jarogizycko 19.02.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 witam wszystkich,mam pytanie,powiedzciemi taka rzecz odnosnie tego slupa,ktory jest widoczny u matyldy,na pietrze,czy z jakis powodow nie mozna byloby schowac w scianie to ,powiedzmy przedluzyc go z dolnym i zrobic betonowy,powiedzcie jak by to wygladalo i czy by nie kolidowal ten slup z schodami.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 20.02.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 My go cofnelismy i schowalismy w polokraglej scianie korytarza na gorze. Dzieki temu zwiekszylo sie tez nieco nachylenie daszka nad jadalnia (moim zdaniem bryle domu wyszlo to na dobre). Dzieki temu slup nie koliduje z niczym - po prostu go nie widać. Zdjecie przedstawia slupy w gornej lazience - to pierwszy od lewej. http://foto.onet.pl/upload/49/2/_418486_n.jpg Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarogizycko 20.02.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 witam,powiedz Magda czy to wymagalo,jakis zmian w projekcie,dziekichodzi mi oten slup na klatce schodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA I SLAWEK 20.02.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2005 Witamy wszystkich bardzo serdecznie. Zakupiliśmy właśnie projeskt "dom pod platanem 2" chcemy na wiosnę zacząc budowę. Teraz załatwiamy resztę papierów i wprowadzamy małe zmiany m. in chcemy podpiwniczyć część budynku i w związku z tm dołożyc jeszcze klatkę schodową do piwnicy. Jesteśmy z pod Poznania i chętnie zobaczylibyśmy jakiegoś platana w tych okolicach, pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 21.02.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Witajcie, witajcie!Jesteście chyba pierwszymi "plaanowcami2" o jakich słyyszałem. Co do okol. Poznania to nie słyszałem o nikim w tych rejonach coby Platana budował, ale to niczego nie wyklucza oczywiście. Zresztą do Bydgoszczy, Warszawy czy Krakowa nie jest tak daleko.Pozdrawiam Aishan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 25.02.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Aishan, przeciez Antek tez buduje Platana 2, o czym dopiero co nam przypomnial Matyldaa, przypominam sie o zdjęcia rolet nad oknem tarasowym.. Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 25.02.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Ale "wtopa" Sorry Antek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 01.03.2005 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Co się stało? Czyżby wszyscy zapadli w sen zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 02.03.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 W weekend odwiedzili mnie mili Państwo, którzy też będą budować Platana i - co więcej - tez na Białołęce! To juz trzeci Platan w tej okolicy - gdzieś blisko Ciebie, Gosiu. Powoli mi to zaczyna pachnieć warszawskim osiedlem Platanów . Okazuje się, że co Platan, to inny pomysł na jego wnętrze... Mam nadzieję, ze moi goście nie będą mieć mi za złe, ze napiszę o ich pomyśle, ale może kogoś z Was on zainspiruje... A taki w końcu jest cel tego forum... Otoż najwazniejsza zmiana dotyczy dołu - dwa gabinety sa połączone (to jeszcze nic nowego) i zrobiona ma być w nich... kuchnia. Po usunięciu połokrągłej ściany łączacej jeden z gabinetów z jadalnią, powstanie jedna duża przestrzeń kuchenno-jadalna (trzeba dodać parę słupów zamiast półokrągłej ściany). A w dawnej kuchni ma powstac pokoj. Inna większa i ciekawa zmiana planowana jest też na górze - łazienka górna zmniejszona i połączona z sypialnią - tą nad salonem (wejście z sypialni), a także dodatkowa łazienka - glowna (zrobiona w miejscu garderoby oraz czesci lazienki) z wejsciem z hallu. Pozdrawiam wszystkich, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 02.03.2005 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Magda, nie wiem czy powinnyśmy się cieszyć czy nie. Zaraz się okaże, że gdzie się nie ruszymy tam będzie Platan A teraz poważnie, czy z zewnątrz też planują jakieś duże zmiany, czy tylko w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 04.03.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Szczerze mówiąc, nie wiem, czy ci Państwo planują jakieś zmiany wyglądu budynku. Ale dałam im namiary na nasze forum, mam nadzieję, że się odezwą... Ale bryłę i tak poznasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 04.03.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 I jeszcze jedno... znalazlam to przypadkiem w Internecie. http://inez.info/images/domy/strona_43_copy_b.jpg Nie wiem wprawdzie, jak te wszystkie łuki będą wyglądać z płyty OSB. Ale za to wg moich doswiadczeń, kosztorys tu przedstawiony jest o wiele bardziej realny, niż to co podaje Archon. Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 10.03.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 No i ladnie... Nasz watek wlasnie znika z pierwszej strony... Co u Was slychac? Sroga zima wstrzymuje budowe...? Biegacie po hurtowniach? U nas cale to zamieszanie rozpoczelo sie niemal rowno rok temu - ekipa weszla na plac budowy 15 marca. Jedynie fundamenty byly zrobione wczesniej - na jesieni... A w listopadzie juz mieszkalismy. Pozdrawiam wszystkich Platanowcow! Magda PS: Matyldaa, a ja wciaz czekam na te zdjecia rolet nad tarasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 10.03.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 A pewnie, że biegamy po hurtowniach, od przyszłego tygodnia zaczynam prace wewnątrz. A i z Domańskim jestem już po słowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 10.03.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Cieszę się, ja naprawdę jestem zadowolona z naszych schodów Życzę udanych łowów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 14.03.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Gosia, a jak tam Twoja budowa? Masz jakies zdjecia? Bardzo jestem ciekawa, jak wyglada Platan z garazem z boku i zmienionym wejsciem do domu... Pozdrawiam wszystkich zabieganych platanowcow i mam nadzieje, ze ozywicie ten watek... Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 15.03.2005 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Magda moja budowa śpi i jeszcze długo pośpi. W tym roku robimy tylko ogrodzenie, doprowadzamy prąd i nadsypujemy działkę, a o reszcie marzymy. Spróbuję pokazać wam zdjęcia, ale nie obiecuję. Nie mam za bardzo dostępu do skanera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 15.03.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Ale masz stan surowy juz zamkniety? W styczniu pisalas, ze otwarty. A potem przyszly sniegi... Nie bedziesz go zamykac w tym roku? Ale dach pewnie masz? Co do zdjec, moze jak bedziesz wywolywac zdjecia w fotolabie, to Ci je zgraja na CD? Ech, ciekawa jestem Twojego Platana, wiec sie o te fotki dopraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 15.03.2005 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Wiesz co Magda, a może odwiedzisz nas i sama zobaczysz. Będzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 17.03.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 A bardzo chetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts