Magda S. 12.10.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 I jak Twoje schody na przedpokój, Krakowianka? Nie każ nam tak długo czekać ! Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 13.10.2005 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Cześć Magda, myślałam, że już nie zaglądasz na to forum Tutaj ostatnio zrobiło się tak cicho, że albo wszyscy Platanowcy są tak zapracowani albo załamani budową, że nie mają czasu pisać. Pozdrawiam gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 13.10.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Właśnie zauważyłam, że nasz wątek zamiera... I wcale mi się to nie podoba Choć sama przyznam, że rzadko teraz tu zaglądam. Większość prac już jest zrobiona, w końcu już niedługo będzie rok, jak mieszkamy w Platanie. I najważniejsze - nadal mi się podoba Pozdrawiam wszystkich! Odezwijcie się, co słychać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 14.10.2005 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Magda chciałam Cię spytać, czy jesteście zadowoleni ze swoich dekarzy? Tzn. czy nic Wam nie przecieka, itd.?My zaczynamy myśleć, po mału, o dachu i oknach, stąd to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 14.10.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Zupelnie nic nam nie przecieka - wszystko jest OK. Moge spokojnie ich polecic. Wysle Ci namiar na nich na priva - to ekipa z Modlinskiej, a wiec po sasiedzku . W tej samej firmie kupowalismy tez dachowke, okna dachowe, rynny no i wszystkie zwiazane z tym akcesoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 18.10.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Magda chciałam Cię spytać, czy jesteście zadowoleni ze swoich dekarzy? Tzn. czy nic Wam nie przecieka, itd.? My zaczynamy myśleć, po mału, o dachu i oknach, stąd to pytanie. Nie jestem Magda, ale się wetnę w rozmowę Polecam swoich, ale nie należą do najtańszych. Jak chcesz zobaczyć jak zrobili to zapraszam. W wekend na pewno będę się kręcił na budowie. Pozdrawiam, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 18.10.2005 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Dzięki Zbyszku za zaproszenie. W sobotę też będziemy na działce i jeśli tylko czas pozwoli, a postaramy się, zajrzymy do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 22.11.2005 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Drodzy Platanowcy! Ostatnio nurtuje mnie jedno pytanie. Do czego potrzebne są nam okna połaciowe nad jadalnią? Czy one coś poza jadalnią doświetlają? Czy jest to po prostu "bajer"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 16.12.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Drodzy Platanowcy! Ostatnio nurtuje mnie jedno pytanie. Do czego potrzebne są nam okna połaciowe nad jadalnią? Czy one coś poza jadalnią doświetlają? Czy jest to po prostu "bajer"? To "bajer", który doświetla korytarz na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Error_2006 18.01.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Witam serdecznie! Mam nadzieję że jeszcze nie upadł temat domku pod platanem. Jesteśmy na etapie wyboru projektu i oczarował nas swoim wnetrzem platan 2 , bardzo bym prosiła o kontakt osób które wybudowały juz swój domek w tym projekcie w okolicy Krakowa, czy istniałaby możliwosc zobaczenia wnetrza domku? mamy pare pytan tzn 1.czytajac powyzsze wypowiedzi wiem że jest mozliwosc zamaskowania tych słupów w górnej czesci domu ale kto o tym decyduje i w jaki sposób: murarz? (pozostawia miejsce w scianach na słupy) czy dekarz? (przy szkielecie dachu). 2.czy jest realne przeniesienie kuchni do złaczonego pokoju przy wejsciu do domu po prawej stronie, a w miejsce kuchni- pokój, natomiast spiżarke dołaczyc do kotłowni i tym ja zwiekszyc. duzo zachodu-warto?3.czytałam tez iz były podejmowane próby u Panstwa przybliżenia schodów do korytarza ( w projekcie platan 2) jest możliwosc? w jaki sposób?4.w archonie proponuja sciany zewnetrzne z pustaka ceramicznego porotherm, znajomi polecaja pustak max czym sie panstwo kierowali przy wyborze materiału na te sciany i któryz tych lub innych pustaków bedzie odpowiedni do tego domu?prosze o pomoc w rozjasnieniu mi umysłu ,bede wdzieczna za kontakt i za odpowiedzi na moje powyzsze pytania. Z góry dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Wroclawia 21.01.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witamy serdecznie!Jesteśmy z Wrocławia i mamy chęć wybudować sobie pięknego Platanka 2.Bardzo jesteśmy wdzieczni wszystkim ,którzy zamieścili tu na forum cenne rady i równie wartościowe dla nas zdjecia,ktore pomagają nam w niewielkich zmianach projektu.Dlaczego niewielkich ponieważ myslimy ,ze duze zmiany w projekcie mogą popsuć na estetyce i wygladzie domu.Pierwszą zmianą,ktorą dokonaliśmy w projekcie to poszerzenie garażu ,ponieważ garaż ten mimo,iż jest na dwa stanowiska dla aut, to jest za mały!!!(może dwa maluszki wejdą do tego garażu w wersji pierwotnej projektu).Dalej obnizylismy strop w garazu i stworzyło sie dodatkowe pomieszczenie na nim.Wejściem na poddasze garażu jest otwierana klapa z rozkladanymi schodami( można w ten sposob wnieść jakieś przedmioty bezpośrednio z garazu),drugie wejście znajduje się na pietrze domu,wejscie to jest nie duże,ponieważ ogranicza nas ścięcie dachu.Następną zmiana w projekcie jest zwiększenie łazienki kosztem spiżarni,kotlowni i garderoby.Utworzyła sie w ten sposob duża łazienka z oknem,wejscie do niej poprzez niewielki korytarzyk stworzony po przez pierwotną na projekcie łazienkę.Natomiast kotlownie umieściliśmy na miejscu garderoby poszeszając ja nie duzo o "starą "łazienke.Wejcie z garażu jest własnie przez ta kotlownie,a wchodzi sie do wiatrołapu.Dalsza zmiana to zamiana stałej ściany miedzy pokojem,a gabinetem na rozsuwane duże drzwi ,ktore w razie potrzeby rozsuwa sie i tworzy się duze pomieszczenie.Ostatnia zmiana to przesunięcie kominka w róg ,nie przemieszczając przy tym komina.Jeśli chodzi o slupy na górze to dalismy im spokój( ze wzgledu na koszty dodatkowej konstrukcji dachu)Rowniez doszlismy do wniosku,iż moga one być nawet ozdobą sypialni.To tylko tyle co zmienilismy w projekcie Palatana2.Naszym marzeniem byloby rowniez zobaczenie takiego Platanka na zywo,napewno pomoglo by nam to w budowie domu.Pozdrowienia z Wrocławia dla Wszystkich Platanowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrr 22.03.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam wszystkich platanowców.Własnie rozpoczynamy budowę tego wspaniałego domu a widzę że ten wątek zaczyna zamierać,czyżby już nikt nie chciał się podzielić ciekawostkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 24.03.2006 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Obawiam się, że większość skończyła już swoją przygodę z budowaniem. Pozostali nieliczni "starzy" a nowych widzę niewielu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda S. 24.03.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 "Starzy" powiedzieli juz wszystko, co wiedzieli Pozdrawiam Platanowiczow, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 26.03.2006 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 A nowych jest niewielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 30.03.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 gg napisał: Drodzy Platanowcy! Ostatnio nurtuje mnie jedno pytanie. Do czego potrzebne są nam okna połaciowe nad jadalnią? Czy one coś poza jadalnią doświetlają? Czy jest to po prostu "bajer"? To "bajer", który doświetla korytarz na poddaszu To nie do konca taki bajer. Ja mieszkam tez w pieknym domku z antresola (moich rodzicow) i tam wlasnie nikt nie pomyslal o oknach polaciowych. A szkoda, bo jest tak ciemno, ze cala antresola traci urok i nikt nie ma ochoty tam przebywac a jest miejsce na wypoczynek i regal z ksiazkami. Rodzice strasznie zaluja, ze nie pomysleli za wczasu a teraz to juz za bardzo kasy na takie zmiany nie ma My jak juz pisalam w zeszylm roku, startujemy z budowa w tym roku Jednak mamy coraz wieksze watpliwosci czy to jednak bedzie platan a to ze wzgledu na finanse. Chcemy sie szybko wprowadzic (2008) a to bedzie wymagalo duzych nakladow i najprawdopodobniej kredytu. Coraz bardziej myslimy o tanszym i mniejszym "Domie w lawendzie" tez z archonu i tez z antresola Pochwale sie tez, ze juz za niecaly miesiac urodzi nam sie synek Pozdrawiam wszystkich platanowcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 03.04.2006 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 To prawda, że platan nie należy do najtańszych domów. Jednak myślę, że jest wart tych pieniędzy. W końcu buduje się raz na całe życie (niektórzy więcej ale... ). Ja jestem nim zachwycona. Właśnie kładą nam dachówkę Creatona Kera-Pfanne brązową i dom wygląda coraz ładniej. Pozdrawiam przyszłą mamę-świeżo upieczona mama gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Wroclawia 04.04.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam!Bardzo jestem ciekaw jak ta dachówka wyglada?Czy mozna prosić jakieś zdjęcie?Z góry bardzo dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 07.04.2006 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Niestety nie mam takich technicznych możliwości. Bardzo mi przykro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jofia 07.04.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 gg To ja gratuluje potomstwa! ) Zgadzam sie, ze dom buduje sie jeden na cale zycie, dlatego tak bardzo wszystko analizuje. Platan jest piekny, ale dla nas jednak za duzy i za drogi. Mieszkam w domu bardzo podobnym gabarytami, wiec wiem co pisze I tak boimy sie czy wystarczy ten kredyt na zbudowanie tego mniejszego. Ja i tak zawsze tutaj zagladam, bo szalenie platan mi sie podoba i zawsze troche bede wam go zazdroscic . Pozwole sobie czasem tez napisac cos o sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts