SX_ 20.01.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Mam projekt. Chciałbym wynieść dom jakieś 1 - 1.5m do góry (ze względu na poziom wó gruntowych) w porównaniu do projektu. Czy wymaga to zmian w projekcie, jeżeli wysokość budynku nie przekroczy dopuszczalnej wysokości zawartej w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flanker 20.01.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Wymaga zmany pozwolenia na budowę , może być również potrzebne pozwolenie wodno-prawne jeśli zmieni to watunki geologiczne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 21.01.2007 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Chyba że uwzględnisz to już na etapie adaptacji. Wtedy nic nie trzeba. Zależy na jakim etapie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SX_ 21.01.2007 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Na etapie takim, że tydzień temu dostałem projekt od architekta i jestem przed złożeniem wniosku o pozwolenie. Projekt rysowany indywidualnie. Czyli, dla świętego spokoju wprowadzić zmiany w projekcie tj. przerysować dwie, trzy kartki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 21.01.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Tak będzie najprościej. Wynieś budynek nad ziemię już na etapie projektu - jeśli będzie zgodny z np. dopuszczalną wysokością - to wszystko powinno być ok. Ja musiałem całkowicie wydobyć piwnicę z ziemi - ale to projekt uwzględnił, i takie dokumenty złożyłem do urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Grabiec 21.01.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Wymaga zmany pozwolenia na budowę , może być również potrzebne pozwolenie wodno-prawne jeśli zmieni to watunki geologiczne. Pozdrawiam Co do zmiany pozwoleniana budowe to sie nie wypowiadam, NA PEWNO natomiast nie ma to nic wspólnego z pozwoleniem wodnoprawnym (uzyskaniem, zmianą itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flanker 21.01.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam !Marcin , masz rację , wyraziłem się bardzo niejasno, chodziło mi o zmianę ukształtowania terenu na gruntach przylegających do wód, mającą wpływ na warunki przepływu wody ale są to przypadki dotyczące innych inwestycji, niepotrzebnie namieszałem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts