Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Atka Jardo i Rododendrony

Atka13

Recommended Posts

Witam!

My tez budujemy rodo 5 i mamy do Was 2 pytanka. Proszę powiedzcie nam jaki macie kolor okien i jakim kolorem malowaliście podbitki, bo jesteśmy na etapie podejmowania decyzji, a Wasz domek trochę nam w tym pomaga. Z zazdrością patrzymy na Wasze postępy , my w tym tygodniu dopiero zalewamy strop nad domem.

pozdrawiam

Lolek

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

My tez budujemy rodo 5 i mamy do Was 2 pytanka. Proszę powiedzcie nam jaki macie kolor okien i jakim kolorem malowaliście podbitki, bo jesteśmy na etapie podejmowania decyzji, a Wasz domek trochę nam w tym pomaga. Z zazdrością patrzymy na Wasze postępy , my w tym tygodniu dopiero zalewamy strop nad domem.

pozdrawiam

Lolek

Witam Lolek70

Nasze okna są w kolorze złoty dąb, a podbitka, a w zasadzie nabitka jest malowana sadolinem zmieszane dwa kolory tek+palisander chyba (taki jasny)

w proporcji 1do1. Kolor doradził nam nasz wykonawca i jest ok.

pozdrawiam

atka

Atka

Dzięki za taka szybką odpowiedź, nawet nie pomyśleliśmy o mieszaniu kolorów, szukaliśmy koloru, który pasuje do złotego dębu, bo o takim kolorze okien myślimy. I byliśmy w kropce, a tu decyzję trzeba podejmować, bo więźba niedługo przyjeżdża. Z niecierpliwością czekamy na taki stan domku jak Wasz, ale jesteśmy dobrej myśli, jak oglądamy te piękne Wasze domy...

jeszcze raz dzięki, pozdrawiam

Lolek

• 3 weeks później...
Witam. Jestem na forum nowy i jak coś żle piszę to nie bijcie od razu :)

Kupiłem projekt Dom w Świetliku z Archonu i on jest podobny konstrukcyjnie do Waszego. Chciałbym dowiedzieć się coś o kosztach budowy, tzn. ile Was kosztował stan surowy otwarty z dachem.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik58621.htm

witaj Atka!

pięknie tam u Ciebie, jak ja zazdroszcze!!!

A ten psiak:)

Ja mam dalej dylemat czy kłaść drewno na podłogówce :(

Niby wszyscy w sklepach mówią że nie ma problemu ale ja myślę czy lepiej położyć panel, czy deskę panelową przykleić do betonu.

jestem w kropce!

cały czas podglądam wasze zmagania, i podziwiam za wytrwałość i pracowitość.

Pozdrawiam

Kasia

Hej!

Pamietam jak nie mogłam się doczekać na kominek, a jak już zapaliłam w nim to rewelacja. Właśnie zamówiłam drewno i brykiet bukowy i będę eksperymentować!

Jak to miło tak siedzieć przy kominku! tylko trzeba go dobrze przepalić bo na początku śmierdzą te wszystkie przewody (ja mam dgp )

No i koniecznie przepalać przed malowaniem sufitów!

W jakim stulu planujesz obudowę?

Pozdrawiam

kasia

Hej!

Pamietam jak nie mogłam się doczekać na kominek, a jak już zapaliłam w nim to rewelacja. Właśnie zamówiłam drewno i brykiet bukowy i będę eksperymentować!

Jak to miło tak siedzieć przy kominku! tylko trzeba go dobrze przepalić bo na początku śmierdzą te wszystkie przewody (ja mam dgp )

No i koniecznie przepalać przed malowaniem sufitów!

W jakim stulu planujesz obudowę?

Pozdrawiam

kasia

Hej Kasik

Całą sobote paliliśmy w kominku i stwierdzam, że straszne ilości drewna pożera ten "stwór". Teraz palimy drewno pobudowlane, ale muszę sie rozejrzeć za konkretami. Smrodek przy wypalaniu był i to niezły :-? Mam nadzieję, że wiecej nie będzie. :wink:

Co do odudowy kominkowej to styl rustikalny własnoręcznie lub prawie zrobiony.

pozdrawiam

atka

• 3 weeks później...

http://uranos.cto.us.edu.pl/~knm/images/inne/swietabn01.jpg

Aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe, jak ten jeden wigilijny wieczór.

Aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych zawsze rozpromieniał uśmiech, a gwiazda Betlejemska prowadziła Was ku szczytom

Ola i Krzysiek

• 1 month później...

Witam :)

Twój "Kochany dzienniczek" nie poszedł w zapomnienie. Niemal codziennie sprawdzam czy jest coś nowego. Warto było czekać, super postępy. My również budujemy Rodo 5, na Dolnym Slasku -Polkowice. Daleko nam do tego co Wy juz zrobiliście, dopiero zaczynamy tynki. Podziwiam zdolności Twojego męża, kafelki wyglądają świetnie. Ja chyba się nie odważe, chociaż jak sie dowiedziałem ile chcą za położenie 1m ( około45-55 zł), to dosłownie głowa boli. Napisałaś że wkleisz nastepne fotki, więc prosze zrób to jak najszybciej. Pozdrawiam i życzę powodzenia.