Janko Zawodowiec 21.01.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam wszystkich forumowiczow Mam pytanie czy z odkurzacza do lisci, kilkunastu rur i zlaczek kanalizacyjnych fi 50mm nie mozna by zrobic centralnego odkurzacza sam neped z odkurzcza do lisci ma ssanie ze hej co o tym myslicie pomysl do realizacji czy odpuscic sobie Pozdrawiam Janko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 21.01.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Wszystko można zrobić najlepiej zrób cos takiego i opisz swoje spostrzeżenia na forum- jak bedzie działać napewno znajdziesz naśladowców a potem to już szybko do urzędu patentowego i tylko czekać na spływającą kasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko Zawodowiec 31.01.2007 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 wiec tak jak mi powiedziales opisuje doswiadczenie zamontowalem system z 70mm kanalizacyjnej potem zalozylem przerobiony odkurzacz do lisci jak podlaczam rure ssaca 9 m to dywan mi chce wciagnac zaznaczam ze nie mam filtra dobrego tylko z siatki 0.4 mm naped mam w piwnicy odprowadzenie na zewnatrz dziala zajefajnie komu info to na pw kontakt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 31.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 zwróć tylko uwagę, że oryginalne rury pvc /czy też pcv/ mają średnicę 51mm, a nie 50 mm /tak jest w systemie beam`a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko Zawodowiec 31.01.2007 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 wszystko trza spasowac wszystko robilem dwa dni ale mam tylko dwa gniazda mysle jeszcze zalozyc jedno w piwnicy lub Albo tez na zewnatrz domu coby szlo auta odkurzac trzeba tylko checi Pozdr JAn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 31.01.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 nnooo - nie powiem, pomysł ten jak najbardziej godny pochwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 31.01.2007 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A ja mam inne pytanie. Jak macie umieszczony wyrzut na zewnątrz budynku z odkurzacza. Gdzie, na jakiej wysokości, itp. ? Nie wiem jakie i gdzie robić przepusty, bo planuje go postawić w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko Zawodowiec 01.02.2007 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 tak okolo 60 cm nad poziomem ziemi z kolanem w dol coby deszcz nie napadal na zewnatrz jest taki szum powietrza ze hoho Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.02.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Podaj parametry sinika tego odkurzacza.Moc ?Obroty?Wytwarzane ciśnienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 01.02.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ale w zestawach np beam`a są oryginalne fabrycznie przyestosowane końcówki wyrzutowe z klapką, która podnosi się pod naporem wypływającego powietrza. U mnie zdaje to egzamin na 5, bez żadnych kolanek skierowanych na dół, zresztą dokumentacja załączona do zestawu omawia ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko Zawodowiec 02.02.2007 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 hmm o klapce nie pomyslalem ale tak ajk mam jest w porzadku silnik 1800 obrotow nie znam sila ssania ajak ja zmierzyc do szerokiej ssawkiciezki turecki dywan sie przykleja i trza dopuszczac powietrza na rurze by szlo normalnie odkurzac k mam pytanie kto ma turboszczotke napedzana powietrzem jak to sie sprawuje bo mysle o takiej lub tej na prad ale znow kabel Pozdrawiam Janko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko Zawodowiec 02.02.2007 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jackie P a jaki halas Ci robi powietrze na zewnatrz bo u mnie dosc glosno sasiadow mam tak ze 60-70 metrow ode mnie to sie spytali co u mnie tak szumi silnik juz wyciszylem teraz to tylko ped powietrza slyszalny pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Najmniejszy BEAM z rurą, ssawkami itp jest po 999zł. Ile kosztuje odkurzacz do liści ?? Czy ktos wie czy są tam silniki komutatorowe (w jednym i drugim odkurzaczu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 02.02.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Mam tylko jedną wątpliwość. Jak sprawdzą się zwykłe rury kanalizacyjne. Te do odkurzaczy mają dodatek specjalnego środka antyelektostatycznego, dzięki któremu nie elektryzują się i nie przyklejają się brudy a zwykłe to chyba szybko się pozalepiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 02.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 wyrzut powietrza na zewnątrz nie jest uciążliwy, słychać szum, natomiast jesli chodzi o rury to są one wykonane ze specjalnej mieszanki tworzywa z dodatkiem grafitu bodajże, którego warstwa zapobiega przyklejaniu naelektryzowanych czastek kurzu i ułatwia ich przelot do jednostki centralnej.Uważam ,że w tym przypadku jest dość ryzykowne zakładanie zwykłych rur pvc, a te w zestawach nie są znów takie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko Zawodowiec 04.02.2007 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 nie wiem gdzie widziales beam'a za 999 jak ja szukalem to powyzej 2000 odkurzacz do lisci 149 zl waz 9 m 164zl rury kalizacujne okolo 150zl(nie wiem bo mialem tych rurw piwnicy jeszcze z budowy dlatego robilem z nich )jak sie ponakleja to sie zdziwie przy takim pedzie powietrza a robilem dlatego ze po roku uzywania odkurzacza z filtrem hepa szlak mnie trafil ze znow nowy odkurzacz trza kupic a tak przynajmniej za male pieniazki cos fajnego i dzialajacego zrobilema... i telewizora nie zglasniam jak zona odkurza Pozdr...Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 04.02.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Skąd miałes rurę 9metrową. Szukam takiej ale wszędzie w zestawach a jak juz bez zestawu to kosmiczna cena. Sa najmniejsze beamy za 999 zł np tu http://www.beam.com.pl/cgibin/shop?show=PAK165&sort=id&sid=1959a04c. Bo ja chce zrobic z dwóch tanich odkurzaczy z dużymi zbiornikami 20l. Używam takiego na razie nie podłączonego do rur i stwierdzam że worek wymienia sie raz na 2-3 miesiące - tak więc podłacze najpierw jeden zobacze jaki ciąg i jak trzeba będzie dokupię drugi, albo na wyjsciu pierwszego podłączę odkurzacz do liści (koszt podobny)- potrzebna mi tylko rura 9m chociażby do testu i nie mogę nigdzie taniej znaleźć. Nie wspomnę już o cenie "szufelki automatycznej" (ponad 200 za kawałek plastiku ze sprężynką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko Zawodowiec 04.02.2007 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 myslalem nad szufelka ale!! i tak trza zamiesc i sypnac do niej a jak juz sie idzie po miotle to sie weznie przy okazji szufelke rura ssaca 9m jest nonstop na allegro a Twoj pomysl tez jest fajny ale czy przy tylu metrach jeden naped da rade Pozdr Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko Zawodowiec 04.02.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 a kto mi odpowie o tej turbo szczotce:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 04.02.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 zobacze jak podłaczę - ciągnie bardzo mocno i ma duży pojemnik - i ma wyjście do którego mogę podłaczyć np odkurzacz do liści. Albo dam równolegle 2 takie jednostki. Mam taki http://www.allegro.pl/item161008328_odkurzacz_przemyslowy_einhell_inox_1250_1_fvat_gw.html z tego co widze w danych daje 155mb oznacza podcisnienie 15 kPa - w danych z Beama odkurzacze mają od 20 kPa - myślę że dwa równolegle dadzą radę. A jakie jest ssanie odkurzacza do liści? Niie moge znalezc tej rury na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts