Gość 19.05.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Dostałem propozycję od sąsiada - chce sprzedać sąsiednią działkę o powierzchni powyżej 1 ha. Działka graniczy z moją z dwóch stron i tak naprawdę bardzo by mi się przydała. Problem tylko z kasą - chce ok. 11 tys., a ja obecnie mam robotników w domu (stan surowy otwart) - woda, prąd, zaraz wejdzie tynkarz. Jeżeli wydam 11 tys., to nie zrobię np. podłóg!Co radzicie?PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 19.05.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Ziemia to chyba dobra inwestycja.Potarguj,może jakieś raty,moze trochę przesunąć w czasie .Wymyśl coś.Powodzenia.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 19.05.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Ale masz zadwozdkę Ja bym chyba kupił - 1 ha za 11 tys to nie dużo. Troche ci sie przeciągnie budowa, moze trzeba będzie coś gdzieś dopożyczyć, z czegoś na początek zrezygnować ale... 1 ha Ja bym kupił !!! PS. A co to za ziemia ? Domyślam się, że rolna. Jest jakaś szansa na odrolnienie ? Jeśli odrolnisz połowę i sprzedasz (2-5 działek) to jeszcze na tym zrobisz dobry geszeft, a zostanie ci ogród ponad 50 arów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 19.05.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Ja bym kupił, w końcu to lokata kapitału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.05.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Jak kiedyś sprzeda jakiemuś baranowi, będziesz żałował. Nigdy nie wiadomo kto i co tam zrobi (może stolarnię, a może warsztat lakierniczy?)Kupuj, Ja bym się nie zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Dzięki za słowa poparcia, bo też mam chrapkę na ten kawałek. Tym bardziej, że jakby ktoś inny kupił i postawił np. szopę na narędzia, to część okien z mojego domu będzie do zamurowania. W tej chwili jest to nieużytek, urosły już spore brzozy (takie do 3 metrów). Trudno powiedzieć, czy da się odrolnić i podzielić na działki, ale może...Ziemia to piach, raczej pszenica tam nie urośnie, ale ja też nie zamierzam jej siać.Łamiemy się trochę z żoną, bo trochę to nam psuje porządek prac. Za 11 tys. można sporo zrobić...PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 19.05.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Jak piach to dobrze - VI klasa - nie powinno być problemów z odrolnieniem. A kasy zawsze będzie za mało - z czy bez tych 11 kawałków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 19.05.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Mariuszppp.Powiem krótko, przy takim usytuowaniu Twojego domu i cenie kupić! Z taką kasą napewno sobie poradzisz.Pzdr.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 19.05.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Jak ci zależy (tu się dobrze zastanów!), kup. Podłogę zrobisz póżniej. Materiały kupisz wszędzie, zrobi ci każdy w dowolnym momencie, a ta działka jest jedna. Jak kupi ktoś inny, druga do sprzedania będzie może na drugim końcu wsi. I co ci wtedy po takiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 19.05.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Kupuj!Chciałbym, żeby koło mnie ktoś chciał sprzedać...DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.05.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 wstystko zalezy od tego co ´chcesz z ta dzialka zrobic i jakie ona ma przeznaczenie "urzedowe".jesli twoje plany i plany gminy sie zgadzaja co do tego gruntu to kupuj zanim ktos cie wyprzedzi, przekwalifikuje i postawi chlewnie albo wulkanizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 19.05.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Tom ma rację, przyjdź do urzędu gminy i sprawdź co jest w planie zagospodarowania przestrzennego. Ale za taką kasę nie zastanawiałbym się nad kupnem. Na pewno bym kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 19.05.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Tylko pamiętaj, żeby płacić podatki (rolny, od nieruchomości i ewentualnie katastralny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Kupuj. Dzisiaj wyczytałem na WP że będzie 22% Vat na grunty. Czego mój sąsiad nie chce sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 19.05.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Chyba jednogłośnie zostałeś pozbawiony podłogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Dzięki wszystkim za poparcie mojej decyzji. Trochę się wahałem, ale po Waszych opiniach doszedłem do wniosku, że zrobię dobrze, kupując ten kolejny kawałek gruntu.PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 19.05.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 O rany, ja też bym kupiła.Ja mam 3 ha. Wprawdzie dzielę ją na pół, bo nigdy nic nie wiadomo, ale na razie nie zamierzam nic sprzedawać i chciałabym by tak zostało:smile:magero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 20.05.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Jesli rolny to kupuj, chyba cos sie zmieniło w podatkach od gruntów rolnych, bo ja mam działke rekreacyjną o pow. 0,998m2 i nie musiałam płacić zadnego podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Tej wielkości to ... chyba na balkonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 20.05.2003 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Kupuj, od VI klasy się nie płaci podatku rolnego. Cena państwowa za 1ha to 4 tys., ale w tym przypadku chyba nic nie utargujesz, bo poniżej 10 tys. lwią część stanowiłyby opłaty notarialne. Przyda się na rekreację (kort, boisko lub ujeżdżalnia) ewentualnie las sosnowo-brzozowy (bardzo szybko rośnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts