Piotrr 26.05.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Taras powiększyliśmy do granicy domu, kończąc w środku dużym łukiem, natomiast schody mają 2 stopnie + przed samym wejściem ułożyliśmy dużą wycierczkę. Czekamy jeszcze na daszek, który zamówiliśmy u kowala, gdyż w niepogodne dni cała wycieraczka pełna jest wody.My wprowadziliśmy się przed 2 miesiącami, mieszka się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia i Tomasz 27.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witamy,jesteśmy zauroczeni domkiem. Zamierzamy niebawem kupić projekt. Zasanawiamy się jeszcze który projekt wybrać Dom pod Platanem 1 czy 2? Chcielibyśmy porozmawiać z kimś kto buduje w czasie obecnym domek. Chodzi nam genralnie o koszty.Da rade zmieścić się w 200 tyś stan surowy zamknięty? Z pewnością koszty bedą sie różnić od tych którzy budowali 2-3 lata temu. Chętnie byśmy pooglądali Platana na żywo i porozmawiali o trudach budowy. Jeśli ktoś byłby tak miły i udostępnił nam obejrzenie Platana - dajcie znać. Dołaczając sie do rozmowy, również wydaje mi się że taras trzeba będzie powiększyć. Zastanawia mnie trochę kwestia garderoby i pomieszczenia gospodarczego - czy też nie jest za małe??? Podoba mi się pomysł powiększenia dolnej łazienki i polączenie dwóch pokoi drzwiami przesuwnymi. Dzięki za pomsł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Wroclawia 28.05.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam ponownie!Mam prośbę do Pana Piotra,czy może napisać jak wygladają jego schody z tarasu o ile one są i jak wyglądają schody wejściowe?pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr Shadow 07.06.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witamy, właśnie jesteśmy na etapie wylewanie stropu na pierwszym piętrze i niebawem podzielimy się swoimi wrażeniami z przebiegu budowy. Nasz Platanek jak wiele innych ma kilka zmian, które dotyczą pierwszego piętra. Przede wszystkim wykorzystaliśmy przestrzeń nad garażem i zrobiliśmy tam olbrzymią garderobę połączoną z sypialnią, która ma własną łazienkę. Znaleźliśmy też miejsce na saunę. Wkrótce parę fotek.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 20.07.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Oj cos cisza nastala. Czyżby juz nie bylo aktywnych budujących ten piękny domek. A ja pilnie potrzebuje pomocy. Czy ktoś robił może adaptacje fundamentów Platana pod katem zabezpieczenia na szkody górnicze.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 25.07.2007 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witajcie platanowcy! Nikt nie śpi, wszyscy ciężko pracują, żeby się jak najszybciej przeprowadzić.kokesz ja miałam robioną adaptację fundamentów, ale nie z powodu szkód górniczych więc chyba ci nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 27.07.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam wszystkich serdecznie!Przymierzam się do zakupu projektu. Platan bardzo mi się podoba, ale Rezydencja pod jodłami jeszcze bardziej ze względu na 2 wykusze. Niestety powierzchnia tego drugiego jest za duża. Czy mogłabym prosić o zdjęcia Państwa domów na adres e-mail ([email protected]) Bardzo by mi to pomogło podjąć decyzję oraz wiedziałabym jakich zmian dokonać. Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 03.08.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 witam A ktoś z Was może pamięta ile było metrów na ściany zewnętrzne i wenętrzne nośne. Bo mi ekipa kazała kupić silki na 300m2 a z moich amatorskich wyliczeń wychodzi jakies 230m (i to jak mi sie wydaje zalożyłem duzy zapas) Czyli albo chca mnie skroic albo moja maturalna ocena z matmy nie kłamała i lepiej co bym z dala od wszelakich wyliczeń chodził. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 03.08.2007 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 witam A ktoś z Was może pamięta ile było metrów na ściany zewnętrzne i wenętrzne nośne. Bo mi ekipa kazała kupić silki na 300m2 a z moich amatorskich wyliczeń wychodzi jakies 230m (i to jak mi sie wydaje zalożyłem duzy zapas) Czyli albo chca mnie skroic albo moja maturalna ocena z matmy nie kłamała i lepiej co bym z dala od wszelakich wyliczeń chodził. Pozdrawiam Nie pamiętam ile było, ale weź lepiej mniej. Mnie potem zostało 6 palet i musiałam się nieźle nagimnastykować, żeby to sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 17.08.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 GG dzieki za odpowiedzi A nie masz moze zdjec od MATYLDY, bo ich na forum nie wyświetla. A chcialem zobaczyć Jej schody i temat przesuniecia słupów.Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 20.08.2007 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 GG dzieki za odpowiedzi A nie masz moze zdjec od MATYLDY, bo ich na forum nie wyświetla. A chcialem zobaczyć Jej schody i temat przesuniecia słupów. Z góry dzieki Mam jakieś w domu, podaj mi maila na który mam przesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 21.08.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 GG mucias gracias [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 24.08.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 GG mucias gracias [email protected] Pozdrawiam kokesz poszło, przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale sam rozumiesz budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1110 25.08.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 witam wszystkich forumowiczów: my również budujemy naszego PLATANA 2 NA ŚLASKU. JESTEŚMY NA ETAPIE ROBIENIA DACHU. POWOLI ZACZYNA DOM NABIERAĆ EFEKTU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 05.09.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Drodzy Platanowcy a jak to dokładnie z tym pomieszczeniem nad garażem. Kiedys myślałem (laik ze mnie budowlany straszny) że tam strop jest i wystarczy tylko go obnizyć. A wykonawca coś wstępnie przeglądał (bo na razie walczy ze stanem 0) i mówi ze tam nie ma stopu i trzeba zaprojektować. Jak to rozwiązaliście. NIe moge liczyć na swojego architekta niestety. Drugi temat. Po przeniesieniu kuchni w miejsce tych 2 pokoi po prawej, postanowiliśmy ten środkowy komin wentylacyjny zlikwidować. Jak rozwiązaliście went nad kuchnia?? Alebo lepiej jak zmodyfikowaliście kominy ??Sliczne dzieki Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekiAlaPlatan 07.10.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witamy wszystkich Platanowców!Zaczęliśmy budowę Platana i chcielibyśmy zobaczyć zdjęcia gotowych pomieszczeń w szczególności kuchni (moja żona uwaza ze jest zbyt mała).Z góry dziękujemy Nasz adres e-mail: [email protected] Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 08.10.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witamy wszystkich Platanowców! Zaczęliśmy budowę Platana i chcielibyśmy zobaczyć zdjęcia gotowych pomieszczeń w szczególności kuchni (moja żona uwaza ze jest zbyt mała). Z góry dziękujemy Nasz adres e-mail: [email protected] Pozdrawiamy My tez mieliśmy wątpliwości. Niby wymiary kuchni nie najgorsze ale łukowa ściana robi swoje no i to przejście do jadalni pod schodami mega nie praktyczne. Po wizycie i oględzinach gotowego platana podjeliśmy decyzje do przeniesienia kuchni do pomieszczeń po prawej. Myślę, że słuszne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 08.10.2007 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witajcie, a ja zostawiłam kuchnię w starym miejscu i zmieniłam tylko kierunek schodów. Zaczynają się przy oknie balkonowym. Dzięki temu mam przejście z kuchni do jadalni. Nad garażem rzeczywiście nie ma stropu, my zaprojektowaliśmy nowy monolityczny grubości 14 cm, o ile dobrze pamiętam i powstało spore pomieszczenie w sam raz na różne graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekiAlaPlatan 08.10.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Dobrze, że ktoś jeszcze pisze w tym topicu, bo własnie budujemy ten dom i przydadza nam się Wasze porady . Kokesz, czy już mieszkasz w swoim nowym domu, czy nie jest jeszcze gotowy? Gdybyś mogł wyślij nam na meila zdjecia swojej kuchni i antresoli. Z góry dzięki Nasz adres e-mail: [email protected] GG.Drogo Was wyniósł ten strop nad garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 09.10.2007 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 chetnie bym wysłał Ale dopiero co zasypałem stan 0. Poszperam w archiwom to cos od innych platanowców znajde (niestety otynkowane jedynie bo zdjec wykonczonych raczej nie posiadam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts