GACUŚ 20.01.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Co sądzicie o ty stropie?Czy zmieniać go na inny , a jak zmienić to na jaki ?Jakie ma wady i zalety ? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 20.01.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ja będę zamieniał go na filigran.Wady stropu porotherm:kłopoty z chodzeniem po nim, kruchy materiał,stosunkowo lekki więc przenosi dzwięki.Zalety;łatwy w montażu, nie potrzebny dzwig do montażu, w miarę szybki w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 20.01.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Dzięki za pierwszą wypowiedź Pawel78Może ktoś jeszcze pokusi się o kilka zdań?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 20.01.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 ja mam i jest ok.kruchy to on i jest ale nia na ściskanie,akustyka? nie wiem ale i tak kładzie sie wełnę lub steropiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 21.01.2007 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Wojciaszek dzięki .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.01.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ja będę zamieniał go na filigran. Wady stropu porotherm: kłopoty z chodzeniem po nim, kruchy materiał,stosunkowo lekki więc przenosi dzwięki. Zalety; łatwy w montażu, nie potrzebny dzwig do montażu, w miarę szybki w montażu. Czy kruchy ??? nie zauważyłem . Bez dźwigu przy długich belkach nie dasz rady - wiem bo próbowaliśmy wciągać ale więcej szkód niż pożytku.Krótsze belki włożyliśmy hds-em . Strop jest cichy bo ma takie otworki ala plaster miodu i one wygłuszają i bardzo ciepły. Jakie kłopoty z chodzeniem ??????? jedyna wada to taka ,że drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.01.2007 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja będę zamieniał go na filigran. Wady stropu porotherm: kłopoty z chodzeniem po nim, kruchy materiał,stosunkowo lekki więc przenosi dzwięki. Zalety; łatwy w montażu, nie potrzebny dzwig do montażu, w miarę szybki w montażu. Czy kruchy ??? nie zauważyłem . Bez dźwigu przy długich belkach nie dasz rady - wiem bo próbowaliśmy wciągać ale więcej szkód niż pożytku.Krótsze belki włożyliśmy hds-em . Strop jest cichy bo ma takie otworki ala plaster miodu i one wygłuszają i bardzo ciepły. Jakie kłopoty z chodzeniem ??????? jedyna wada to taka ,że drogi Witam dzięki za informację A w ilu próbowaliście wciągać te beleczki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.01.2007 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 No nie , nie mówcie że nikt nie ma wiedzy na temat tego stropu i ze tak mało ludzi wybiera ten strop.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 22.01.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Czy wszyscy w Bydgoszczy nazywaja się Gacuś lub Gacek?A co jeszcze chcesz wiedzieć o tym stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.01.2007 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Czy wszyscy w Bydgoszczy nazywaja się Gacuś lub Gacek? A co jeszcze chcesz wiedzieć o tym stropie? No mam mętlik w głowie bo są dwie wypowiedzi zaprzeczające sobie . Czy kruchy ??? nie zauważyłem . Bez dźwigu przy długich belkach nie dasz rady - wiem bo próbowaliśmy wciągać ale więcej szkód niż pożytku.Krótsze belki włożyliśmy hds-em . Strop jest cichy bo ma takie otworki ala plaster miodu i one wygłuszają i bardzo ciepły. Jakie kłopoty z chodzeniem ??????? jedyna wada to taka ,że drogi Ja będę zamieniał go na filigran. Wady stropu porotherm: kłopoty z chodzeniem po nim, kruchy materiał,stosunkowo lekki więc przenosi dzwięki. Zalety; łatwy w montażu, nie potrzebny dzwig do montażu, w miarę szybki w montażu. No to jak jest cichy czy głośny ,kruchy czy nie , potrzebny dźwig czy nie ? Zdecydujcie się forumowicze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 22.01.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja będę zamieniał go na filigran. Wady stropu porotherm: kłopoty z chodzeniem po nim, kruchy materiał,stosunkowo lekki więc przenosi dzwięki. Zalety; łatwy w montażu, nie potrzebny dzwig do montażu, w miarę szybki w montażu. Czy kruchy ??? nie zauważyłem . Bez dźwigu przy długich belkach nie dasz rady - wiem bo próbowaliśmy wciągać ale więcej szkód niż pożytku.Krótsze belki włożyliśmy hds-em . Strop jest cichy bo ma takie otworki ala plaster miodu i one wygłuszają i bardzo ciepły. Jakie kłopoty z chodzeniem ??????? jedyna wada to taka ,że drogi Witam dzięki za informację A w ilu próbowaliście wciągać te beleczki? Pozdrawiam takie krótkie po 4-5 m to w pięciu i luzik na garaż włożyłem HDS-em a te najdłuższe 9m to ni ch... trza było dźwig wołać a 7-miu chłopa było. Gary lekkie ale deklowane już trochę ważą.Przed zalaniem faktycznie trzeba uważać z chodzeniem i łazi się po belkach. Dobrze jest namoczyć chwilę przed zalewaniem bo piją wodę jak diabli. Po zalaniu żadnych problemów. Nawet dziury na kanalizację fajnie się wierci i gary nie wypadają tak jak w betonowej terriwie. Jak chcesz obejrzeć to zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.01.2007 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jak chcesz obejrzeć to zapraszam . Nie no do Łodzi nie będę jechać ale jak masz jakieś fotki to z miłą chęcią zerknę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 22.01.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jak chcesz obejrzeć to zapraszam . Nie no do Łodzi nie będę jechać ale jak masz jakieś fotki to z miłą chęcią zerknę. zara jutro ci wyślę bo w domu net chodzi na blu i jak mam fotki wysyłać to mnie normalnie trafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.01.2007 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 zara jutro ci wyślę bo w domu net chodzi na blu i jak mam fotki wysyłać to mnie normalnie trafia Znam ten ból mam przy laptopie iPlus-a i też fotki wolę wysyłać i oglądać w domku Pozdrawiam i dzięki. Może ktoś jeszcze miał do czynienia z tym stropem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 23.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 7 metrowy element waży ok 190kg. Więc chyba nie jest ciężki i nie wymaga dzwigu a trochę znajomości fizyki aby łatwo i szybko go wlożyć. Ale to dla tych co się fizyki nie uczyli.Napewno jest cieplejszy niż zelbetowy, ale źle wykonany podkład pod posadzki i dzwięk się niesie jak w górach szczególnie jak na poddaszu będą panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 31.01.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Trochę potrwalo zanim odnalazłem fotki ,ale słowo się rzekło http://foto2.m.onet.pl/_m/cae4552d8bac8acd825bd92ff23bbc06,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/c847e749988fa2b452363b85c71c0874,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/410264a6148bac3b6559c3b4d13118ce,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/23d5ba4320603dd1f8d3694d59520c76,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/2a4e2acee0e9ec469bc3096804a8d7d6,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/966f89a09d5e71a4b3a19e7b19048b0b,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 31.01.2007 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf111 31.01.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam jeśli ja mogę coś dopowiedzieć to mogę Ci zaproponować strop od Jopka, to to samo co porotherm (a może nawet lepszy, bo mocniejszy) a w cenie dużo taniej, wiem bo sam zakładałem i nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 31.01.2007 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dzięki za wszystkie odpowiedzi .Decyzje już zapadły.W związku że ściany z ceramiki zamieniliśmy na gazobeton to bez sensu było zostawać przy tym stropie .Zmieniliśmy go na Terive , zobaczymy czy dobrze .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts