Frostzero 28.09.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Niby dlaczego do brązu łatwiej meble dopasować? Kapitalizm mamy na szczęści, teraz meble, płytki, dywany i inne elementy wyposażenia są we wszystkich kolorach. Potem dzięki takim radom sprzedawców oglądamy piękne szaro - czarno - białe kuchnie, których cały urok niweczy doradzony przez sprzedawcę Złoty Dąb okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.09.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 O właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania18 29.10.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Hej! Też chcę grafitowe okna, albo szare..., ale takie "inne"! Czy ktoś wie o oknach jakiegos producenta barwionych w masie na taki kolor, albo ma ktos może drewniane z nakładkami aluminiowymi?mazo--Twój dziennik podczytuję, oj, pięknie bedziesz mieć!Współczuję przejsć z oknami!! ;( Napisz cos więcej o tych Twoich okienkach..jaki producent, nazwa...nie rozumiem za bardzo: drewniane--cale malowane na szary, profil też?? Jak bedziesz miała chwilkę zrób zdjęcie tez otwartego okna, jak w środku wygląda?Plisss! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.10.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Oj, cud, że tu zerknęłam Dzięki Maniu! Już odpowiadam - moje okna są drewniane z firmy CDM z Suwałk, na razie nie mogę się wypowiadać, czy dobre czy złe (kłopoty zapewnił sprzedawca, to nie wina fabryki), wydaje mi się, że farba jest zbyt delikatna (zeszła w jednym miejscu razem z taśmą, którą tynkarze przykleili folię, nie wiem, czy to wystarczający powód do reklamacji...). One sąmalowane całe, tak że po otwarciu okna nie masz białej wstawki, jak w oknach plastikowych. Jeśłi chodzi o barwienie w masie okien pcv to tylko MS Okna mają barwienie w macie, ale na prawie czarny kolor. Zdjęcie zrobię, ale to dopiero za tydzień (akurat będą montować brakujące okno... chyba...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 29.10.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 My też wybraliśmy okna w kolorze szary antracyt. Kolory obustronny Będzie pięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 29.10.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 I my też wybraliśmy antracyt obustronny ,ale w środku będzie ciemny brąz firma Geal ma takie w ofercie ale trzeba długo czekać , zamówiliśmy w pażdzierniku a będą dopiero w połowie stycznia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 01.11.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Moi drodzy u nas okienka wkońcu zamontowane Zdecydowaliśmy się na Oknowskich, kolor ral 7016. Srebrna - matowa klamka wygladają rewelacyjnie Oczywiście nie ejst idealnie bo miały być barwiine w masie, a przyszły najpeirw profile białe z grafitem,ale biały bylo widać, tego nie zakceptowaliśmy, nastepne ktore przyszly są na podstawie brązu, to już sie tak nie zuca w oczy... neistety nie są takie jak zamawialm, ale juz nie mam ochoty czekac kolejne 3 miesiace! Ogolnei sa ok wiec jestem bardzo zadowolona Zamowiliśmy do tego grafitowe drzwi w Gerdzie oraz w garazu(osobny budynek) barmy garazowe w tkim sammym kolorze u Wiśniowskiego. Czekam na drzwi i bramy. Dopiero dołącze tu fotki, będziecie mieli porownanie. Oczywiście mam problem z projektem wnętrza, ale uwielkiam, szarości, biały czarny i mysle o złamaniu tego fioletem. Może podzucicie pare fotek wnętrz... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania18 03.11.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Dziękuję wszystkim za odpoweidzi. To czekam z niecierpliwościa na Wasze fotki!! Nurtuje mnie jeszcze jedno--jakie parapety na zewnątrz, a co wazniejsze wewnatrz??Jakoś z tych takich popularnych nie wiem na co zdecydowałabym się, jakie macie pomysły na wnetrze-parapety we wnętrzach? Bo na zewnątrz mniemam , że jakaś blacha w kolorze grafitowym? lolita78-wiesz z tymi wnętrzami jest problem...bo jakos wszyscy, którym sie taki kolorek podoba są w tarakcie urządzania się, budowania.. ) A na poważnie - wewnatrz kolor grafitowy strasznie surowo wygląda, się zastanawaim, pasuje jaką firankę w takim oknie-o np. "w księżniczkowym" pokoju córeczki??No nie bardzo..??!! Jakie są Wasze przemyslenia, rozwiązania..? A barwione w masie-to według mnie całość okna w takim samym kolorze powinna być.., a nie oni mi przywiozą profil biały, brązowy lub jasno brązowy..., a reszta grafitowa, bez sensu! Chciałabym tak jak w aluminum, ale sie pewnie nie da...? Edytowane 3 Listopada 2010 przez Mania18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.11.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Nie da się... dlatego ja wybrałam drewniane. I nie grafitowy, ale jasnoszary, bo wydawało mi się, że grafitowe okna zaciemnią jakoś wnętrze. W środku okna zawsze wydają się ciemniesze. Można jeszcze w środku zrobić białe, a na zewnątrz grafitowe. A parapety - zewnętrzne robimy chyba malowane na kolor okien, a w środku (prawie ich nie ma) chyba w kolorze podłogi (dębowe) lub białe jak ściany lub szare jak okna. Ps. chyba pisałam już, że w MS OKna mają barwenie w masie na antracyt? jeśli okna grafitowe to chyba ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania18 03.11.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 dzięki Ci mazo!! ) Temat do przemyśleń.., czekam na Twoje wystroje, mnie oświecisz, podpowiesz.... )) Ten MS musze gdzieś na żywo obczaić co oni oferują?! POzdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 03.11.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Mania18, parapety zewnętrzne mamy grafitowe, akurat z tym nei bylo problemu bo znaleźliśmy kilka firm produkujących w standardzie ten kolor. Wewnątrz chcemy zrobić pod kolor płytek jakei będą na wiekszości podlogi akurat jak sie wchodiz, jakeiś jane z ewent dodatkiem szarości.. kombinujemy jeszcze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania18 05.11.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 lolita78 - mam nadzieję, ze się pochwalisz troszeczkę??!! ) Może cos a la dziennik, zapiski+ zdjęcia mogłabyś założyć?? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiairus 06.11.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witam, jestem nowa na forum,budujemy dom, i właśnie jesteśmy w trakcie wybierania okien. Proszę o poradę!!Elewację planujemy białą, z elementami szarymi, dach już wybrany -czarny (na moje nieszczęście trafiłam na forum za późno-bo wybrałabym antracytowy), drzwi wejściowe i brama garażowa ma być antracytowa. No i okna... myślałam o antracycie, ale obawiam się że będzie za ciemno wewnątrz, w związku z czym myślę o aluminiowym szczotkowanym. Proszę doradźcie czy nie będzie za dużo kolorów?? dach-czarny, drzwi, brama-antracyt, okna - aluminium?? Ma może ktoś taki kolor okien??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 15.11.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Maniu 18, jak zbiore sie wkońcu na budowe, bo ostatnio jeżdzi mój mąż sam, jak ja moge to pada deszcz, albo dizeci chore wiec neistye nawet sama ciekawa jestem jak tam to wszytko wyglada. Myślę, że najlepiej będzie wstawić zdjęcia jak przyjda drzwi garażowe i wejściowe i jak będzie dokończone ocieplanie i sprzątne na działce.. Podpowiedzcie jakei parapety zrobic............ bo niechce naćkać kolorów.. kasiairus wiesz u mnei jakoś ciemno w pokoju nei jest przez te antracytowe okna, a TY zastanow sie nad nimi bądz nad białymi, ewen ciemne tylko z zewnątrz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.12.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Skłaniamy się, a przede wszystkim mąż, do okien antracyt RAL 7016. Ja mam pewne obiekcje i chciałabym się upewnić, że to jest to. Wybraliśmy Jezierskiego ze względów jakościowych, natomiast jak dostałam wzorniki, to odcienie szarości nie powalają. Silbergrau i antracyt mają fakturę z takimi żłobieniami. Ładniejszą fakturę mają tytan i platyna, ale te z kolei zbyt się błyszczą. Z tego, co pamiętam to Avante mają okna barwione w masie i właśnie takie gładkie. No ale padło u nas na Jezierskiego, więc coś jednak trzeba z tego wybrać. Wrzućcie proszę okna w antracycie z zewnątrz i wewnątrz. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 27.01.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Wrzucam zdjęcia, nie są najlepsze jakości bo robiłam je w biegu. Poza tym wrzucam zdjęcia na forum pierwszy raz zobaczymy jak mi to wyjdzie Co do parapetów wewnętrzynych nadla nie podjełam decyzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 27.01.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Widze ze wyszło bardzo przyzwoicie Drzwi wejściowych wogóle nie widac a są myślę bardzo ładne, przynajmniej mi się podobają http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=284:kolekcja-modern-line&catid=103:kolekcje&Itemid=250, model Hanover, kolor ral 7015. Przejżałm oferty na drzwi wejściowe, bardzo cieżko dostać coś poniżej 3 tys. W swojej ofercie takei drzwi ma gerada, hormann. W zadnym hipermarkecie nie spatkałam się z drzwiami w takim kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra71 27.01.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 kiedy rozpoczęliśmy budowę domu,byliśmy przekonani,że chcemy szare okna PCV,bardzo zależało nam aby uzyskać efekt domu nowoczesnego, miesiące mijały,finalnie kiedy przyszło do wyboru zdecydowaliśmy się na okleinę drewnianą w kolorze orzechowym, widzieliśmy kilka domów z oknami PCV w kolorze szarym i trochę wyglądają biurowo,jasny szary brudzi się, a ciemny szary wygląda jak biuro,a nie dom.Dodatkowo jest kłopot z wnętrzem-jak je urządzić do szarych okien. Owszem można zrobić wew.inny kolor,ale wg nas to wówczas okno wygląda trochę dziwnie,szczególnie w lecie kiedy jest otwarte. Także finalnie mamy okna orzechowe, a elewację biało szarą z czarną dachówką i obróbką ciemno grafitową,także wygląda ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia4623 02.02.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Miłośnicy szarych okien Właśnie zamówiłam - RAL7016 obustronnie. Czy miałam wątpliwości ? Pewnie i to długo. Skłaniałam się raczej do zakupu koloru pomiędzy ral7001 a 7012, bo wydawał mi się za ciemny na ogladąnych próbkach czy kawałkach okien w salonie (zwłaszcza od wewnątrz). Ale pewnego dnia zobaczyłam domek z oknami ral7016 a nieopodal inny z ral7012 i właśnie te drugie wydały mi się " nienaturalne". A ral7016 wyglądały na tym domku pięknie, wszystko na elewacji dopracowane - brama, drzwi, klepka - ale widok powalajacy. Pomogła także lolita78 - dzięki za korespondencję na priv. Nie wiem czy srebrne klamki to dobry wybór przy tym kolorze ale nie miałam czasu na przemyślenia i tak zostało. Ciesze się, że nie zrezygnowałam ze swoich marzeń. Edytowane 2 Lutego 2011 przez andzia4623 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 02.02.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Miłośnicy szarych okien Właśnie zamówiłam - RAL7016 obustronnie. Czy miałam wątpliwości ? Pewnie i to długo. Skłaniałam się raczej do zakupu koloru pomiędzy ral7001 a 7012, bo wydawał mi się za ciemny na ogladąnych próbkach czy kawałkach okien w salonie (zwłaszcza od wewnątrz). Ale pewnego dnia zobaczyłam domek z oknami ral7016 a nieopodal inny z ral7012 i właśnie te drugie wydały mi się " nienaturalne". A ral7016 wyglądały na tym domku pięknie, wszystko na elewacji dopracowane - brama, drzwi, klepka - ale widok powalajacy. Pomogła także lolita78 - dzięki za korespondencję na priv. Nie wiem czy srebrne klamki to dobry wybór przy tym kolorze ale nie miałam czasu na przemyślenia i tak zostało. Ciesze się, że nie zrezygnowałam ze swoich marzeń. Do usług Zrobiłam zdjęcia jeszcze wewnątrz, ale nie mam możliwości iśc dzisiaj zgrać.. jutro się poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts