Mirek_Lewandowski 21.01.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Od wtorku wrózą intensywne opady mokrego, marznącego śniegu (do 0,5 m, zapewne silnie zaskoczy drogowców). Uważam, że warto poświęcić chwilkę czasu i kawałek sznurka, aby powiązać egzemplarze wrażliwe na rozłamywanie (kuliste, niektóre kolumnowe, zwłaszcza te o kilku przewodnikach) Nie za ściśle, nie można zrobić baleronu, bo pleśń śniegowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 23.01.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Oj, Mirku, Mirku...ale przepowiedziałeś.... W nocy ( z poniedziałku na wtorek) spadł śnieg - od południa Krakowa, aż po Zakopane, zawiewa wschodni wiatr z tumanami śniegu. Jeszcze tego nie dużo, bo auta wyjeżdżają czerń na asfalcie, ale temperatura -1C, więc na trawniku - biało. Może Ty masz prorocze wizje? Pozdrawiam cieplutko i śnieżnie http://www.rabka24.com/UserFiles/a(7).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 23.01.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mirku mam pytanko...w listopadzie i grudniu posadziłam cebulki tulipanów i hiacyntów....szybko wzeszły..ale miały 'dziwnie wypłowiały kolor", pewnie z braku światła..więc wystawiłam je na taras (około 30 doniczek)...czy przymrozki im nie zaszkodzą? na tarasie zrobiły się zielone( a nie zółte jak w domu)...i wolałabym je tam pozostawić....zakwitł mi już hiacynht, czy on nie zmarznie? czy może otulić agrowłókniną i dodatkowo okryć gałązkami??? Co mi radzisz???SERDECZNIE POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.01.2007 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Za ciepło im było, to wylazły. One od posadzenia powinny być na dworzu, a nie dopiero teraz. Na dworzu zmarzną, w domu wyciągną się i zmarnieją. Pełne światło i 2-5 st, ale gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 24.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 no i co teraz? nie chcę aby wszystkie mi pomarzły...moze jednak gałązki i agrowłoknina coś da???? no musi byc jakis sposób prawda??? Nie posiadam w domu zadnego pomieszczenia o niskiej temperaturze, najniższa to 18 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts