AMI 04.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Nareszcie wybraliśmy projekt (po ponad 2 miesiącach intensywnego szukania - makabra!), więc z radoscią mogę napisać coś o swoim pokoju dziennym Pokój dzienny 33 m, jadalnia 20, kuchnia półotwarta 12 - pomieszczenia układają się w kształt litery "L", kuchnia i jadalnia to dłuższy bok. Myślę, że wrażenie przestrzeni będzie, ale też nie jest to hangar. Ale zobaczymy, jak wybudujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 04.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 U moich rodziców 24 metry - swojego czasu 6 członków rodziny + czarny terier rosyjski i było ok. Imprezy okolicznościowe na 30 osób, ale wtedy tylko siedzenie przy stole, nie można pozwolić sobie na drinka w części wypoczynkowej U rodziców męża 31 metrów - jak są goście to super, ale na co dzień pusty, dla 2 osób zdecydowanie za duży. U nas - na naszej budowie - to 28 metrów, połączony z kuchnią (prawie 10 metrów) i korytarzem co nadaje pewnej przestrzeni ale, może być nieustawny bo na każdej ścianie jest albo okno, albo drzwi, albo jakieś przejście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadziejka 04.02.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Nareszcie wybraliśmy projekt (po ponad 2 miesiącach intensywnego szukania - makabra!), więc z radoscią mogę napisać coś o swoim pokoju dziennym Pokój dzienny 33 m, jadalnia 20, kuchnia półotwarta 12 - pomieszczenia układają się w kształt litery "L", kuchnia i jadalnia to dłuższy bok. Myślę, że wrażenie przestrzeni będzie, ale też nie jest to hangar. Ale zobaczymy, jak wybudujemy a jaki to projekt? Bo u nas też jest taka litera L Tylko salon ma 25 metow a jadalnia ok 15. Miejsca jest pod dostatniem i jest ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniastefan 05.03.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Tak jak Was tu czytam to myślę zę moje 26,8 m2 może być za mało.....chcę wstawić kanapkę, stolik na tv i stół na 6 osób (w miejscu gdzie na obrazku jest kanapa, obok kuchni). Zastanawiam się czy to nie bedzie za mało miejsca? moze zrezygnować ze ścianki miedzy kuchnią a pokojem i tam wstawić stół? http://images11.fotosik.pl/30/5a4225f2d294d39bm.png myśle że to w zupełności wystarczy. mam taki sam duży i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 05.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 mój salon ma 40 m2 + kuchnia 20m2+10 m2 klatka schodowa wszystko w o twartej przestrzeni jak narazie zapowiada sie bajecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 05.03.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 U mnie 49m2 miejsca w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 05.03.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 hm... to mam najmniejszy bo salon z "jadalnią" 21m2 + otwarta kuchnia całe 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 06.03.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 30, teraz bede miał 44. Bo był za mały Ja niestety będę mieć prawie 30... i nic tutaj nie wykombinuję, no chyba, żeby zrezygnować z gabinetu i połączyć wszystko w całość. Ale póki co gabinet ma być przeznaczony na bawialnię dla dzieci, bo nie chcę mieć wszystkich zabawek w salonie. Krzysztofiku ja mam jeszcze pytanie z innej beczki. Jakie masz wymiary garderób na pietrze? Mógłbys spojrzeć w projekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 06.03.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 U nas salon 33 + jadalnia 12 = 45 Zupelnie wystaczy szczegolnie ze teraz nasz salon ma az 18 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 06.03.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 U mnie 35,5m.. wolałabym wiekszy.. za to moi rodzice przegięli.. 51,2 m salon z wykuszem (8,5m), osobno jadalnia i osobno kuchnia. Tę jadalnie osobno - tłumaczę, że można z niej zrobić sypialnię rodziców, jak brat będzie chciał zamieszkać z żoną na górze (dwa osobne mieszkania w domu).Z drugiej strony kiedy weszłam po raz pierwszy do ich salonu stanęłam jak wryta - przepiękny, pełen słońca, idealne proporcje, kominek w najlepszym miejscu..a byłam taka przeciwna ich wykuszowi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 06.03.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Tak jak Was tu czytam to myślę zę moje 26,8 m2 może być za mało.....chcę wstawić kanapkę, stolik na tv i stół na 6 osób (w miejscu gdzie na obrazku jest kanapa, obok kuchni). Zastanawiam się czy to nie bedzie za mało miejsca? moze zrezygnować ze ścianki miedzy kuchnią a pokojem i tam wstawić stół? http://images11.fotosik.pl/30/5a4225f2d294d39bm.png myśle że to w zupełności wystarczy. mam taki sam duży i jest ok Aleks, ja mam bardzo podobny układ salon - kominek - kuchnia jak u ciebie tylko odwrócony (odbicie lustrzane góra -dół) jakies 25m salon i bede miala mała lade na przejsciu z kuchni do salonu potem przy kominku duzy stól z krzesłami i w drugim koncu salonu kanapy i telewizor -mniej wiecej tak jak tutaj na projekcie http://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=displayprojection&item=372&usid=1 tylko chyba stół odwrócimy. mysle ze taka powierzchnia salonu wystarczy w zupelnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 06.03.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Ja będę mieć salon 28m2 + półotwarta kuchnia 7m2. W salonie kominek, wypoczynek, ława, tv i stół na 8 os. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 06.03.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 majja rzeczywiście bardzo podobne ,tylko ty mozesz sobie w kuchni poszaleć z szafkami, ja przez wejście do spizarki za bardzo nie moge nic zmienić w układzie szafek, ale super - bo jesli na Twoim projekcie zmiescił sie stół to i u mnie wejdzie bez problemu Na jakim jestescie etapie? bo my zaczynamy budowę 4 czerwca p.s. zobacz jak nazywa sie mój projekt ale jakis zbieg okolicznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 06.03.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Przed zimą zrobilismy stan surowy otwarty i teraz ciągniemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majja 06.03.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Rzeczywiście projekt Maja. Zyskalibyście sciane na meble w kuchni gdyby pomiędzy wiatrołapem a schodami zrobić łazienkę a tam gdzie łazienka przejście z wiatrołapu na korytarz i do spiżarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 06.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Dobry pomysł, tylko myślę ze juz nie bede nic zmieniac,bo wszystko juz zatwierdzone tzn pozwolenie na budowe jest i nie chce mi się znowu latac i wszsystko odkręcać, jest jak jest, błędów nigdy sie nie uniknie, ale staram sie juz teraz wszystko obmysleć zeby było ich jak najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 06.03.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A u nas bedzie ok 45m2 salonu z jadalnią. Tylko ze pomiedzy częścią wypoczynkową a jadalnią bedzie kominek, co trochę te części oddzieli, ale kominek będzie dwustronny z dość dużą szybą wiec mam nadzieje, ze nie bedzie specjalnie wrazenia ze to 2 odrebne pomieszczenia tylko jedno duże. Do tego kuchnia ok 9m2 z bezpośrednim wejściem z jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_anna 06.03.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 pokój dzienny + jadalnia - 40 m2 http://images21.fotosik.pl/56/eafd0ccc6fdfa990med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMNK80 06.03.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Ja mam 39, ale wolałabym o 10 m większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 07.03.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 37m2 salon w połączeniu z jadanią oczywiście super byłoby mieć więcej tej przestrzeni w domku... ale cieszmy się z tego co mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts