marekmarian 25.09.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 padł mi skaner ale obiecuje po weekendzie zeskanuje z jakiejs gazetki takie okna. cały dom jest w szarych oknach, tyle że dość dużych.jak podniose skaner to tu wrzuce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 25.09.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 nie pytałem ale to nie łatwe. Ja chcę okna od zew. w kolorze Ral 7016 czyli ciemny szary. Jasno szarych jest wiele. Ten grafit ral 7016 jest super zwłaszcza jesli na zew mam biala lub prawie biala elewacje dach grafit i dodatki klinkierowe matrix wienierberg czyli grafit super ciemny. Tylko jak to wyjdzie w domu? Poprosu nie widze tego koloru w zestawieniu z np. brązowym stołem w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 25.09.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witaj masz rację ale nie widzę takie mozliwości. Boje sie troche tego wewnetrznego koloru bo od zew jestem w zasadzie pewien no widze ze te same dylematy Cie drecza co mnie 1.5 roku temu mam od wew. wlasnie biale. Pytales na forum grupowym z Twojego regionu czy ktos ma szare okna od wew.? moze znajdzie sie ktos? A co masz od zewnatrz jaki kolor? Jak to wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 25.09.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Moze masz jakies zdjecie tego od zew poza panem czarneckim bo jego fotogalerie juz namierzylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 08.10.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Decyzja podjęta RAL 7016 obustronnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 26.12.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Witajcie Bardzo ciekawy wątek dla nas... właśnie wymyślamy co z naszymi oknami Czy ktoś może pochwalic się szarymi oknami do uwaga czerwonego dachu ? nigdzie nie trafiłam na takie zestawienie a takowy pomysł nam zaświtał w głowie Co myślicie o takim połączeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 30.12.2008 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 bo musze przekonac męża że będzie ładnie, na razie dał się namówic na jednostronnie szare (na zewnątrz oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 30.12.2008 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 moge prosic wiecej zdjęc szarych okien od wewnatrz bo musze przekonac męża że będzie ładnie, na razie dał się namówic na jednostronnie szare (na zewnątrz oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 31.01.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 dawno nie zaglądałem na forum a tu widzę dalej te same dylematy Uaktualniłem swoje posty na pierwszej stronie bo zobaczyłem że zdjęcia się nie ładują. A tak teraz RAL7016 wygląda na tle białej elewacji. http://czerni.w.interia.pl/domek/okna_elewacja.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.01.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 tez mam okna w kolorze 7016 http://images47.fotosik.pl/53/c0543e6b9ff65f0am.jpg http://images28.fotosik.pl/317/4c2d3504c728c1eem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 24.03.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 U nas będzie ral 7043(ciemny szary) obustronnie a jak już bedzie to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinas 19.01.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 My też zastanawiamy się nad szarymi oknami Tak na 90% chyba taki kolor wybierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 16.03.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam Drogich fanów szarych okien. My juz dawno podeliśmy decyzję o obustronnie szarych oknach, wlasnie planujemy zamowić co wiąże sie z wybraniem firmy. Jaką firmę polecacie? Panie Pawle czy jest Pan zadowolony z Jezierskiego? Może coś wiecej na temat Pana okien? Może jakeiś sugestie? Pozdrawiam Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 22.06.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Użytkownicy CIEMNO-SZARYCH OKIEN! Pomocy! Czy okna ciemno-szare, np. antracytowe (RAL 7016), nie wypaczają się pod wpływem słońca? Wybralibyście je jeszcze raz? Pytam, bo wlasnie stoję przed dylematem wyboru i zamowienia okien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 06.07.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Fajny watek. My tez myslimy o oknach dwustronnie szarych... no ale nic jeszcze nie wymyslilismy Tzn. kolor chyba ral 7001 (chociaz grafit ladniejszy ale chyba bedzie za ciemny w srodku...). No ale jak dobrac do tego brame, drzwi, skoro w standardzie wszystkich firm ktore sprawdzalam jest wlasnie grafit, a za niestandardowy kolor doplacac... jakos mi sie nie usmiecha Zwariowac mozna... Jakby ktos sie natknal gdzies na brame lub/i drzwi w kolorze zblizonym do 7001 to prosze o info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 07.07.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Malgorzatka, ja wlasnie wybralem... białe. Bylem mocno zdecydowany na szare, gdy przeanalizowalem oferte producenta. Chcialem RAL 7040, niestety tego koloru nie mozna bylo zamowic (Oknoplast) - za to byl wlasnie 7001. Po wielu dniach, stwierdzilismy, ze ten kolor nam nie odpowiada. Zostal RAL 7014 (antracyt), ale tu znow byl problem w doborze pancerza rolety (akurat tego koloru nie bylo). Zapadla prosta decyzja - okna biale - uniwersalne - kazda elewacja bedzie pasowac. Co do szarego wewnatrz - przemysl to. Sprzedawca nam odradzil - i tez jestem tego zdania. Do brazu latwiej dopasowac wnetrze (np. meble), do szarego - chyba trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 09.07.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Co racja to racja, białe są uniwersalne i nie ma problemy z dopasowaniem kolorów. Jjak ja bym chciała mieć dużo pieniędzy zatrudnić projektanta i mieć wszystko z głowy U mnie problem w tym, że mam drewnianą elewację, więc białe okna na zewnątrz nie bardzo, szary byłby idealny, a z kolei jednostronna okleina - jak to będzie wyglądało jak otworzę np. drzwi balkonowe? Jeszcze nigdy czegoś takiego nie widziałam i mam wątpliwości czy by mi się podobało. Już nic mi się nie śni tylko okna i elewacje przeplatane z antracytową bramą garażową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.07.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 A mnie się wydaje, że łatwiej dopasować podłogi, meble do szarego niż do brązu. Biały - wiadomo - uniwersalny, jeśli się komuś podobaja białe okna - będzie mniej kłopotów. My ze względu na szary kolor (innego nie bralismy pod uwagę)z obu stron, musielismy zamówić drewniane, nie chcielismy bialego środka okna widocznego po otwarciu np. okna tarasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgorzatka 16.07.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 My też zdecydowaliśmy się na drewniane urzędowskiego - no i mają być w brązowe, chociaż po przeczytaniu dziennika mazo i obejrzeniu zdjęć znowu zaczynam mieć wątpliwości... Mazo, wiem że chwilowo masz dość tematu okien - ale muszę to powiedzieć: wyglądają super, też chcę takie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.07.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Dzięki! Zaglądam tutaj, więc jeszcze się trzymam:) chociaż jest jeszcze gorzej niż było - kolejne dwa okna nie takie... Dla mnie szare okna to naprawdę fajny pomysł, nasz architekt proponował w kolorze drewna na elewacji, ale od razu to odrzuciłam - zmieniający się kolor - za chwilę okna byłyby takie, a elewacja inna. No i drewno w domu - trudno zgrać potem podłogi z oknami i meblami. Ale wszystko zależy od stylu domu, chociaż widziałam też piękne szare okna w kamienicy - naprawdę ładnie! Ale też nie mogę powiedzieć, że drewniane - w sensie nie pomalowane na biało czy szaro nie są piękne, wręcz przeciwnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts