Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza przygoda z Oliwką - komentarze

anusik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak sie wlsanie zastanawialam co tam sie u was dzieje bi nie zagladalam juz okropnie dlugo - a tu juz wszytsko gotowe i pikene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo mi si epodoba tak bez sciemniania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czy mozecie mi powiedziec jaki macie kolor tynkow tzn jaka firma i numer tynku ????

bardzo prosze o odp!!

Tak sie wlsanie zastanawialam co tam sie u was dzieje bi nie zagladalam juz okropnie dlugo - a tu juz wszytsko gotowe i pikene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo mi si epodoba tak bez sciemniania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czy mozecie mi powiedziec jaki macie kolor tynkow tzn jaka firma i numer tynku ????

bardzo prosze o odp!!

wszystko jeszcze niestety nie gotowe... ale zmierza w dobrym kierunku...

Jeśli idzie o tynk, to mamy Ceresitu, ale pomalowany Tikkurilą... Idę sprawdzić jaki to kolor, bo nie pamiętam...Mam... (cała nazwa :) ) - farba faszadowa modyfikowana silikonem - kolor 5005...

Pozdrawaim

Anusik - jak się Wam mieszka w OLIWCE ?

Pewnie jesteście strasznie zajęci urządzaniem :D

Jak znajdziesz chwilkę to wklej jakieś nowe zdjęcia - strasznie jestem ciekawa jak to wszystko teraz wygląda :D

pozdrawiam :D

Mieszka się przefajnie :D :D :D Dziękuję...

a urządzanie naprawdę jest zajmujące!!! Wieczorkiem wrzucę zdjęcia...

Pozdrawiam serdecznie!!!

Hej, może sie powtórzę z pytaniem ale powiedz mi proszę czy to merbau na podłodze? Panele dwulamelowe? I jakiej firmy. Chcę u siebie zrobic podobnie i jak na razie wybrałam panele merabu karhsa ...ale jeszcze nie są zakupione bo cały czas sie zastanawiamy z mężem czy napewno dawać panele. Cały dól mam w podłogówce.

Szybko Wam to poszło :D :D :D dosyc dawno tu nie zaglądałam no i proszę.... :D :D :D

Tak podłoga to merbau, deski dwuwarstwowe, dedykowane do ogrzewania podłogowego. Deski kupiliśmy w DLH, jak się będą spisywały razem z podłogówką ??? możemy porozmawiać za rok :D.

Co do tej szybkości to troszkę zostało :wink:, ale byliśmy troszke "zmuszeni", jakoś się udało nie mieszkać całkowicie na budowie....

Bardzo nam miło... :D Gres...? Powiem tak... jakoś tragicznie nie jest, ale ślady użytkowania widać i trzeba przynajmniej co 2 dni umyć całą podłogę ( do tej pory obce mi było tak częste bieganie ze ścierą...) Ale jak się umyje to jest ślicznie :D Oczywiście brud bardzo lubi wciskać sie w fugi, ale podczas mycia wycieram te najgorsze miejsca i jest na razie ok... - ale przecież my mieszkamy dopiero 4 tygodnie!!! Nasze dzieciaki to coś rozleją, albo rozsypią, czasami gdzieś nakapią, wbiegną w brudnych butach - no i podłoga gotowa... Ale mimo wszystko chyba bym jej nie zamieniła na inną... :D

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Anusik,

wybacz, jeśli powtarzam się z pytaniem,ale zastanawiam się, jak podłączyć okap nad kuchenką bez komina wentylacyjnego? Bo chyba też nie będziemy go murować skoro będzie wentylacja mechaniczna.

Długo się już nie odwzywacie. Pewnie przeprowadzka pochłonęła Was calkowiecie :)

Jak będziesz miała chwilkę, to wklej nowe zdjęcia - pewnia kuchnia już gotowa ? :)

pozdrawiam

Aneta

• 2 weeks później...

Hej,

Nie śledziłam Waszego dziennika na bieżąco :oops: , ale to co dziś zobaczyłam przytkało mnie na chwilę.

Projekt wg mnie przeciętny (na stronie pracowni wygląda tak sobie), ale to co z nim zrobiliście zasługuje na najwyższe pochwały.

Piękna kolorystyka zewnętrzna (też sobie taką zrobię :oops: ) i wewnętrzna, śliczne wykończenie wnętrz, świetne dobrane wyposażenie - strzał w dziesiątkę. Brawo!!! Bardzo mi się podoba.

Pokażcie jeszcze kuchnię.

Muszę zapytać:

1. Jak nazywa sie kolor tynku?

2. Jakiej marki sa sofy w salonie i ile kosztowały?

Pozdrawiam

Dorota