Bikerus 10.11.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 A ja zachęcony piękną dachówką Creatona u Anusik i Tomka, dziś tez dałem do wyceny Ponoć cena ma mnie nie zabić - pożyjemy, zobaczymy No a budowa wam idzie ekspresowo - byle to wszystko wyschło na czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 10.11.2007 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Idzie, idzie... byle schło... dziś otwarliśmy na oścież okna i drzwi i rewelacyjnie przewiało ... Może faktycznie nie wyjdzie tak drogo ta dachówka -- i będziemy mieli Oliwki z podobnymi dachami A gdzie ją wyceniasz? My naszą kupiliśmy w Budmarze na Baranowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 10.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Na razie dałem do Wa.sz Dachu w Komornikach i poleconej firmy w Poznaniu ale nie pamiętam jej nazwy.Zobaczymy jak to wyjdzie cenowo. Wyceny robie na 3 dachówki : Braas Romanska CisarRoben Średzka PlusCreaton Terra Viva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 10.11.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Wy tak jakby troche dalej bo juz posadzki wlasciwie macie a my dopiero za jakies 2 tygodnie no i bram garazpwych nie mamy no i jeszcze paru rzeczy np ocieplenia - idzie jak burza pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 11.11.2007 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Wy tak jakby troche dalej bo juz posadzki wlasciwie macie a my dopiero za jakies 2 tygodnie no i bram garazpwych nie mamy no i jeszcze paru rzeczy np ocieplenia - idzie jak burza pozdrawiam!!! Oj, ta pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie... najbliższy tydzień ma u nas padać i śnieg i deszcz więc... cienko to widzę... i ocieplanie i schnięcie...niestety!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 21.12.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 ZDROWYCH I SPOKOJNYCH SWIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://images34.fotosik.pl/84/cc612b035099399a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 23.12.2007 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Bardzo dziękujemy za życzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 23.12.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Anusik z wielką przyjemnością przeczytałam Twój dziennik i komentarze. Gratuluję postępów na budowie. Co tu dużo gadać, zazdroszczę Wam etapu na jakim jesteście, ale oczywiście życzę dalszych sukcesów i rychłej przeprowadzki. Mam do Was pytanie odnośnie schodów. Słyszłam opinie, że są one strome, wąskie i ogólnie rzecz biorąc niewygodne. Niektórzy przerabiają je w ten sposób, że robią je w jedej lini (wtedy też są strome). A na wprost schodów wejście do pokoju nad garażem. A jakie są Wasze odczucia odnosnie tych schodów. Ja tych schodów nie przerabiałbym, ponieważ układ poddasza chciałabym pozostawić takim jak jest, poza małą zmianą polegającą na wciągnieciu tej mini garderoby między pokojami do sypialni i zaadoptowaniu strychu na garderobę i pralnię. I jeszcze pytanie dotyczące łazienki na poddaszu. Czy nie wydaje się być mniejsza niż to wynika z projektu. Oglądaliśmy dzisiaj Oliwkę w Ostrzeszowie i tak naprawdę niespodziewałam się, że łazienka na poddaszu jest taka nieduża. Być może to złudzenie, bo już nie raz załapałam się na tym, że np. fundamenty pod całkiem duży dom wydawały mi sie maleńkie i itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 23.12.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę , szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia http://images32.fotosik.pl/86/6477811cc8cc2891.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 23.12.2007 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Witam! Bardzo dziękuję za życzenia.... Schody mamy takie jak w projekcie. rzeczywiście klatka dość mała, ale stolarz, który nam je robi obiecał, że będą wygodne Nie pamiętam, jakie mają mieć wymiary, ale nie pozostało nam nic, jak zaufać stolarzowi i czekać na efekt jego pracy... Również nic nie zmieniamy, jeśli chodzi o poddasze - ewentualnie powiększymy troszkę garderobę kosztem sypialni i zrobimy do niej wejście właśnie z niej. Z pomieszczenia nad garażem bardzo się cieszymy i przeznaczymy je na strych - graciarnie... Jesteśmy dość młodą rodzinką, ale już tych wszystkich sprzętów zbiera sie troszkę... - sanki, zimowa garderoba, narty i buty narciarskie i zimowe, zabawki dzieci - do tego właśnie stryszek sie przyda Jeśli zaś idzie o łazienkę, to rzeczywiście nie jest największa... nie podwyższaliśmy ścianki kolankowej, chcemy dać 30cm wełny - więc jej kubatura nie jbędzie zbyt duża. Słyszałam, że niektórzy powiększają ją kosztem korytarza... Życzymy powodzenia w budowlanych zmaganiach i Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 27.01.