Marzin 09.07.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Wasze tempo mnie powala! Ale mam pytanko, bo widzę, że najpierw robione było ocieplenie, a dopiero potem tynki. Majstry nie mieli żadnych przeciwwskazań, że będzie długo schło czy cuś? Zadowoleni jesteście z tynkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 09.07.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 witama propos słupów to podobno będą obrobione kartongipsempozdrawiamatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 09.07.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 witam a propos słupów to podobno będą obrobione kartongipsem pozdrawiam atka No w sumie jest to jakiś sposób. My zastanawiamy się, czy nie zamienić ich na cieńsze stalowe i schować w ścianie.... pozdrawiam maciejc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 19.07.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Atka, brawo! Idziecie jak burza do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 19.07.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Atka, brawo! Idziecie jak burza do przodu! dzięki dzięki autografy później pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 19.07.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Nie wiem czy już Ci dziękowałam za kierbuda? jeśli jeszcze nie to dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 19.07.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Nie wiem czy już Ci dziękowałam za kierbuda? jeśli jeszcze nie to dziękuję! też nie wiem super ten nasz kierbud pozdrawiam również Pana Zbyszka (może czasem zagląda na forum ) atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.08.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Atka, co teraz robicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 06.08.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 ocieplamy poddasze długo to trwa bo macherzy tez urlopują od czwartku wchodzi instalator, potem już tylko posadzki i nareszcie koniec "mokrych robót" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 No to czekamy na zdjęcia... Atka, pieknie to u Was logistycznie się układa - gratuluję. Ile płacicie za m2 ocieplenia poddasza z GK? Ten etap przed nami... U nas skonczona elektryka, tynki po 20tym sierpnia... no a na wrzesień planujemy instalatora, sufity poddasza, posadzki i ocieplenie z zewnątrz. Dużo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.08.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Cześć Atka, znowu się powtarzam, ale Wasze tempo jest niezłe! Fajnie Wam ta budowa idzie. Mam pytanka odnośnie ocieplania poddasza. Czy majster nie będzie między poprzeczne metalowe profile wkładał wełny? W jaki sposób będziecie mieli obrobione murłaty, bo widzę na zdjęciach, że jeszcze nie jest to zrobione. To miejsce, gdzie trudno coś wykombinować, bo ze względu na drewno ciągle pojawiają się pęknięcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 09.08.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Cześć Atka, znowu się powtarzam, ale Wasze tempo jest niezłe! Fajnie Wam ta budowa idzie. Mam pytanka odnośnie ocieplania poddasza. Czy majster nie będzie między poprzeczne metalowe profile wkładał wełny? W jaki sposób będziecie mieli obrobione murłaty, bo widzę na zdjęciach, że jeszcze nie jest to zrobione. To miejsce, gdzie trudno coś wykombinować, bo ze względu na drewno ciągle pojawiają się pęknięcia.... witaj tak jak pisałam, fotki są z przed kilku dni i od tego czsu sporo się zmieniło murłaty już mamy zrobione: styropian, siatka, zaptrawa tynkarska między poprzeczne profile wełna 5 i na to folia paroizolacyjna (między krokwie wełna 20) pozdrawiam atka jutro pstryknę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.08.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 witaj tak jak pisałam, fotki są z przed kilku dni i od tego czsu sporo się zmieniło murłaty już mamy zrobione: styropian, siatka, zaptrawa tynkarska między poprzeczne profile wełna 5 i na to folia paroizolacyjna (między krokwie wełna 20) pozdrawiam atka jutro pstryknę fotki Czyli poddasze zrobione zgodnie ze sztuką! To dobrze, bo już się martwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 13.09.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 No no no pięknie idzie. Podłogówka w całym salonie, tak? Bo my się zastanawiamy czy w salonie robić. Na pewno chcemy w łazienkach, w kuchni i holu. A powiedz mi jaki piec będziecie mieć, tzn na co? Bo my skłaniamy sie do miałowego z podajnikiem, ale ostatnio znowu nam zakręcono w głowie z gazem. Miłego wykańczania Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 13.09.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 No no no pięknie idzie. Podłogówka w całym salonie, tak? Bo my się zastanawiamy czy w salonie robić. Na pewno chcemy w łazienkach, w kuchni i holu. A powiedz mi jaki piec będziecie mieć, tzn na co? Bo my skłaniamy sie do miałowego z podajnikiem, ale ostatnio znowu nam zakręcono w głowie z gazem. Miłego wykańczania Ola witam podłogówka w salonie (spojrzyj na umiejscowienie grzejnika ) a tak tylko podłoga... piec gazowy kondensat veissman chyba pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 23.09.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 ktoś czyta . Muszę teraz podjąc decyzje co do dalszych kroków (instalacje, wykończeniówka) i przyglądam się każdemu kto co w jakiej kolejności robi... Czytam także i Twój dziennik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek62 24.09.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witam Atka Pytasz czy ktoś czyta Twoje wypociny, mało tego nie moge się doczekac kolejnych wiadomości z placu boju. Śledzę Twój dziennik od bardzo dawna i ciesze się z kolejnych Waszych postępów. My równiez budujemy Rodo5, na Dolnym Śląsku. W tej chwili mamy stan surowy jeszcze otwarty. Za ilka tygodni spodziewam się montażu okien. Musze powiedzieć że wiele mi pomogły informacje zawarte w dziennikach, a Twój mam nawet w ulubionych hehe. Mam prośbę, gdybyś mogła wkleić fotkę jak u Ciebie dekarz poradził sobie w miejscach połaczenia z boku lukarny oraz w tym połaczeniu dachu garażu i reszty dachu , tutaj nad brama i z tyłu . Bo mój dekarz cos psioczy na cieśli że to oni powinni byli tam zrobić wykończenie. Ja mam również nadbitkę i jest tam troszke problem z ładnym wykończeniem w tych zakamarkach. Pozdrawiam i życzę wytrwałości Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 24.09.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Atka ja jestem stałą czytelniczką Waszego dziennika Miło popatrzeć jak Wam robota pali się w rękach. Powodzenia i pozdrowienia Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 28.09.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Super dziennik i niezłe tempo prac Mam prośbę - możesz mi dać na Priv namiary na kierownika budowy i ekipę murarską? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 30.09.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 WitamAtka niezłe tempo, a dom wygląda super.Czy podnosiliście wysokość ścianki kolankowej? Jaka bedzie wysokość ścianki kolankowe na gotowo, po ociepleniu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts