Atka13 30.09.2007 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam Atka niezłe tempo, a dom wygląda super.Czy podnosiliście wysokość ścianki kolankowej? Jaka bedzie wysokość ścianki kolankowe na gotowo, po ociepleniu? Pozdrawiam witam Dzięki, dzięki Ściankę kolankową podnieśliśmy o jeden siporex i uważam, że tak jest ok. Na gotowo wyszło metr i malutkie coś Jurto maja zamontować balustadki- ciekawa jestem efektu, bo są zamówione tylo ze zdjęcia... Pozdraiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 02.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Dzięki bardzo za namiary Kosztorys już się robi, a do kierownika jeszcze nie dzwoniłam - zadzwonię jak będę miała PnB. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 02.10.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Dzięki bardzo za namiary Kosztorys już się robi, a do kierownika jeszcze nie dzwoniłam - zadzwonię jak będę miała PnB. Pozdrawiam ależ bardzo proszę wczoraj dawałaś projekt do wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 02.10.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Tak.......a skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 03.10.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Tak....... a skąd wiesz? wiem, bo specjalinie od nas jechał na spotkanie z Tobą, a potem wracał i siedzieliśmy trochę... i było wesoło ciekawe jak spodoba ci się wycena pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 03.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Sama jestem ciekawa, a pomyśleć że jeszcze tydzień temu myślałam, że mam już ekipe zaklepaną No cóż - czas pokaże - projekt mamy u czterech wykonawców do wyceny tak więc będzie jakieś porównanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 04.10.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Hej Atka, Jak to miło zajrzeć w Twój dziennik, widze ogromne postępy na budowie. idziecie jak burza! Nie wiem czy mnie pamiętasz siedziałysmy obok siebie na spotkaniu grupy wielkopolskiej pod Aniołem:)) Na forum zaglądam rzadko, bo i u nas na budowie straszny sajgon, a chcemy sie przeprowadzić najpóźniej w listopadzie, jako, ze z poczatkiem roku ma pojawic się nas potomek:) Pamietam Twoj domek jeszcze na etapie proketów i wczesnych poczatków, juz wtedy bardzo mi sie podobał, bo nalezy do kategorii proste tradycyjne i piękne. Masz bardzo ładna dachówke, super pasuje do całości, dokładnie taką sama mają moi teściowie i na razie sprawuje sie bez zarzutu. Byłabym bardzo wdzięczna za namiar do twórcy balustrad. My też musimy je pilnie zrobić,a Twoja jest naprawde bardzo ładna. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 04.10.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 hej Anstak! Pamiętam, pamiętam. Dzieki za te "czułe słówka" na temat domku Gratuluję stanu błogosławionego U nas już kompet - trójca, ale napewno nie święta Podaję namiary na pana od balustradek (miło że Ci się podobają) Jan Piaseczny tel 695 50 66 67 (063) 248 67 09 Jest w sanie zrobić tak jak sobie wymyślisz Nie wiem tylko jak z terminami, bo my zamawialiśmy w lipcu. Pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 05.10.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 http://images13.fotosik.pl/84/9cfb8b77cdf74d6c.jpg Atka podpowiedz jaka jest kolejność przy robieniu posadzki, bo juz sie pogubiłam.1. papa termozgrzewalna2. folia3 styropiana kiedy idzie hydraulika po podłodze ??i co dalej?Nie wiem czy dobrze widze na zdjęciu ale wydaje mi sie , ze najpierw robiłaś tynki na ścianach a potem rurki ? Nie najlepiej mi idzie przy wklejaniu fotek, spróbuje swoje wkleić na wątku rododendrony5Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 05.10.2007 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 http://images13.fotosik.pl/84/9cfb8b77cdf74d6c.jpg Atka podpowiedz jaka jest kolejność przy robieniu posadzki, bo juz sie pogubiłam. 1. papa termozgrzewalna 2. folia 3 styropian a kiedy idzie hydraulika po podłodze ?? i co dalej? Nie wiem czy dobrze widze na zdjęciu ale wydaje mi sie , ze najpierw robiłaś tynki na ścianach a potem rurki ? Nie najlepiej mi idzie przy wklejaniu fotek, spróbuje swoje wkleić na wątku rododendrony5 Pozdrawiam dokładnie tak: papa rurki folia styropian posadzka Tynki przed rurkami bo tak chciał instalator, który wystawił nas do wiatru Robienie tyków zbyt wcześnie skutkuje tym, że mam całe zniszczone przez kolejne ekipy i teraz muszę szpachlować parter pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 23.10.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witaj Atka super domek! Jakie to dziwne uczucie kiedy ogląda się dom tego samego projektu!!! Pięknie już macie, zazdroszcze usunięcia słupa, ja na ten pomysł wpadłam zbyt późno aby zrealizować co położysz na podłodze w salonie, masz podłogówkę! ja zastanawiam się cały czas! Pozdrawiam gorąco w te smutne deszczowe dni, jeszcze raz gratulacje! Kasik30l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 23.10.2007 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam Kasik30 Dzieki ,dzięki zawsze to miło, że ktos zagląda do dzienniczka a na dodatek chwali nasze poczynania. Co się tyczy salonu, to owszem mam podłogówkę. Planuję takie kafelki ułożone od wejścia, a w salonie z tym "dywanikiem" http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=17&a=7&lang=pl&collID=245 Obecnie jesteśmy na etapie szpachlowania. Myślę że potem zabierzemy się za kafelki Sen z powiek spedzają nam przyłącza, a raczej ich brak pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 23.10.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Atka dzieki za podpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasik30 30.10.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witaj Atka! Oj te przyłącza, wiem coś o tym!!! Gaz mam w fazie projektu, dlatego zrobiłam sobie kominek w pierwszej kolejności aby mi palce nie zamarzły jak w zimie będę na budowie. Ja właśnie gruntuje ściany pod malowanie, myśle intensywnie o podłogach. pomimo podłogówki skłaniam się ku desce podłogowej w salonie a reszta dołu to kafelki. na górze pewnie panele jak rozmieściłaś kuchnie? Ja mam wejście z hallu zamurowane i cały ciąg kuchenny na tej ścianie gdzie miała być spiżarka. Pozdrawiam kasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 30.10.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witaj Atka! Oj te przyłącza, wiem coś o tym!!! Gaz mam w fazie projektu, dlatego zrobiłam sobie kominek w pierwszej kolejności aby mi palce nie zamarzły jak w zimie będę na budowie. Ja właśnie gruntuje ściany pod malowanie, myśle intensywnie o podłogach. pomimo podłogówki skłaniam się ku desce podłogowej w salonie a reszta dołu to kafelki. na górze pewnie panele jak rozmieściłaś kuchnie? Ja mam wejście z hallu zamurowane i cały ciąg kuchenny na tej ścianie gdzie miała być spiżarka. Pozdrawiam kasik witaj Kasik My też wpadliśmy na ten sam pomysł i wczoraj właśnie przywieźli nam wkład kominkowy. Dzisiaj i jutro wykonawca gruntuje ściany, a potem my wkroczymy do boju. Dzieciaki juz wybrały kolory do swoich pokoików. Co się tyczy kuchn,i to zostawiłam wejście tylko z salonu. Zrezygnowałam ze spiżarki. Pewnie podobnie rozplanowałyśmy urządzenie kuchni na ścianie korytarzowej. Zresztą co można wielce wykombinować w takiej małej kuchni pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 30.10.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 oerty,dawno tu nie byłam jak ipostęp prac!!! Kiedy parapetówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 31.10.2007 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 witam a propos parapetówki to oby do wiosny dzisiaj byłam na odbiorze robót szpachlowania i jestem bardzo zadowolona Wykonawca solidny, terminowy i staranny- szkoda że ich tak mało zostało po "świętach" wałkujemy temat płytek... pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusik 06.11.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Atka,napisz proszę, jaką szerokość mają Wasze ramki wokół okien?Oby do parapetówki! Powodzenia;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 06.11.2007 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Atka, napisz proszę, jaką szerokość mają Wasze ramki wokół okien? Oby do parapetówki! Powodzenia;-) Nasze kochane rameczki wokół okien mają jakieś 17-18cm, jak pojadę to zmierzę dokładnie. Uprzedzam, że przy dociepleniu za owe ramki liczą sobie dodatkową kaskę i to wcale nie małą co do parapetówki to może zdążymy przed wiosną, bo podobno mają robic przyłącza 20 listopada. Potem jeszcze jakieś odbiory, biurokracje, geodeci..... pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusik 07.11.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Atko,nasi fachowcy za zrobienie ramek zażyczyli sobie 2 tyś!, więc mój mąż postanowił zrobić je samodzielnie. Wyszło pięknie, choć my powiększaliśmy okna od frontu i mieliśmy wrażenie, że ramki są za szerokie. Mają 15 cm. Ale myślę, że po zrobieniu elewacji na kolor, będzie ok.My w środku mamy zrobione instalacje, tynki i posadzki, czeka nas ocieplenie poddasza no i cale wykańczanie. A niestety troszkę nam energii braknie, nie chce się już tak, jak na początku. Nasze plany to wprowadzenie się na wiosnę, aby urządzić w nowym domku roczek naszej córeczki.Co do przyłączy, nam brakuje gazu. Obiecują, że będzie w tym roku, ale zaczynam w to wątpić. a grzać zimą powinniśmy....Zobaczymy;-)pozdrawiam;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts