ADAMOS48 10.02.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Bojlery ocynkowane !!!! jeżeli już to emalia lub nierdzewka.O rurki proszę się nie martwić bo i tak trzeba ich ociepli cjuż nie ze względu na straty ciepła tylko lecz kondesacji wody na rurkach i mokrych ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.02.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Czy totarło juz do swiadomości spółdzielnie mieszkaniowe nie chcą znać pp po serii awarii i związanych potem kosztów .mieli taniej ale nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2003 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Przed chwilą napisałem to przy okazji innej dyskusji. Teraz powtarzam:Mam jednofunkcyjnego Viessmann'a (zamknieta komora spalania) z wiszącym zasobnikiem 80L i jak na tą tą chwilę to jestem rozczarowany. 1-w zasobniku brak wejscia na powrotną wodę z cyrkulacji. Z tym wiążą się chyba dodatkowe koszty podtrzymania temp. 2-wanna 160x70 z trudem może być napełniona (przy ustawieniu max. temp. wody i wcześniejszym wymieszaniu jej przy użyciu cyrkulacji wspomaganej pompą) potem trzeba długo czekać na następną porcję ciepłej wody - bardzo denerwujące. poza tym kocioł jest dość głośny (turbina zasysająca powietrze z zewnątrz) i nie jest to przyjemne gdy w nocy zaczyna dogrzewać wodę, której w danej chwili nie zamierzam wykorzystać.Może o czymś nie wiem ale najchętniej wymieniłbym ten sprzęt na mniejszy, tańszy i chyba praktyczniejszy kocioł dwufunkcyjny (przepływowy)z wstępnym podgrzewaniem wody z odpowiednio dużym zapasem mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.02.2003 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 anonimowy piec nie posiada przełaczania się na pracę przepływową,jest ewidentny dowód super bajeru za super cenę i żerowania na niświadomości inwestora .Moja rada podnieśc temperaturę na zasobniku i cierpieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.02.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Jeżeli sasobnik jest osobno to mniejszy niż 120l nie warto inwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dick 11.02.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Poczytaj Adamos. Jakoś nigdy nie miałem zaufania do ludzi którzy nie potrafią wypowiadać się gramatycznie i pisać ortograficznie. Dlatego radzę Ci zajmij się swoją hurtownią i nie zaśmiecaj tego forum Twoimi nieskładnymi "poradami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cavallino 11.02.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Mam jednofunkcyjnego Viessmann'a (zamknieta komora spalania) z wiszącym zasobnikiem 80L i jak na tą tą chwilę to jestem rozczarowany. 1-w zasobniku brak wejscia na powrotną wodę z cyrkulacji. Z tym wiążą się chyba dodatkowe koszty podtrzymania temp. 2-wanna 160x70 z trudem może być napełniona (przy ustawieniu max. temp. wody i wcześniejszym wymieszaniu jej przy użyciu cyrkulacji wspomaganej pompą) potem trzeba długo czekać na następną porcję ciepłej wody - bardzo denerwujące. Chyba masz za niską temp. w zasobniku - mnie 80l bojler wystarcza z zapasem na szybkie napełnienie wanny 240l. No i druga sprawa - ten piec nie grzeje przepływowo? Bez sensu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 14.02.2003 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Myślę dick że jeszcze dużo przed tobą nauki pokory ,i poszanowania ludzi nawet gdyby byli kalekami i nie podobali się Tobie.Na tym polega istota człowieczeństwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 15.02.2003 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Myslę że musisz sprawdzić i być pewny ,chyba że nie spotkałeś takiego.Kocioł 1f z zasobnikiem jako całość .Więc on ma za zadanie grzać a zawór 3drogowy decyduje co .Proszę poczytać np.kotły z takich firm jak immergas fondital i wiele innych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 15.02.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Po wyczerpaniu sie wody z zasobnika około 60 l kocioł dopiero teraz bedzie podawał wodę jako 2f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts