jk69 18.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Wiecie co ludziska?? Ja też miałam zamiar mieć grafitowe okna, bo są przepiękne, ale jest jedno malutkie ale: mianowicie, jeżeli macie sporo okien na południe to plastikowe okna w tym kolorze średnio się nadają ze względu na to, że sciągają promienie słoneczne i szybko "tracą fason".Podobnie jest z drewnianymi. Taką wersję słyszałam od kilku ludzi, a zwłaszcza od architekta i producenta okien. Tak więc, jeżeli już grafitowe to najlepiej aluminiowe, a na te trzeba majątek..... Pozdrawiam W wątku okiennym prowadzonym przez jareko i spółkę jest na ten temat sporo sporów, z których jak dla mnie wynika jedno: - dobry profil PCV w ciemnym kolorze + okno w rozsądnym wymiarze = brak kłopotów - w drewnie - pierwszy raz słyszę, żeby słońce miało wpływ na ciemne ramy (może chodzi o kolor?) Ja bym nie rezygnowala z marzeń o grafitowych oknach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.02.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 [- w drewnie - pierwszy raz słyszę, żeby słońce miało wpływ na ciemne ramy (może chodzi o kolor?) Ja bym nie rezygnowala z marzeń o grafitowych oknach .... No właśnie chodzi o kolor. Sąsiedzi obok mają drewniane okna, ciemny mahoń. Ze strony północnej kolor nie zmienił się nic, ale od południa wyglądają na złoty dąb Dodam, że to zrobiło się po jakichś 3 latach użytkowania i są to okna Urzędowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.03.2007 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 no to będę konsekwentna skoro założyłam ten wątek to pokaże swoje kolorowe okno http://images21.fotosik.pl/79/148de4a7ca22b6dcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 19.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Malmulcu! No i hip hip hura - wątek nie umrze, bo i ja w maju mam zamiar wrzucić fotki z drewnianą odmiana tego samego ....7001 Próbnik z ralem został przez nas dokładnie przewertowany ale stanęło na 7001! Mam nadzieję, że się nie gniewasz - tak wyszło - choć odcień pewnie będzie ciut inny - drewno i bez "rowków", bo to sosna a nie meranti! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.03.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Malmulcu! No i hip hip hura - wątek nie umrze, bo i ja w maju mam zamiar wrzucić fotki z drewnianą odmiana tego samego ....7001 Próbnik z ralem został przez nas dokładnie przewertowany ale stanęło na 7001! Mam nadzieję, że się nie gniewasz - tak wyszło - choć odcień pewnie będzie ciut inny - drewno i bez "rowków", bo to sosna a nie meranti! super! bardzo sie ciesze czekam z niecierpliwoscia az ktos zdecyduje sie na 7016, okrutnie jestem ciekawa jak on wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 26.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Przymierzamy się do 7016 w profilu elita thermo od jezierskiego. Dyskusje trwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 26.06.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Przymierzamy się do 7016 w profilu elita thermo od jezierskiego. Dyskusje trwają My też (7001 lub ciemniejsze) , czekamy tylko, aż nam na górze wymurują otwory na te okna i zamawiamy, jak już będą to się pochwalimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.06.2007 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Hej! Ekipa szarych okien się powiększa Lidex właśnie te okienka kilka postów wyżej to 7001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 26.06.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Wiem, wiem , to właśnie twoje okną mnie "natchnęły". Miałam podobne dylematy do ciebie: no jaki ma być ten kolor okien ; ale po lekturze twojego dziennika i po obejrzeniu zdjęć twoich okien nastał spokój i jasność . teraz tak po cichutku czekam jeszcze az jk69 pokaże swoje...obiecała w końcu, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.09.2007 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 reanimuje wątek bo pewnie są tacy, którzy mogą już dorzucić swoje okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 26.09.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 dziś się montują ... antracytowe RAL7016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.09.2007 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 dziś się montują ... antracytowe RAL7016 w takim razie drogi Pawle jutro najpóźniej nam je pokażesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 27.09.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 No to na razie jedno. Późno już było i nie było sensu robić więcej zdjęć. http://czerni.w.interia.pl/domek/okno_gab_wew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.09.2007 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Paweł ty chyba żartujesz już mi tu zdzieraj chociaż kawałek tej białej folii szybko szybko! ja się dla Ciebie poświęciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 27.09.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 no dobra, dziś nowe fotki specjalnie dla malmuc http://czerni.w.interia.pl/domek/okno_dol_wew.jpg http://czerni.w.interia.pl/domek/okno_naroznik_zew.jpg A to tzw ruchomy słupek - wszystkie okna dwuskrzydłowe zamówiliśmy z ruchomym słupkiem http://czerni.w.interia.pl/domek/okno_slupek_zew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.09.2007 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 no dobra, dziś nowe fotki specjalnie dla malmuc to się rozumie pieknie będą sie komponować z deskowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 28.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 http://images13.fotosik.pl/88/0bb889b6e522536d.jpg http://images28.fotosik.pl/81/780c173d85a95d43.jpg http://images21.fotosik.pl/420/4fb7307cc9484a28.jpg Ponieważ wątek odżył, więc obiecane zdjęcia okien wklejam - są to okna drewniane, sosna, kolor 7024 (Graphite Grey) - nieco ciemniejszy jest niż na zdjęciach wyszedł. Okna firmy Stollar - jest wątek o tej firmie z moim wpisem, więc nie będę się powtarzać. Pozdrawiam brać szarookienną ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 28.09.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 no super jk69! myslałam dać Ci jeszcze kilka dni spokoju i potem zaatakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 28.09.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A ja bym prosiła te okna z jakiegoś oddalenia, bo wtedy jakoś mi się lepiej patrzy Ja będę następna zrobiona na szaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 28.09.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Z tym oddaleniem mam problem bo jak się okazało dom jest duzy a działka nie Taaa, takie niespodzianki czekają na lekkomyslnych inwestorów ... Mogę wejsc na działkę sąsiada, ale to może skutkować użyciem kosy .... Dodatkowo stan mego domu na zewnątrz wciąż jest rozpaczliwy ... Nic to. Spróbuję coś pstryknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts