Gość 07.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 50m, częściowo otwarty na hall. Taki w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 moj ma 37 , w tym jadalnie i jest bardzo dobrze, jesli nie zamkne kuchni to dodatkowe 12.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 07.03.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 4,80 x 8,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 13.03.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Aż boję się powiedzieć, bo nasz salon ma nieco ponad 60m ... I właściwie nie chce się usprawiedliwiać, bo lubie przestrzen, ale po pierwsze: mój dom pierowtnie był ... stajnią, a po drugie: musi wejść fortepian, więc wole wiekszy niż mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 13.03.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 U nas salon otwarty z kuchnią, razem 60 m. Bardzo mi odpowiada taki układ. Cała rodzina razem i nie czuję się zamknięta w kuchni, gdy szykuję im papu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ja wlsnie dla tego salonu bede budowala Irme. SP jak sie mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 U mnie:http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przestronny/images/rzut1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 troszke więcej niz 60 m2 kuchnia salon jadalnia w jednym kawałku http://rezulak.pl/salon1.jpg http://rezulak.pl/salon2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 13.03.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 A u mnie w projekcie nie bylo salonu tylko IZBA i ma 35 metrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 19.03.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ja wlsnie dla tego salonu bede budowala Irme. SP jak sie mieszka? Mieszka się wspaniale, a ta przestrzeń salonu jest fantastyczna, tylko przesadziłam z kuchnią bo nie zrobiłam tak jak w planie tylko przez całą długośc ściany frontowej i muszę biebać po tej kuchni. Myślę, że przy jakimś większym remoncie przerobię to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maindra 19.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Teraz 17, za rok 30 Będzie to salon z jadalnią, kuchnia odzielnie (na szczęscie) Będzie też miał szerokie połączenie z holem 7 metrów - tak więc w sumie 37 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciachoo 19.03.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 u mnie salon razem z jadalnia ma prawie 48 mkw. Salon bez jadalni 26 mkw to byloby maleństwo. Na etapie stanu surowego widze ze sam salon mogłby być troche wiekszy o jakieś 10 mkw http://www.lipinscy.pl/project_projections.xml?id=53568&mirror=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 19.03.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ja wlsnie dla tego salonu bede budowala Irme. SP jak sie mieszka? Mieszka się wspaniale, a ta przestrzeń salonu jest fantastyczna, tylko przesadziłam z kuchnią bo nie zrobiłam tak jak w planie tylko przez całą długośc ściany frontowej i muszę biebać po tej kuchni. Myślę, że przy jakimś większym remoncie przerobię to. SP możesz napisać coś wiecej nt Twojej kuchni? Moja bedzie b. podobna i zaplanowalam szafki wlasnie na calej długości kuchni masz może jakieś zdjęcia? - chętnie zobaczę i napisz coś więcej o tym co najbardziej przeszkadza Ci w takim ustawieniu kuchni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 19.03.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 moi rodzice mają 6x12m , czyli 72 !!! , dom parterowy o pow. 220m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 19.03.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 a mój salon(ik) ma 18 m2 i nie narzekam burżuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 20.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 U nas salon otwarty z kuchnią, razem 60 m. Bardzo mi odpowiada taki układ. Cała rodzina razem i nie czuję się zamknięta w kuchni, gdy szykuję im papu. Tak samo myślałam przez pierwsze dwa lata ( a może trzy) teraz minęło pięć lat i buduje dom z zamkniętą kuchnią.. Nigdy wiecej otwartej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 21.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Będę miała ( wkrótce...na razie fundamenty ) salon 33 m2 + jadalnia 18 m2 lekko oddzielone kominkiem. Salon wysoki na 5m w najwyższym punkcie...Po prostu nad tą częścią nie będzie stropu...Nie mogę się już doczekać...Ale takie wnętrze to pewnie duże wyzwanie do aranżacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciachoo 21.03.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 myszarenata wysoki salon to fajna sprawa ale i niezły zgryz. My tez mamy wysoki na 6m z widocznymi elementami wiezby i jestesmy na etapie stanu surowego. To co w niskich pomieszczeniach ladnie wychodzi nie zawsze pasuje do wysokich - np. jak ktos ma kominek na srodku sciany szczytowej i robi obudowe do samego stropu to robi sie z tego jakis "oltarz" , jesli robic nizszy kominek to jest ograniczony wybor co do formy. Niezle wyzwanie jest rownież z oswietleniem Ciachoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 21.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 myszarenata wysoki salon to fajna sprawa ale i niezły zgryz. My tez mamy wysoki na 6m z widocznymi elementami wiezby i jestesmy na etapie stanu surowego. To co w niskich pomieszczeniach ladnie wychodzi nie zawsze pasuje do wysokich - np. jak ktos ma kominek na srodku sciany szczytowej i robi obudowe do samego stropu to robi sie z tego jakis "oltarz" , jesli robic nizszy kominek to jest ograniczony wybor co do formy. Niezle wyzwanie jest rownież z oswietleniem Ciachoo Jakie masz pomysły na rozwiązanie kwestii kominka ? Mnie bardziej martwi oświetlenie - zyupełnie nie mam koncepcji... Myślałam o obudowaniu w jakiś prosty, geometryczny sposób ( raczej minimalistyczno-nowoczesny ) ciętym w takie wąskie "plastry" piaskowcem/wapieniem...W ogóle jestem wielbicielką kamieni i najchetniej "wsadziłabym" je w kilka miejsc w domu... Jeśli masz zdjęcia swojego salonu i nie byłby to kłopot to prześlij Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 21.03.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Nasz salon będzie miał około 28 m2, kuchnia około 10 m2 będzie półotwarta. Nie będzie oddzielnej jadalni. Do tego biblioteko-gabinet. Myślę, że to spokojnie wystarczy. W tej chwili nasz minisralonik ma około 15 m2. Stoi w nim narożnik, telewizor, mały stoliczek i dwie szafeczki-komódki. Kuchnia jest zamknięta, po drugiej stronie przedpokoju. Na ostatniej imprezie było nas razem 15 osób. Wszyscy się zmieścili. To jakiej wielkości powinien być salon zależy od indywidualnych potrzeb. Jedni potrzebują duzych przestrzeni, inni lubia jak jest przytulnie i ciasnawo. Jeśli ktoś lubi, ciężkie, ciemne i duże meble to wiadomo, że salon powinien być większy. Pozdrawiam wszystkich salonowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts