Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza przygoda z Oliwką - komentarze

anusik

Recommended Posts

szukalam twojego salonu w calym forum muratora az wreszcie musialam napisac samodzielny post i dzieki uprzekmosci forumowiczow trafilam po wielu godzinach poszukiwan do was. kochani napiszcie jakki macie kolor w salonie? spedza mi to sen z powiek, bo zjecie waszego salonu mam na pulpicie kompa i codziennie wzdycham na sam widak

i jwszcze jedno- cudna lampka- pls gdzie kupiona?

gratuluje domku. serdeczne pozowienia

:D

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję wszystkim za miłe słowa.... Jakoś tak wyszło, że tu dawno nie zaglądałam :oops: ale postaram się nadrobić zaległości... DOm zajmuje i to bardzooooo!!!! :) i radości daje co niemiara... i cały czas jest coś do zrobienia... a ile sprzątania... :wink:

Superiwona - odpowiedziałam na priva... a co do lampy kupiłam ją w lokalnym sklepie ...ale widziałam bardzo podobne ostatnio w LM...

efilo - deska to masarantuba....

Pozdrowienia dla wszystkim!!!

Obiecuję poprawę :) :wink: [/b]

Ciekawe wnętrza, utrzymane w nowoczesnym stylu. Fajnie to wszystko współgra ze sobą.Bardzo ciekawa lampa w salonie. Gratuluje pomysłów

Jaką macie podłogę w salonie - ma bardzo ładny kolor.

Mam też pytanie - jak sprawuje się kabina prysznicowa na poddaszu? Z jakiej firmy sa drzwi .Planujemy cos podobnego.

Taras jest super. Macie może jakiś fotki jak sie to montuje- co jest potrzebne jako podkład pod taras?

U nas taras to jeszcze odległy temat ale drwniany bardz mi sie podoba.

Pozdrawiam

vanka99 w salonie mamy merbau deski dwuwarstwowe...Kabina jest bardzo przestronna, a drzwi są z Koła spisują w miarę...- nie licząc odklejonej uszczelki przy brodziku... ale to chyba wina majstra...

Jeśli chodzi o taras, to montuje się go na legarach ...środek tarasu mamy wypełniony gruzem z budowy :wink: i piaskiem...

to jedno ze zdjęć z montażu

http://images46.fotosik.pl/32/88070335fdfc76f9.jpg

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witam :wink: Dziękuję za Twój dziennik!!! Kiedyś, jak jeszcze byłam na etapie wyboru projektu i w 99% zdecydowana na projekt codzienny z muratora, przypadkiem trafiłam na ten dziennik i .... zmieniłam projekt. właśnie w mojej oliwce "robią się" instalacje i chciałabym zapytać o koszt instalacji odkurzacza centralnego, ewentualnie namiar na firmę, która ją wykonywała. Narazie chcemy położyć samą inst, na odkurzacz narazie brak funduszy. Mąż chciałby sam, czy dla laika jest to realne czy lepiej powierzyć to fachowcom? Dodam, że małż sam ocieplił poddasze, kładzie instalację elektr, etc. do pracy chętny :wink:

Witam :wink: Dziękuję za Twój dziennik!!! Kiedyś, jak jeszcze byłam na etapie wyboru projektu i w 99% zdecydowana na projekt codzienny z muratora, przypadkiem trafiłam na ten dziennik i .... zmieniłam projekt. właśnie w mojej oliwce "robią się" instalacje i chciałabym zapytać o koszt instalacji odkurzacza centralnego, ewentualnie namiar na firmę, która ją wykonywała. Narazie chcemy położyć samą inst, na odkurzacz narazie brak funduszy. Mąż chciałby sam, czy dla laika jest to realne czy lepiej powierzyć to fachowcom? Dodam, że małż sam ocieplił poddasze, kładzie instalację elektr, etc. do pracy chętny :wink:

Witam

Cały koszt to ok 4tys odkurzacz z osprzętem 3200zł + rurki 400zł i 2 szufelki 350zł troszke wszystko zaokrąglone ;) a firma ... no cóż NAJLEPSZA !!! czyli mój mąż ;) spokojnie da radę jak robi instalacje elektr. powinien nie mieć najmniejszych problemów;).

• 3 weeks później...

anusik!

Kiedyś, w wakacje napisałam w poście do Was, że mam 1000 pytań :lol: Tak mi się u Was podoba!!!

Proszę odpowiedz na kilka 8)

1. Jakie to płytki, w łazienkach górnej i dolnej, w salonie (chodzi o te jasne, na podłodze)

2. Z jakiego drzewa macie schody i czym były barwione (chodzi mi o to, jak uzyskaliście taki śliczny kolor)

3. I najważniejsze - ELEWACJA!!! Co to za kolor? Jest boski!!!!!

Już wiem, że chcę tylko taki!!! :D

pozdrawiam

• 2 months później...

Zakochałam się w Twojej podłodze z salonu :lol: Jest przepiękna tylko teraz musze przekonać męża na kolor deski merabu :wink:

Powiedz mi jeszcze czy w myciu oraz funkcjonowaniu na codzień jest ok? Bo to jednak nie jest parkiet a w sumie zawsze myślałam że na dole będę miała parkiet jednak ta podłogówka mnie zachęciła.

Pozdrawiam