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Anusik,z tego co pamiętam, to masz rekuperator.Czy mogłabys napisać, jaki masz model i czy w związku z tym, że macie wentylację mechaniczną rezygnowaliście z kominów wentylacyjnych? I nie mialaś takich obaw typu, że jak kanaly się zabrudzą to będzie nawiewać zanieczyszczone powietrze do pomieszczeń. Wiem, że są filtry, ale takie pytanie zadała mi moja Pani Architekt, która nota bene jest trochę zbyt ostrozna jesli chodzi o takie rozwiazania jak pompa ciepła czy rekuperator. A, i jeszcze, czy macie okna z nawiewnikami, czy bez. Przy takiej wentylacji są raczej zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 28.01.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam serdecznie...bacznie obserwujemy z mężem Waszą budowę Oliwki. Mam pytanko: widzę, że macie białe okna. Jaki jest kolor drzwi zewnętrznych, wygląda jak srebrny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 28.01.2008 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Anusik, z tego co pamiętam, to masz rekuperator. Czy mogłabys napisać, jaki masz model i czy w związku z tym, że macie wentylację mechaniczną rezygnowaliście z kominów wentylacyjnych? I nie mialaś takich obaw typu, że jak kanaly się zabrudzą to będzie nawiewać zanieczyszczone powietrze do pomieszczeń. Wiem, że są filtry, ale takie pytanie zadała mi moja Pani Architekt, która nota bene jest trochę zbyt ostrozna jesli chodzi o takie rozwiazania jak pompa ciepła czy rekuperator. A, i jeszcze, czy macie okna z nawiewnikami, czy bez. Przy takiej wentylacji są raczej zbędne. Cześć Wybraliśmy rekuperator Mistral 300 Pro Ventu. zależało nam na prostym a cichym i skutecznym rozwiązaniu czy dokonaliśmy dobrego wyboru....pogadamy za kilka lat a i tak pewnie nie będzie to obiektywne bo będziemy przekonani że to rozwiązanie było najlepsze Całkowicie zrezygnowaliśmy z kanałów wentylacji grawitacyjnej. natomiast co do okien okna są standardowo "wyposażone" w rozszczelnienie, jeśli chodzi o typowe nawiewniki to raczej są całkowicie zbędne - od tego jest wentylacja (mamy nadzieję że już za miesiąc zadziała) Co do kurzu to w kanałach grawitacyjnych też się może zbierać kurz. - zresztą to powietrze w tych kanałach będzie cały czas w ruchu więc.... zresztą wydaje nam się z mężem że powinno być go (kurzu) nawet mniej bo jednak są filtry w grawitacyjnej wentylacji nie ma wogóle filtrów Anetka jeszcze jedne sprawa... sojego czasu pytałaś się o schody.. dzisiaj widzieliśmy rozrysowane dla nas stopnie.... wydają się bardzo wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 28.01.2008 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam serdecznie...bacznie obserwujemy z mężem Waszą budowę Oliwki. Mam pytanko: widzę, że macie białe okna. Jaki jest kolor drzwi zewnętrznych, wygląda jak srebrny?? witam Bardzo nam miło Jest to RAL9006, czyli szary. w tym kolorze mamy rolety, drzwi wejściowe i garażowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraftt 01.02.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 mam pytanie jaki macie wymiar tych drzwi na taras bo my też mamy podwójne ale ciekawią mnie jeszcze wymiary waszych ? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 03.02.2008 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 mam pytanie jaki macie wymiar tych drzwi na taras bo my też mamy podwójne ale ciekawią mnie jeszcze wymiary waszych ? z góry dzięki Tak jak w projekcie czyli 2,1m, jednak teraz zrobilibysmy troszkę szersze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 25.02.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Bardzo fajny kominek wyszedł - ta obudowa ma fajny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 25.02.2008 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Bardzo dziękujemy Też jesteśmy zadowoleni z końcowego efektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 01.03.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 to ja też się dopiszę, że fajny kominek i bardzo poproszę namiary na firmę od rekuperatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 01.03.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 to ja też się dopiszę, że fajny kominek i bardzo poproszę namiary na firmę od rekuperatora Bardzo się cieszymy Namiary na rekuperator to P. Tomasz Kortus tel. 693-70-27-29; (061)894-93-89. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts