buka 20.01.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Bardzo proszę tu komentować i zadawać pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 28.01.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam serdecznie Jesteśmy na tym samym etapie,z tym,że my jeszcze nie tyczylismy domu.Czekamy z tym do wiosny.Działeczkę macie bardzo ładną,ale faktycznie troszkę mała Jabkys mogła to podaj link do waszego projektu,lepiej będzie zorientowac sie co ile ma metrów i w ogóle. Trzymam kciuki,i byle do wiosny ps.ja też jestem z małopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 28.01.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witaj, Stelka! Bardzo mi miło, że ktoś czyta mój dziennik oto link do mojego projektu http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab A działkę mam rzeczywiście bardzo malutką. Położona jest na osiedlu domków jednorodzinnych w bardzo gęstej zabudowie. Niestety będziemy sobie z sąsiadami zaglądać w okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 08.02.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Czesc buka kurde...pogoda w sumie jest ok i mozna byłoby już zaczynac...co sądzisz? ja juz siedzę jak na szpilkach,nawet zadzwoniłam do geodety,żeby juz tyczył dom Poza tym bylismy wczoraj w Jaśle(popma ciepła) i w Limanowej(wiązar kratowy) i widzielismy po drodze,że duzo ekip "ciągnie" budowe apropo okien dostałam wycenę z oknoplast 13700 okna białe,ale znalazłam trochę taniej w firmie oknopol 11500 w sumie te same profile i te same okucia,więc chyba zostanie oknopol Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 09.02.2007 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Stelka, z budową czekamy na cieplejszą pogodę. To jest jednak luty i w każdej chwili temperatura może spaść do -15, a tego beton podobno nie lubi W sobotę odwiedzę oknopol Dzięki za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lablab 29.03.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witaj buka.Wertując stosy projektów, znalazłem to fantastyczne forum. Wraz z żona zamierzamy budować Pod Jemiołą 2. To samo co wy tylko inny dach.Jesteśmy narazie na etapie papierków, kredytu itp. Tak więc na pewno jeżeli ten projekt zostanie zaklepany na 100% to chcielibyśmy skorzystać z waszych doświadczeń. Również jesteśmy z Małopolski tak więc jeżeli była by taka możliwość podglądnięcia waszej budowy "na żywo" to bylibyśmy zobowiązani. Nasz mail: [email protected] , A teraz pytania na gorąco:1. Ile kosztował zmiany w projekcie? - zmiany robili w Archonie czy ktoś inny?2. Jak z podłogą w salonie zostaje niżej czy zmiana?3. Zredygnowaliście z okien połaciowych (tak wyglada na rysunku z cada) Pozdrawiam i życzzę powodzenia w zmaganiach na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 31.03.2007 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witaj lablab Oczywiście nie ma żadnego problemy z "podglądaniem naszej budowy" zapraszamy serdecznie. Odpowiadając na twoje pytania to: Ad.1) Zmiany załatwiliśmy u architekta, który robił nam adaptacje do WZ, oraz załatwił wszystkie papierkowe formalności potrzebne do pozwolenia na budowę. Kosztowało nas to 1500 zł. Ad.2) Podłoga w salonie będzie wyżej. Ad.3) Zostawiliśmy dwa okna połaciowe, (w cadzie zapomnieliśmy o jednym). Jedno w miejscu jak na rysunku, a drugie po przeciwnej stronie w pokoju, który tez jest nad salonem. Z okna połaciowego nad garażem zrezygnowaliśmy ze względu na lukarnę, a w miejscu pokoju po drugiej stronie zrobiliśmy łazienkę, więc nie będzie nam potrzebne tyle światła, w miejscu łazienki zaplanowaliśmy pralnię z suszarnią. Budujemy w Skawinie. Kontakt przesyłam na maila. Chętnie poznamy wasze pomysły na ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lablab 06.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Odnośnie naszego wczorajszego spotkania, podsyłam stronke na której mozna coś poczytać na temat ogrzewania. http://www.kotly.com może coś się wam spodoba. PS. Wesołych i spokojnych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 07.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/23/530.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.07.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 wszystko będzie dobrzepozdrawiam i trzymam kciukiŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majuski 16.07.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witajcie. Ale się ciesze że natrafiłam na to forum. Oboje z mężem jesteśmy zdecydowani na projekt domku pod jemiołą 3, ale fajnie byłoby zobaczyć zdjęcia, bo jesteśmy z Wrocławia więc trudno byłoby dojechać aż pod Kraków-jeśli oczywiście pozwolilibyście obejrzeć domek Jeśli w wolnej chwili moglibyście przesłać zdjęcia-szczególnie salonu to bylibyśmy wdzięczni? -czy nie jest on za mały?Jak to wygląda w praktyce?Myślimy aby trochę rozciągnąć domek-poszerzyć garaż i jednocześnie salon. No i chcieliśmy wykombinować 2 łazienki na górze-jedną z bezpośrednim wejściem z naszej sypialni. Myślicie że taka osobista łazienka zdaje egzamin? Acha i jak koszty? Pozdrawiamy i życzymy sukcesów Justyna&Marek [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majuski 16.07.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Zapomniałam. Skleroza nie boli ale trzeba się napisać.Czy w salonie podłoga nie jest zaprojektowana niżej?I co do zmian to chcieliśmy jeszcze zrobić duże okno w gabinecie i przeciągnąć taras aż pod gabinet, ale zacząć go w miejscu gdzie zaczyna się wykusz. I chcieliśmy zadaszyć taras.Pozdrawiamy J&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 20.07.2007 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 lbryndal- dziękuję za słowa otuchy, tak naprawdę to już jest lepiej, powoli idzie do przodu, tylko nie mam czasu siąść do komputera i uzupełnić dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 20.07.2007 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 majuski - zapraszamy serdecznie, jeżeli chcielibyście zobaczyć dom "na żywo", czymże jest te 300 km w stosunku do upewnienia się, czy to na pewno ten dom, w którym chcecie mieszkać całe życie (teoretycznie). Aha, jakiś czas temu tą trasę z Krakowa do Wrocławia przez okres prawie roku pokonywałam co dwa tygodnie, na prawdę nie jest to aż tak daleko Ale jeżeli się nie zdecydujecie to przesyłam zdjęcia na podany adres. Odpowiadając na twoje pytania to: czy nie jest on za mały? To zależy, kto czego oczekuje, dla nas nie jest za mały, chociaż też na początku mieliśmy takie obawy. Pewnie przekonamy się o tym dopiero jak w nim zamieszkamy. Myślimy aby trochę rozciągnąć domek-poszerzyć garaż i jednocześnie salon Myślę, że to rzeczywiście dobry pomysł, my tego niestety nie mogliśmy zrobić, bo mamy bardzo wąska działkę. No i chcieliśmy wykombinować 2 łazienki na górze-jedną z bezpośrednim wejściem z naszej sypialni. Jeżeli zrezygnujecie z jednego pokoju na poddaszu, to będziecie mieć wystarczająco dużo miejsca, żeby zmieścić tam dodatkową łazienkę. Nas niestety ograniczają fundusze, aż na takie zmiany, chociaż bardzo chciałabym mieć taką osobistą łazienkę. I na pewno zdaje ona egzamin szczególnie rano, kiedy wszystkim sie śpieszy do pracy albo do szkoły ( skąd ja to znam?) Czy w salonie podłoga nie jest zaprojektowana niżej? jest zaprojektowana niżej, ale wydało nam sie to wyjątkowo niepraktyczne na tak małej powierzchni. I co do zmian to chcieliśmy jeszcze zrobić duże okno w gabinecie To mogę szczerze doradzać, zróbcie tam większe okno, bo takie jak jest w projekcie jest zdecydowanie za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 20.07.2007 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Zdjęcia wyślę wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majuski 21.07.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Dziękuje serdecznie za odpowiedzi i za zdjęcia. Domek z takim wejściem wygląda ciekawie. Podoba nam się. Co do kilometrów do pokonania to droga może niedaleka a autostradą myślę szybciutko byśmy ją pokonali, ale mamy mała córeczkę,która wczoraj skończyła dokładnie roczek i może to być trochę trudne, ale dziękujemy i będziemy mieć na uwadze zaproszenie Pozdrawiamy i życzymy sukcesów. Oczywiście nie przestajemy śledzić dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 25.07.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 A czy ja też mogę poprosić o zdjęcia? Szczegóły modyfikacji, któych my dokonaliśmy w "domu pod jemiołą 3" opisałem w swoim dzienniku. CO do realizacji, murarze kończą sciany fundamentowe...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buka 02.08.2007 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witaj maciejc, Przepraszam, że tak późno odpowiadam, po prostu nie zauważyłam tego wpisu. Zdjęcia wkleiłam do dziennika, więc zapraszam do oglądania. Powodzenia w budowaniu. To naprawdę bardzo fajny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 05.08.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 w sumie jestem raczej przeciwny zmienianiu projektów gotowych ale tu wygląda to naprawdę dobrze Myślę że się będzie Wasz domek dobrze komponował w ulicy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 06.08.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ale pięknie wyrósł Wasz domek,dawno tu nie zaglądałam,a tu takie postępy.Cieśle faktycznie zachowali sie jak świnie,ale dobrze chociaż ,że zrobili więżbe.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts