dark1 20.01.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Mam dylemat czy dawać styropian (5 cm) wszędzie na piętrze pod wlewkę.Problem dotyczy klatki schodowej na piętrze gdzie cały korytarz na górze i na dole jest otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 20.01.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 jak chcesz słyszeć na parterze, jak ktoś z domowników "maszeruje" piętro wyżej to nie dawaj.To nie tylko ocieplenie, to również wygłuszenie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 20.01.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Zdecydowanie dawać. Izolacyjność termiczna schodzi tu na 2. miejsce, chodzi przede wszystkim o izolacyjność akustyczną. Tak jak wyżej pisze "radomik", żeby kroków z piętra nie słyszeć na dole, należy dać styropian, ponadto, skoro w pokojach na górze dajesz (czy nie?), to chociażby, z uwagi na zrównanie poziomów w pokojach i w korytarzu należy dać, bo w innej sytuacji (bez styropienu w korytarzu) poziom łapałbyś grubszą wylewką, a to niepotrebne obciążanie stropu. To moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dark1 20.01.2007 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Najbardziej przekonuje mnie mniejsze obciążenie stropu.Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts