Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Propozycja kupna - czy warto?

Gość

Recommended Posts

Dostałem propozycję od sąsiada - chce sprzedać sąsiednią działkę o powierzchni powyżej 1 ha. Działka graniczy z moją z dwóch stron i tak naprawdę bardzo by mi się przydała. Problem tylko z kasą - chce ok. 11 tys., a ja obecnie mam robotników w domu (stan surowy otwart) - woda, prąd, zaraz wejdzie tynkarz. Jeżeli wydam 11 tys., to nie zrobię np. podłóg!

Co radzicie?

Pozdrawiam

Mariusz

Ale masz zadwozdkę :smile:

Ja bym chyba kupił - 1 ha za 11 tys to nie dużo. Troche ci sie przeciągnie budowa, moze trzeba będzie coś gdzieś dopożyczyć, z czegoś na początek zrezygnować ale... 1 ha :smile:

Ja bym kupił !!!

PS. A co to za ziemia ? Domyślam się, że rolna. Jest jakaś szansa na odrolnienie ? Jeśli odrolnisz połowę i sprzedasz (2-5 działek) to jeszcze na tym zrobisz dobry geszeft, a zostanie ci ogród ponad 50 arów :smile:

Dzięki za słowa poparcia, bo też mam chrapkę na ten kawałek. Tym bardziej, że jakby ktoś inny kupił i postawił np. szopę na narędzia, to część okien z mojego domu będzie do zamurowania. W tej chwili jest to nieużytek, urosły już spore brzozy (takie do 3 metrów). Trudno powiedzieć, czy da się odrolnić i podzielić na działki, ale może...

Ziemia to piach, raczej pszenica tam nie urośnie, ale ja też nie zamierzam jej siać.

Łamiemy się trochę z żoną, bo trochę to nam psuje porządek prac. Za 11 tys. można sporo zrobić...

Pozdrawiam

Mariusz

Kupuj, od VI klasy się nie płaci podatku rolnego. Cena państwowa za 1ha to 4 tys., ale w tym przypadku chyba nic nie utargujesz, bo poniżej 10 tys. lwią część stanowiłyby opłaty notarialne. Przyda się na rekreację (kort, boisko lub ujeżdżalnia) ewentualnie las sosnowo-brzozowy (bardzo szybko rośnie).