Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza przygoda z Oliwką - komentarze

anusik

Recommended Posts

Hej,

Nie śledziłam Waszego dziennika na bieżąco :oops: , ale to co dziś zobaczyłam przytkało mnie na chwilę.

Projekt wg mnie przeciętny (na stronie pracowni wygląda tak sobie), ale to co z nim zrobiliście zasługuje na najwyższe pochwały.

Piękna kolorystyka zewnętrzna (też sobie taką zrobię :oops: ) i wewnętrzna, śliczne wykończenie wnętrz, świetne dobrane wyposażenie - strzał w dziesiątkę. Brawo!!! Bardzo mi się podoba.

Pokażcie jeszcze kuchnię.

Muszę zapytać:

1. Jak nazywa sie kolor tynku?

2. Jakiej marki sa sofy w salonie i ile kosztowały?

Pozdrawiam

Dorota

Ale miło czytać takie rzeczy :D !!!! Cieszy nas że komuś sie tak podoba nasz domek... Co do kolorów mmm to odpisze moja żonka :) o wyborze kolorów decydowała ona.

Co do wyglądu kuchni ... prawie jest skończona kwestia umieszczenia zdjęć, mam nadzieje że żonka zrobi to jutro... :D

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuje jeszcze raz.... :D Każdy ma jakąś wizje tego swojego gniazdka...i my również... w miarę konsekwentnie staramy sie tę wizję wcielać w życie... :D i dobrze, ze każdy ma inną bo byłoby nudno...

Jeśli idzie o tynk, to mamy Ceresitu, ale pomalowany Tikkurilą (cała nazwa ) - farba faszadowa modyfikowana silikonem - kolor 5005...

....a sofy...hmmm....mamy szwagra tapicera, który nam je załatwił.... mogę spytać jakiej są firmy... ceny nie jestem w stanie podać... po części są prezentem...

Pozdrawiam wakacyjnie....

:D

Anusik,

nie mogę się napatrzec na Wasz domek. Jest śliczny. A kuchnia będzie dla nas wzorem :D Początkowo chciałam pod schodami zrobić schowek, ale im dłużej przyglądam się Twoim zdjęciom tym bardziej jestem za zmianą. Jest tyyyle miejsca :D Super.

I bardzo podoba mi się ta wnęka z kwiatkiem przy schodach. Też tak chcę :wink:

Przyznać muszę, że miejsca w kuchni jest naprawdę dużo i nie ma problemu z pochowaniem wszystkich potrzebnych sprzętów...:))... z drugiej strony schodów mamy też 2 pojemne szuflady...

Marzin dzięki!!! My też lubimy nasz domek ... i taras bardzo...właśnie na nim siędzę i to pisze... choć problemem jest to, że wszyscy na około mnie widzą ;( Pozdrawiam

Z wątku o elewacjach tu trafiłam i muszę przyznać, że bardzo mi się Wasz domek podoba również w środku. :) Zwłaszcza łazienki - bomba! Jakie drewno masz na podłodze w salonie? Gdybyś mogła też napisać czy to parkiet czy finish czy panele...

Ślicznie wyszedł ten domek, gratulacje :D

Ja z kolei jestem szczególnie zainteresowana tym pięknym drewnianym tarasem - czy mogłabym prosić o więcej sczegółów: jak był montowany, czy robiliście go smai, czy zleciliście to firmie? Jaki jest koszt wykonania takiego tarasu

Będę bardzo wdzięczna za pomoc

pozdrawiam serdecznie

Jakie drewno masz na podłodze w salonie? Gdybyś mogła też napisać czy to parkiet czy finish czy panele...

To drewno to merbau :) To są dwuwarstwowe deski :-? takie przystosowane do ogrzewania podłogowego...

Ja z kolei jestem szczególnie zainteresowana tym pięknym drewnianym tarasem - czy mogłabym prosić o więcej sczegółów: jak był montowany, czy robiliście go smai, czy zleciliście to firmie? Jaki jest koszt wykonania takiego tarasu

Dzięki... My również bardzo zadowoleni z tarasiku jesteśmy.. :D Taras montowany był na legarach, rabił go nasz "pan - złota rączka- od wszystkiego" - oczywiście Tomek (mąż) pomagał :) 8) Koszt... - zliczając wszystko - legary, deski, wkręty, robociznę - to wychodzi jakieś 300zł za metr :o :) trochę dużo - ale efekt bardzo zadawalający!!!

Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa!!! :D

Jak powiedziałam tak zrobiłam 8) znaczy przydreptałam z Elewacji

Przyszłam się przywitać. Do dziennika jeszcze nie zajrzałam ale już czeka otwarty.

Kolor elewacji bardzo mi przypadł do gustu. Ja cały czas mam dylemat czy do tej kolorystyki zrobić biały-biały czy biały-śmietankowy czy kremowy :roll:

Jakie drewno masz na podłodze w salonie? Gdybyś mogła też napisać czy to parkiet czy finish czy panele...

To drewno to merbau :) To są dwuwarstwowe deski :-? takie przystosowane do ogrzewania podłogowego...

A skąd je wzięłaś? Bo ja też będę miała podłogówkę i jak na razie myślałam o panelach Kahrs.

P.S. Mój luby to też Tomek 8)

Witam,

I ja trafiłam tu z wątku o elewacjach. Śliczny domek:) Swojego czasu też zastanawialiśmy się nad wyborem Oliwki.

Przeglądając dziennik nasunęło mi się kilka pytań

1) Widzę że przy wysuniętym daszku jest rynna. Gdzie jest jej odprowadzenie?

2) Jaki był koszt szafek w pokoju córci. Bo rozumiem że to na wymiar?

3) Czy to cudo na ścianie w pokoju synka jest malowane?

4) Co macie wysypane pod deskami tarasowymi?

Pozdrawiam, Ania

Witam Aniu! Oto odpowiedzi na Twoje pytania... :D

1. Rynna schodzi przy słupie podtrzymującym daszek...

2. Nie jestem w stanie powiedzieć, gdyż nasz majster "liczy" wszystko razem i nigdy tak do końca nie wiemy ile kosztują pojedyńcze rzeczy... :wink: :-?

3. Nie, to są naklejki - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=389318468

4. POd deskami leży piasek... :)

pozdrawiam Ania :D

A skąd je wzięłaś? Bo ja też będę miała podłogówkę i jak na razie myślałam o panelach Kahrs.

P.S. Mój luby to też Tomek 8)

Panele kupowaliśmy w DLH - http://www.dlh-poland.com/

Wszystkie Tomki to fajne chłopaki... 8) :wink: 8)