YEYO 19.05.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Czy ktoś posiada kotłownię NIEDŹWIEDŹ Saunier Duval i może podzielić się doświadczeniami. Warto czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 19.05.2003 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Troche było już na forum o "Niedźwiadkach" czyżby nikt się nie zdecydował? Czy mam być pierwszy na linii frontu? Może nie polegnę przy pierwszym rachunku za gaz, albo od zimnej wody z przysznica A swoją drogą poczytałem o kotłach na forum i zgłupiałem do reszty. Wygląda na to że każde rozwiązanie: jednofunkcyjny czy też 2-funkcyjny jest złe. Chyba wezmę wiertacza i dowierce się do źródeł geotermalnych żeby mieć ciepłą wodę i w wannie i w prysznicu i do golenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych 20.05.2003 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Ja mam taki piec, nie pamiętam symbolu - ten najmniejszy z dostępnych na runku. Po pierwszej zimie jestem z niego zadowolony, za ogrzewanie nowego domu ( 130m2, pierwsza zima)zapłaciłem ok 1700 zł a zima była ciężka tego roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.05.2003 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 A jak z ciepłą wodą czy się wyrabia z grzaniem? Czy trzeba czekać? Czy te 90l w podgrzewaczu wystarcza? I jak to dokładnie działa ponieważ jest to piec 2-funkcyjny z zasobnikiem? Kiedy przechodzi na grzanie przepływowe? Może za dużo pytań Ale wystarczy jedna odpowiedź jest OK lub nie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.05.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Mam kocioł firmy Ferrum z Suwałk na drewno(potocznie nazywany "kotłem na holz-gaz":wink: i powiem szczerze ,że jestem bardzo zadowolony.Zasypuję go "gałęziówką"bukową(wcale nie suchą)i mam spokój na ok.10-16godz.przy temp.na piecu 50 st.C. Kiedy było zimniej to rozpaliłem go raz w tygodniu(przy stałym grzaniu raz na co najmniej miesiąc).i tylko co ok.12 godz dokładałem drewna. I co mnie bardzo cieszy nie muszę ciągle "latać do pieca"mając jednocześnie ciepło i w miarę czysto w kotłowni,a popiół sypię "w ziemię"-to całkiem dobry nawóz-widzę po trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 20.05.2003 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Suwałki są mi bliskie jak najbardziej jest tylko jeden problem z kotłem na biomasę (kolega sprzedaje całe kotłownie nawet o wielkich mocach) mam instalację w KAN-ie i kocioł na paliwo stałe raczej odpada, a i jestem wygodny. Na zimniejsze dni mam zamiar grzać kominkien z rozprowadzeniem ciepła przez układ z mechanicznym wymuszeniem ale z regulowanymi obrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts