Sylwia i Tomasz 03.10.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam, tym razem Tomek przy klawiaturze dzięki za odpowiedź. Dobry pomysł z tym pomniejszeniem tych bocznych fix'ow. Jeśli chodzi o Twoje pytanie odnośnie podłogówki. Też mam w planach całość zrobić w podłogówce, żadnych grzejników. Robię pompę ciepła, a ta wręcz "wymusza" odbiór ciepła niskotemperaturowy. Widzę, że tak jak my robisz dom z Ytonga (lub innego gazobetonu). To są naprawdę ciepłe mury. Moje obliczenia wskazują, że takie rozwiązanie jak najbardziej wydoli. Oczywiście lepiej jest założyć w domu instalację nawiewno-wywiewną z odzyskiem ciepła (rekuperator). Jest gdzieś w sieci program do obliczania zapotrzebowania budynku na ciepło. Zastosowanie reku pozwala je zmniejszyć o prawie 3kW, czyli b.dużo. My w salonie mamy całą ścianę (tą dużą) przeszkloną.3 okna 2,40x1,70. Zamówiliśmy okna z firmy Majewski z przeszkleniem U=0,6 (standardowo sprzedają U=1,1). Jestem pewien, że będzie ok i w domu będzie ciepło. Sorry za chaotyczność, ale spieszę się dalej na budowę Drenaż czeka ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 04.10.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witajcie,czy ktoś z Was zdecydował się na wersję platana 2, czyli bez antresoli, ale i bez garażu?bardzo proszę o wiadomość.Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 06.10.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Mam pytanie do osób, które usuwały słupy na poddaszu ( przy okazji, ile jest tych słupów?) Czy dużo Was kosztowała ta zmiana? Nie pytam o koszt adaptacji projektu, tylko o rzeczywisty dodatkowy koszt, zakupu innych / droższych materiałów, i dodatkowy koszt robocizny? Pytam, bo dzwoniłam do archonu i projektant mnie odwodził od tych zmian, ze względu na koszty..Nie powiedział ile konkretnie, ale wg niego to znaczące koszty…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1110 22.10.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 witam wszystkich budujących Platanka. my jużjesteśmy na końcówce wykańczania wnętrza i za miesiac sięwprowadzamy. domek jest coaraz ładniejszy i bardzo nas to cieszy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1110 22.10.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 witam wszystkich budujących Platanka. my jużjesteśmy na końcówce wykańczania wnętrza i za miesiac sięwprowadzamy. domek jest coaraz ładniejszy i bardzo nas to cieszy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 23.10.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witaj Asia Moze by sie udalo przeslac pare fotek z tego etapu ??[email protected] Bo my dopiero zaczynamy sie wykanczacPrzydaloby sie popatrzec na kolejna wersje juz gotowego Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 23.10.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Mam pytanie do osób, które usuwały słupy na poddaszu ( przy okazji, ile jest tych słupów?) Czy dużo Was kosztowała ta zmiana? Nie pytam o koszt adaptacji projektu, tylko o rzeczywisty dodatkowy koszt, zakupu innych / droższych materiałów, i dodatkowy koszt robocizny? Pytam, bo dzwoniłam do archonu i projektant mnie odwodził od tych zmian, ze względu na koszty.. Nie powiedział ile konkretnie, ale wg niego to znaczące koszty…. U nas wieźbe robił "starszej daty specu" wpadł, popatrzył na projekt, zapytał o zmiany jakie chcemy. Finalnie usunał słupy z naszej sypalni- wzmocnił je jakimis dodatkowymi krokwiami i wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 17.11.2008 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Dla wszystkich zainteresownych schodami. Na stronie domańskiego są wstawione zdjęcia moich schodów, które zostały przeniesione na na półokrągłą ścianę. Ciekawe czy poznacie które to zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 17.11.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 GG schody sliczne, i pomysl przeniesienia... chetnie bym zmalpowal tyle ze my tam mamy przejscie do kuchni A zdradzisz tak w workach pszenicy ile Domanski za nie policzyl ?? Czy daje spore rabaty za bycie nr 1 w galerii ?? I moze tak troszke zdjec z wnetrz. Zabieramy sie za tynki a pomyslow aranzacji cosik brak [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia i Tomasz 17.11.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Piękne schody, powiem szczerze że wcześniej czytaliśmy o Waszym przeniesieniu schodów na ścianę półokrągłą i nie bardzo mogliśmy sobie to wyobrazić. Ale teraz widzę że świetne rozwiązanie!!! gratuluje pomysłu. Również prosimy o fotki wnętrz jeśli można, będziemy wdzięczni. [email protected] pozdrawiamy Sylwia i Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 20.11.2008 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Niestety fotki wnętrz mam tylko w formie "papierowej", nie posiadam aparatu cyfrowego, więc nie mogę nic wkleić. Poza tym, chiciaż mieszkamy od roku nie mamy jeszcze jeszcze urządzonych wnętrz , niestety nie każdy ma tyle kasy żeby zrobić wszystko id razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 20.11.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 GG Oj baranek ze mnie, x razy slyszalem o tej kwesti analogowych zdjec i dalej uparcie wnioskuje... Wybaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia i Tomasz 28.12.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witajcie,mam pytanie odnośnie salonu. Zastanawiam się czy pomieści się tam 3osobowa kanapa i 2 fotele? My zamurowaliśmy okna na ścianach przeciwległych do kominka, otwierając cała tą ścianę naprzeciw. (3 duże okna z wyjściem na przedłużony taras. Taras powiększyliśmy, wyszliśmy poza granice domu z jednej strony i przedłużyliśmy do końca długości salonu – planujemy taras drewniany) TV chcemy umieścić na ścianie z dwoma oknami (wedle projektu) i w tym kierunku chcę ustawić wypoczynek, tylko się zastanawiam czy nie wejdę z fotelami na kominek, a kanapą na schody, no i czy będzie wystarczająco dużo miejcia na komunikację hol-schody-jadalnia??? Proszę o radę. Jak rozwiązaliście sprawę wypoczynku i TV? Będę bardzo wdzięczna. W Nowym Roku życzymy wszystkim dużo wytrwałości i pomyślności w realizacji założonych planów. Pozdrawiamy Sylwia i Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1110 01.02.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 my już mieszkamy w naszym platanku miesiąc. super sie mieszka. pozdrawiamasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Serwus 05.02.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 to życzymy przyjemnego użytkowania - domek bardzo ładny, oglądaliśmy to wiem, chociaż nie powiem jeszcze raz bym zobaczył "na roboczo" z miarką my mamy już projekt, właśnie architekt go adoptuje (na synka) wprowadziliśmy niezbędne zmiany, o których pisali już inni użytkownicy : powiększamy garaż, wykonujemy strop nad garażem, w garażu znajdzie się miejsce na kotłownię ok 90 cm poniżej poziomu garażu, wtedy przy braku prądu piec będzie działał grawitacyjnie, ponoć na wsiach często brakuje prądu. Mieszkamy w mieście to nie zetknęliśmy się z tym problemem. W byłej kotłowni garderoba tylko 2 okna w salonie na przeciw kominka i schody odwrotnie, aby salon z jadalnią bardziej "zespolić". No i na koniec podwyższamy parter i piętro o 20 cm. Reszta bez zmian na razie. Może w trakcie budowy coś się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1110 27.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Grzegorzu, życzę wytrwałości i udanej budowy domu ponieważ pochłania to dużo nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaF 27.05.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam nadzieję, że jeszcze czasem ktoś tu zagląda. My z mężem właśnie jesteśmy na początku naszej przygody z platanem 2 i bardzo chcielibyśmy obejrzeć te wszystkie zdjęcia, które były tu zamieszczane. Chyba najwięcej zdjęć umieszczała Magda S., może ktoś jest w posiadaniu tych zdjęć, a może sama Magda jeszcze przegląda to forum??? Jeśli ktoś może nam pomóc w tej kwestii proszę o przesłanie zdjęć na maila: [email protected]. Z góry dziękuję i liczę na pomoc. Odezwijcie się Platanowcy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolabibop 09.06.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 My tez startujemy z projektem podobnym czy ma ktos jakies zdjecia z realizajcji? Co bylo najgorszym zgryzem konstrukcyjnym: schody, polkoliste okno tarasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolabibop 09.06.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 hej Magda! W jakim rejonie naszego pieknego kraju budujecie? Czy moze ktos sie odezwal ws. zdjec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka i Luk 06.08.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam wszystkich!!!! Jaka szkoda, że nie można obejrzeć tych wszystkich fotek... Jakoś tak łatwiej sobie wszystko zaplanować jak się widzi zdjęcia. Może ktoś z Was, drodzy obecni forumowicze coś wrzuci? My dopiero jesteśmy na etapie wybierania projektu i nie ukrywam, że platan zdobył nasze serce . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts