RobSto 21.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam, zdecydowałem się na firmę która w ramach jednej umowy wykona : - stan surowy - elewacje zewnętrzne - dach blachodachówka z oknami - wszelkie instalacje wewnątrz co/wod-kan/elek (bez kotła/grzejników i osprzętu) - tynki wewnątrz i posadzki. bez stolarki stan ten wyniesie mnie 1400 brutto za m.p.u. (230000 za 165 m2 - cena materiałów i rabocizny) Mam pytanie - może są osoby które wykonują lub będa wykonywać podobny stan i zechcą podzielić się informacją ile wychodzi za metr i napiszą jakieś opinie. Zwłaszcza że jak zauważyłem zainteresowanie firmami które budują tzw stan deweloperski ostatnio bardzo rośnie. Pozdrawiam RobSto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 30.01.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 miałem wycenę od "developera" --> 310.000 zł + Vat 7%za 275 mkw + dach dwuspadowyz maxa25, wełna, pełne deskowanie i dachówka ceramiczna, rynny stalowe itd. znajomi (dzięki Bobby) zasiali ziarno zwątpieniai zdecydowaliśmy się z Żoną na inną ekipę i sami załatwiamy materiały jakieś 50.000 - 70.000 taniej - na okna i grzejniki starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 30.01.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Spotkałem się z wyceną od 1300 do 1700 zł z metr użytkowy. Tak więc cena 1400 wydaje się być przeciętną. Wszystko zależy baardziej od przyjętych technologii wykonania i standardu materiałów. Można drożej i można taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts