arturtuner 21.01.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam; Czy oferta stanu surowego robocizna+materiały w kwocie 1000 zł za mkw. jest ceną wysoką ? W tej cenie jest wszystko ...mnie jako inwestora nie interesuje nic poza nadzorowaniem . Proszę o odpowiedż Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 21.01.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 a jaki domek ?parterowy czy z poddaszem ?cena za 1 m2 powierzchni uzytkowej czy "po podlogach" ? czy tez jest ci to wszystko obojetne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturtuner 21.01.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Dom parterowy...218 mkw. Bez poddasza użytkowego., Nie ukrywam że dość skomplikowany dach dom jest bardzo podobny do : http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bzs1/bzs1.html Jest projektem indywidualnym ale wykonanym na podstawie powyższego projektu.Strop lekki drewniany. Dachówka cementowa. Ściana trójwarstwowa 25 + 15 wełna + 11.5 Nie wiem co jeszcze podać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 21.01.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 cena jest w/g mnie dobraza domek o polowe mniejszy krzycza 140.000 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 21.01.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Nam krzyknal wykonawca 215k za domek 216mkw po podlodze plus podwojny garaz za surowy otwarty(patrz obok).Sadze,ze to nie jest duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 25.01.2007 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 robocizna 250 zł za 1 mkw stan surowy otwarty z dachem (bez dachówki)pow całkowita 270 mkw materiał pewnie drugie tyle (ściana 2 warstwowa max25 + styropian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 25.01.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Dom parterowy...218 mkw. Bez poddasza użytkowego., Nie ukrywam że dość skomplikowany dach dom jest bardzo podobny do : http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bzs1/bzs1.html Jest projektem indywidualnym ale wykonanym na podstawie powyższego projektu. Strop lekki drewniany. Dachówka cementowa. Ściana trójwarstwowa 25 + 15 wełna + 11.5 Nie wiem co jeszcze podać . Pozdrawiam U mnie wyszło chyba coś poniżej 600 zł m2 , ale ja musiałem sam zatroszczyć sie o materiały (ale to nie problem , miałem 2 hurtownie z którymi współpracowałem i wiekszość rzeczy załatwiałem przez telefon , oni dowozili , ja płaciłem) i wizyty kontrolne . Troche pilnowałem ja , trochę reszta rodziny , a jak by nie miał kto to zwsze można kogoś wynająć do nadzorowania. W sumie zostaje 400 zł i pomnóź to przez ilość metrów w twoim przypadku to 218 co daje kwotę 87 tyś . Czy warto to już sam sobie odpowiedz. A ja już budowałem jak nastapiło to szleńswo , nikt nie patrzył na ceny materiałów tylko pytał czy są albo kiedy będą . pozdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nado 25.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 jeżeli wykonawca robi wszystko i na jego głowie jest sprzęt : rozładunek towaru, transport poziomy,pionowy, koparki, pompy do betonu, agregaty. Szalunki, stemple .... itd.itp to jest rozsądna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturtuner 26.01.2007 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 dzięki za odpowiedzi mam nadzieje że jeszcze ktoś napisze. Ten fachowiec rzeczywiście ma wszystko na swojej głowie....co nie oznacza że ja nie chce czegoś mieć Wyliczyłem że faktycznie robocizna nie powinna przekroczyć ok 70 tyś zł a materiały ok 100 tyś tak więc gość dodatkowo zarabia 50-60 tyś trochę za dużo .......Myślę że lepiej będzie samemu walczyć o materiały... Apropos cen.....sam działam w budowlance ale bardziej zabezpieczeniach itp. Panika cenowa wg. bierze się z dwóch spraw......długiej i ciepłej jesieni a co za tym idzie ze złego zaplanowania produkcji u producentów materiałów ( nikt się nie spodziewiał że budowy tak pociągnął . A drugie to duże ssanie na rynku ....ale z moich informacji wynika że jeszcze pare miesięcy i to się zmieni na naszą korzysć pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 26.01.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Mój stan surowy z dachem to ok 140 000 PLN brutto. Pow. po podłogach 380 m2 z piwnicą i podwójnym garażem. Materiały kupowane samodzielnie, jedna firma na całą robociznę stanu surowego po cenie jak najbardziej rynkowej (przynajmniej w moim rejonie). Wychodzi ok 380 PLN/m2. Dobrze że zacząłem w 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts