, bardzo mi się podoba. My niestety okna mamy białe [szaro-buro-koperkowe :evil: ] ale rolety, drzwi i bramę garażową mamy właśnie złoty dąb - cud miód 8) polecam :p

Witam

Atka bardzo sie ciesze, ze trafiłam na Twój dziennik. My swoje rodo5 zaczynamy w maju. Gratuluje sprawnego budowania i super, że umieszczasz fotki, są bardzo pomocne dla początkujących ( mam na myśli rownież siebie ) Mam pytanie - czy wielkośc okien w kuchni zostawiłaś tak jak w projekcie i czy dokonaliście jakieś zmiany w projekcie?

Będę tu często zaglądać i kibicować.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Atka dziekuje za komplemen:) my z oknami troche pobawilismy sie i mamy sporo zmian.. na dole sa prawie wszystkie 120x120 oprocz tego okna w pokoju (180x150), na górze tez z tylu nie mamy balkonu wiec tez dalismy wieksze okna :) Zobaczymy co nam z tego miksowania wyjdzie :)

Na razie strop został zalany (mamy monolit) i teraz czeka tydzień na kolejne roboty :)

odezwe się jutro bo dziś juz nie mam siy (wykańczanie mieszkania u brata przed parapetowką ) :)

dlaczego robicie monolit? u nas nikt tego nie chciał robić (chyba nie ma mody...)

my mamy terriva i udało nam się zrezygnować z jednego słupa na dole- tego przy dodatkowym pokoju obok salonu :D

jakie robicie schody? my zrezygnowaliśmy z lanych na korzyść drewnianych zobaczymy :o jak to wyjdzie.

pozdrawiam

atka

Atka13 napisała:

specjalnie dla zainteresowanych wklejam fotki dachu z dachówką Rooben falista plus kolor kasztanowy

miłego oglądania (zazdroszczenia?)

Oglądamy, oglądamy :) ...i zazdrościmy! Pięknie się prezentuje dachóweczka, śmiem twierdzić, że większy rozmiar dodał "kasztanowej" "polotu, wiartopędu..." :lol: Wyglada korzystniej niż jej "mniejsza" koleżanka.

My również wybraliśmy większego Robena, ale w kolorze antracyt...niestety nigdzie w okolicy nie mogę znaleźć dachu z dachówką w rozmiarze Plus i cały czas boję się, że przy niedużym domku ten rozmiar dachówki sprawi, że dach będzie wyglądał na ciężki... Twoje zdjęcia nie potwierdzają moich obaw, ale jak znajdziesz chwilę będę wdzięczna za podesłanie większej liczby zdjęć dachu na e-mali ...Dzięki :wink: