Mania18 08.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hej! lolita--dzięki serdeczne za zdjątka!! Wiem, już - chcę grafit na zewnątrz!! ) Super! No i pochodziłam se po okniarskich salonach.... Są w standardzie 3 kolory profili - biały, ciemny brąz i jak ja to nazywam sraczkowy-taki jasny brąz I powiedziano mi, zebym sie nie łudziła, jak chcę miec grafitowy czy szary kolor okien, to okleinowane bedzie na ktoryms z tych profili - do wyboru przeze mnie!! Raz tez ktos powiedzial, ze teoretycznie bylaby mozliwosc zamowienia calych okien w jednym kolorze-tzn. barwionych w masie profili na grafitowo+okleina grafitowa, ale musiałabym zapłacic za wszytsko-czyli za odpady tez, a koszty nijak by sie mialy do okien, czyli skorka za wyprawkę!! Więc zostaja albo okona PCV okleinowane na 3 podstawowych kolorach profili, albo okna drewniane malowane, tudzież z nakładkami aluminiowymi w grafitowym kolorze, a w środku zwykly kolor drewna lub pomalowac tez na jakis szarawy, grafitowy.., albo okna aluminiowe... Wkurza mnie, ze w XXI wieku glupich okien nikt nie robi "normalnie", czyli profil i reszta barwione w masie!? Umyśliłam se , ze z zewnatrz beda grafitowe, a wewnatrz biale lub szare jasne..., wiec przy takim zestawieniu kolorystycznym bialy profil by wychodzil, troche glupawo, jak otwierasz...czy uchylasz okno z zewnątrz prawie czarne , a w srodku biel bije po oczach....ale trudno sie mowi! Monisiaaa - taki zestaw to moj faworyt..dopoki jest promocja na Renodoor Hormanna, bo potem to nie wiem, jak mi kaza za drzwi zaplcic 5 tys..?? Ale widze, że Gerda ma tez alterantywe..to nie jest źle! Pozdrawiam wszystkich o kolorowych okienkach!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.02.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Promocji juz chyba nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 08.02.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Tak, promocja w Hormanie skończyła się 31 grudnia. Nie zdążyliśmy z zamówieniem do tego terminu, ale udało nam się zdobyć ten zestaw w styczniu, jeszcze w promocyjnej cenie. W tej firmie co zamawialiśmy okna, Pan nas poinformował, że na magazynie Hormanna w Sosnowcu mają jeszcze dużo tych bram z promocji. Popytaj Mania, może jest gdzieś w pobliżu Ciebie magazyn Hormanna, w którym promocyjne bramy i drzwi jeszcze są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania18 09.02.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Aaaacha.., ja się sugerowałam Allegro, bo wiem, ze 75 lecie hormanna nie bedzie trwac wiecznie ) A na Allegro jeszcze mają drzwi po promocyjnych cenach...i pewnie u niejednego przedstawiciela u mnie w regionie tez by sie znalazly?! Chetnie bym juz kupila teraz, ale u mnie do drzwi to jak stąd do... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 10.02.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Monia18 cieszę się zę pomogłam dużo sobei marzymy ale tak naprawdę dopeiro jak się coś zobaczy to można zdecydować.. Monisisaaaa piękny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobaska 04.10.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 my mamy czarne okna właśnie zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0mekk 14.12.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Witam, jestem w przeddzień zamówienia okien i rwę włosy z głowy.Jak myślicie czy do czarnej dachówki z połyskiem będą pasowały okna VEKI w kolorze 7016.05 wg RAL 7016 (matowe). Podbitkę planuję w żywym kolorze wpadającym w pomarańcz, czerwone drzwi i czerwona markiza i deski z dr. egzotycznego na tarasie.Może ktoś już wykonał podobną "kompozycję" i może podzielić się zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 30.12.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 t0mekk, pochwal się jakie okna zamówiłeś. Twoja kompozycja kolorystyczna zaiste niespotykana Robiłeś wizualizację? Mi osobiście bardzo podobają się czerwone drzwi - energetyczne wejście, dla odważnych Nic nie wspomniałeś o bramie garażowej, to tez duży, kolorystyczny akcent. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 29.01.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam:)Jestem na etapie wyboru koloru okien i również należę do szacownego grona wielbicieli szarości. Jednak mnie bardziej odpowiadają jasne szarości. W DAKO mogę mieć okna w kolorze RAL 7038. Czy ktoś mógłby wstawić kilka zdjęć jak to w rzeczywistości wygląda i jakie macie wrażenia po nabyciu okien? Mnie pan sprzedawca niezbyt zachęcał, gdyż mówił, że jeszcze tego koloru nie montowali i trudno będzie dobrać drzwi wejściowe i bramę. Ale myślę sobie że przy jasnych oknach, nie będzie bardzo rażąco wyglądać brama i drzwi w kolorze Antracyt (RAL 7016) gdyż ten jest w tej chwili już w standardzie wielu firm. Co wy na takie zestawienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Kasiu - ja mam zbliżony kolor do 7038 - 7040, dla mnie jest bardzo fajny, nie za ciemny, nie za jasny, też myślałam o antracytowych drzwiach i bramie, teraz jednak myślę, że to nie byłby dobry wybór. A jaką masz dachówkę? ja się bałam, że grafit drzwi i bramy będzie się różnił od koloru dachówki. Pokażę, jak to wygląda (bramy jeszcze nie mamy, ale będzie w kolorze okien, zastanawiam się, czy 7004 będzie się bardzo różnić, taki jest czasami w standardzie): Edytowane 29 Stycznia 2012 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka12 29.01.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Mam w planach taki jasny brąz, ale poki okna zostana wstawione to jeszcze dluga droga :)Na zdjeciu wyzej troche malo widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 30.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedź Mazo, piękny ten Wasz dom. U nas dach na razie jest odeskowany i opapowany na zimę. Ale kolor dachu będzie również ciemny- grafit, antracyt, coś takiego. Okna pięknie wyglądają i jeszcze bardziej mi się podobają jak je widzę u Was. Od wewnątrz też jest kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.01.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Dzięki:) Tak, w środku też szare: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 31.01.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Wow, no teraz to już aż sobie westchnęłam.....Marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 13.06.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 piekne okna, może ktoś jeszcze wstawi szrości ,grafity bądx antracyt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 19.07.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Są w standardzie 3 kolory profili - biały, ciemny brąz i jak ja to nazywam sraczkowy-taki jasny brąz I powiedziano mi, zebym sie nie łudziła, jak chcę miec grafitowy czy szary kolor okien, to okleinowane bedzie na ktoryms z tych profili - do wyboru przeze mnie!! Właśnie montują mi okna i miałam okazję zobaczyć na własne oczy,że przy okleinie antracytowej mam profil ANTRACYTOWY barwiony w masie identyczny jak okleina.Profil brugmann. Z tego co się orientowałam,każdy producent profili ma profile dedykowane kolorystycznie do okleiny. Profile podstawowe stosowane są wtedy,kiedy profil okleja producent okien,a nie producent profili (oszczędności i większy zarobek dla producenta okien). Także domagajcie się,żeby profile okleinował producent profili a nie producent okien. Za okna nie zapłaciłam więcej niż u producentów oferujących brązowe profile. Fotki zapodam na dniach. Edytowane 19 Lipca 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.07.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Nono.. ciekaw jestem tych fotek Wymień nazwę firmy, bo widać, ze podeszli do sprawy ze zrozumieniem. Więkoszość firm nie ma takich opcji jak szare w środku, bo to zwyczajnie się nie opłaca - jednostkowa ilość zabija dobrą cenę (chyba że nadrabia to sprawa tańszego, przetworzonego materiału). Tym bardziej gratuluję, że dostałaś coś co chciałaś, w dobrej cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.07.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 To Ci się udało, marynato, bo ja robiłam już wyceny okien w kilkunastu! salonach i najlepszą opcją jak dotąd było dobranie brązu w najciemniejszym (prawie czarnym) odcieniu do antracytowych ram. Wszędzie albo profile tylko białe, albo brązowe za dopłatą, albo bez dopłaty, ale za to w odcieniu naprawdę wyraźnie brązowym Innych, nawet po zabójczej cenie (która i tak nie wchodziłaby w grę), nikt nie proponował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 29.07.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Właśnie próbuję dodać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 29.07.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) http://s1.pokazywarka.pl/i/1231611/350982/11.jpg http://s1.pokazywarka.pl/i/1231496/597175/22.jpg Przepraszam Was kochani,ale to dodawanie zdjęć to nie na moje nerwy. Finlandia-producent okien lokalny(mogę podać nazwę na priv).Tak jak pisałam wcześniej producent profili to brugmann,na ich stronie jest wykaz lokalnych producentów okien z tego profila. Zdjęcia tego nie pokazują(kiepski ze mnie fotograf),ale profil ma niemal identyczny kolor co okleina. Okleina to coś takiego,a wyszło na zdjęciu raczej szaro. http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHzd3tHbrGP1e-ir1KHmC8Tqh6VHNBKn-bCF-rXBBeHnm6hoQVJA Zresztą co za różnica,ważne że profile mają dedykowane. Wszystko oczywiście masakrycznie ukurzone,może pózniej jak pomyję te okna wstawię lepsze foty. bo to zwyczajnie się nie opłaca - jednostkowa ilość zabija dobrą cenę Jeżeli profil okleja producent profili,a nie okien dlaczego cena ma być wyższa?U producenta profili produkcja idzie na całą Polskę,czyli praktycznie nie ma ubytków i przerw w zapotrzebowaniu na jakiś niestandardowy kolor.Co innego producent okien,któremu takie zamówienia mogą trafiać się raz na 100.Więc lepiej zawalić magazyn kolorem podstawowym i wykorzystać wszystko co do centymetra. Edytowane 30 Lipca 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts