Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Atka Jardo i Rododendrony

Atka13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

No to czekamy na zdjęcia... ;)

Atka, pieknie to u Was logistycznie się układa - gratuluję. Ile płacicie za m2 ocieplenia poddasza z GK? Ten etap przed nami... U nas skonczona elektryka, tynki po 20tym sierpnia... no a na wrzesień planujemy instalatora, sufity poddasza, posadzki i ocieplenie z zewnątrz. Dużo tego :roll:

Cześć Atka,

znowu się powtarzam, ale Wasze tempo jest niezłe! Fajnie Wam ta budowa idzie.

Mam pytanka odnośnie ocieplania poddasza.

Czy majster nie będzie między poprzeczne metalowe profile wkładał wełny?

W jaki sposób będziecie mieli obrobione murłaty, bo widzę na zdjęciach, że jeszcze nie jest to zrobione. To miejsce, gdzie trudno coś wykombinować, bo ze względu na drewno ciągle pojawiają się pęknięcia.... :(

Cześć Atka,

znowu się powtarzam, ale Wasze tempo jest niezłe! Fajnie Wam ta budowa idzie.

Mam pytanka odnośnie ocieplania poddasza.

Czy majster nie będzie między poprzeczne metalowe profile wkładał wełny?

W jaki sposób będziecie mieli obrobione murłaty, bo widzę na zdjęciach, że jeszcze nie jest to zrobione. To miejsce, gdzie trudno coś wykombinować, bo ze względu na drewno ciągle pojawiają się pęknięcia.... :(

witaj

tak jak pisałam, fotki są z przed kilku dni i od tego czsu sporo się zmieniło

murłaty już mamy zrobione: styropian, siatka, zaptrawa tynkarska

między poprzeczne profile wełna 5 i na to folia paroizolacyjna (między krokwie wełna 20)

pozdrawiam

atka

jutro pstryknę fotki :lol:

witaj

tak jak pisałam, fotki są z przed kilku dni i od tego czsu sporo się zmieniło

murłaty już mamy zrobione: styropian, siatka, zaptrawa tynkarska

między poprzeczne profile wełna 5 i na to folia paroizolacyjna (między krokwie wełna 20)

pozdrawiam

atka

jutro pstryknę fotki :lol:

Czyli poddasze zrobione zgodnie ze sztuką! :D To dobrze, bo już się martwiłem. :wink:

• 1 month później...

No no no pięknie idzie. Podłogówka w całym salonie, tak? Bo my się zastanawiamy czy w salonie robić. Na pewno chcemy w łazienkach, w kuchni i holu.

A powiedz mi jaki piec będziecie mieć, tzn na co? Bo my skłaniamy sie do miałowego z podajnikiem, ale ostatnio znowu nam zakręcono w głowie z gazem. :evil:

Miłego wykańczania :D

Ola

No no no pięknie idzie. Podłogówka w całym salonie, tak? Bo my się zastanawiamy czy w salonie robić. Na pewno chcemy w łazienkach, w kuchni i holu.

A powiedz mi jaki piec będziecie mieć, tzn na co? Bo my skłaniamy sie do miałowego z podajnikiem, ale ostatnio znowu nam zakręcono w głowie z gazem. :evil:

Miłego wykańczania :D

Ola

witam

podłogówka w salonie (spojrzyj na umiejscowienie grzejnika :lol: ) a tak tylko podłoga...

piec gazowy kondensat veissman chyba :wink:

pozdrawiam

atka

• 2 weeks później...

Witam Atka :)

Pytasz czy ktoś czyta Twoje wypociny, mało tego nie moge się doczekac kolejnych wiadomości z placu boju. Śledzę Twój dziennik od bardzo dawna i ciesze się z kolejnych Waszych postępów. My równiez budujemy Rodo5, na Dolnym Śląsku. W tej chwili mamy stan surowy jeszcze otwarty. Za ilka tygodni spodziewam się montażu okien. Musze powiedzieć że wiele mi pomogły informacje zawarte w dziennikach, a Twój mam nawet w ulubionych hehe. Mam prośbę, gdybyś mogła wkleić fotkę jak u Ciebie dekarz poradził sobie w miejscach połaczenia z boku lukarny oraz w tym połaczeniu dachu garażu i reszty dachu , tutaj nad brama i z tyłu . Bo mój dekarz cos psioczy na cieśli że to oni powinni byli tam zrobić wykończenie. Ja mam również nadbitkę i jest tam troszke problem z ładnym wykończeniem w tych zakamarkach.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości

Jarek