buleczka_77 21.01.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Wiem, że pełno tego w katalogach i wszystko wygląda pięknie, ale nie chciałabym się naciąć na jakiś żwir, kamienie itd. Chciałabym żeby moj Krzyś był zachwycony wyjazdem Jeśli był ktoś w jakimś sprawdzonym miejscu, gdzie jest naprawdę piaszczysta plaża + jakiś przyjemny hotel to podzielcie się swoimi doświadczeniami pls. Wyjazd planuje w czerwcu, ale chyba już trzeba coś zacząć rezerwować. Będę wdzięczna za nazwę miejscowości i ewentualnie nazwę hotelu, przyjaznego dzieciom. Z góry dzięki za pomoc. Buła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 21.01.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 KARWIA !!! U obcych szukasz a swojego, znakomitego, miejsca nad Bałtykiem nie znasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 21.01.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Mariusz możesz polecić w Karwii jakieś noclegi?Byłam tam kiedyś jako dziecko i potwierdzam,że było pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 W czerwcu Bałtyk bywa zimny. Spróbujcie wytłumaczyć czterolatkowi, żeby nie wchodził do morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 21.01.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Fakt,w czerwcu może być za zimno dla czterolatka(choć przy aktualnym klimacie to nie reguła),chociaż jak zdrowo!!! Podobno polskie morze ma najwięcej jodu i pobyt jest dla dzieciaków bardzo zdrowy.Ja uwielbiam polskie morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.01.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 We wrześniu 2006 byliśmy z naszym 2,8 latkiem na Rodos - niestety, ale nie ma tam piasku tylko kamienie różnej wielkości. Natomiast baseny były rewela. Zastanawialiśmy się nad Turcją , Egiptem czy innym państwem płn afrykańskim ale po wielu konsultacjach żony z koleżankami wybraliśmy Europę i z tego co pamiętam to radzę Ci to też zrobić. We wspomnianych krajach poważnym problemem są bakterie obce dla nas, europejczyków oraz bardzo wyluzowany stosunek do czystości i higieny tubylców. Reasumując to jednym się udaje a drugim nie - ruletka. Powiem szczerze, że problemem dla małego dziecka są długotrwałe podróże samolotem - max 4 -5 godzin do zniesienia. Kraje europejskie leżą w zasięgu wspomnianych możliwości czasowych i dlatego gorąco namawiam Cię na Hiszpanię - świetne miejsce dla rodziców i dziecka. Plaże the best, widoki, zabytki + cywilizacja !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 22.01.2007 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Dzięki za odzew. Myślałam o Bałtyku, ale jak sami zauważyliście będzie jeszcze za zimnę a jego z dala od wody nie utrzymam.....więc będzie tydzień wakacji, a potem 3 leczenia. Już to przerabiałam. Wolę jednak cieplejszą wodę. A i dodam, że kraje muzułmańskie zupełnie odpadają, bo się tam poprostu boję jechać. Grecja, Hiszpania....może jakieś wyspy...w sumie najważniejszy ten piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 22.01.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 najladniejsze plaże piaszczyste sa w Polsce i Bułgarii W Hiszpanii tez pisaek ale taki szary, reszta to kamienie i zwir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 22.01.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 masz na myśli "Złote Piaseki" i "Słoneczne wybrzeże" w Bułgarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.01.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Mariusz możesz polecić w Karwii jakieś noclegi?Byłam tam kiedyś jako dziecko i potwierdzam,że było pięknie. Jadę tam w tym roku z rodzinką Popytam żonę, ona ma namiar na "naszą" kwaterę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.01.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Cypr- Ayia Napa Rodods - Lindos Kreta - Rethymnon Grecja - Riviera Olimpijska reszta może być arabskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 22.01.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 masz na myśli "Złote Piaseki" i "Słoneczne wybrzeże" w Bułgarii? np. Neseber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 23.01.2007 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemia2 30.01.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 może ktoś coś sprawdzonego w Hiszpanii jeszcze dorzuci . A apropo zimnego morza w czerwcu i małych dzieci,to ja ze swoimi chlopcami (obecnie 5 i 6 lat)od trzech lat własnie w czerwcu odpoczywalismy nad bałtykiem i dzieci nawet w zimne dni(a takie sie zdarzały) brodziły w morzu.Ubrane były w polarowe bluzy,czapki,chustki pod szyją i podwinięte spodnie-ktore potem musialy byc zdjete bo przypadkiem sie pomoczyły i nigdy nie chorowały,nawet najmniejszego kataru nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 31.01.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 jesli Hiszpania to południe: costa del sol, costa de la luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemia2 31.01.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mojave dzięki.Będe szukac w ofertach biur podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapselek 31.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Grecja - półwysep Peloponezki - gdziekolwiek! :] widoki zapieraja dech!, plaże piękne piaszczyste a woda tak ciepła jak w jeziorze, niektóre plaże mają kilkumetrowe płaskie wejście do morza, więc dzieciak może biegać nawet z 6 m od brzegu do pasa w wodzie. Warto też wybrać się na wycieczkę do podziemnych grot, płynie się małymi łódeczkami po podziemnych jeziorach, np: jez. Melissani, Kefalonia, jaskinia Drogarati. Port St Nicholas jest śliczny, park wodny dla dzieci tuż nad brzegiem morza [był przynajmniej te kilka lat temu]. Warto też obejrzeć Błękitne Groty na Skinari. Wszędzie odległości to kilka km. - http://www.kefaloniatravel.com/kefalonia_cephalonia_underground_lakes_caves.html Kreta - jedyna piękna plaża piaszczysta i z palmami to plaża Vai [ http://greeklandscapes.com/beach/vai.html ] całkowicie na północno-wschodnim krańcu wyspy, cała część południowa też jest b. ładna, ale na plażach w wakacje bywają zakazy wstępu, bo lęgną się żółwie. No i na Krecie koniecznie trzeba zobaczyć jedyne tam jeziorko - Kourna - o którym mało który turysta wie dlatego jest tam pelna cisza i spokój, plaży prawie nie ma, do wody wchodzi się prosto z trawy Portugalia - plaże piękne, piaszczyste, chociaż ocean bywa chłodnawy, ale ceny niziutkie, zwłaszcza Praia Grande - dodatowy plus: w miarę blisko do Lizbony co do hoteli to nie wiem, bo nie korzystalismy, ale miejsca sprawdzone z Hiszpanii odradzam San Sebastian - brudno i hałas, mimo że plaże duże i piaszczyste, ale tłumy takie że nie ma gdzie się wcisnąć, poza tym woda dużo zimniejsza niż na płd. - lepiej szukać czegoś w okolicach Barcelony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 31.01.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 witam. my jeździmy z 3 muszkieterami zawsze pod koniec sierpnia: Bałtyk ciepły, szaleństw w wodzie nie ma końca.chłopcy się hartują. podobno okolice Mielna(stara się o status uzdrowiska ) są bogate najbardziej w jod. wybieramy osrodki położone przy samym morzu. pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 01.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 moja pociecha ma obecnie 4,5 roku, jeździmy co roku nad Bałtyk (czerwiec lub przełom maja i czerwca), spokojnie można się popluskać (moja córka przyzwyczaiła się, że woda jest zimna ) polecam Władysławowo i Karwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 buleczka, ostatnio byliśmy z dzieciakami rocznik 2004 i 1996: 2005 - Tunezja - Hammamet Yasmin hotel Imperial Park, stosunkowo nowy hotel, klima regulowana w pokojach (co nie bywa takie oczywiste), suuper żarcie, basen i brodzik dla maluchów przy hotelu, przejście na piaszczystą plażę przez nieuciążliwą uliczkę, ok. 400-500m do piaszczystej plaży wśród innych hoteli. Do centrum "miasteczka"-bo to niby dzielnica Hammamet, 15-20 min spacerkiem z wóżkiem. Tam jest główna promenada i inne atrakcje, m.in. park rozrywki, gdzie dzieciaki mogą utknąć na dłuuugo... 2006 - Egipt - Hurghada hotel Titanic Aqua Park, jak sama nazwa wskazuje hotel jest zlokalizowany przy największym aquaparku w Hurghadzie. Dla gości hotelowych korzystanie z atrakcji do bólu za darmo. Goście z innych hoteli płacą wejściówki. Jedzenie bardziej monotonne niż w Titanicu, ale park wodny wszystko rekompensował. Osobiście nie jestem miłośnikiem ciągłego zjeżdżania, moczenia się pod fontannami wody itp., ale jadąc z dzieciakami i chcąc, by przede wszystkim one na tym skorzystały, trzeba iść na daleko idące kompromisy. Jeśli chodzi o zagrożenie zdrowia - stosowaliśmy się do ogólnych zaleceń higienicznych i nie było problemów. Oczywiście nasza najmłodsza pociecha chorowała zarówno w Tunezji, jak i w Egipcie. W Hammamecie przeziębiła się z naszej winy, bo pojechaliśmy z nią na całodzienne zwiedzanie Tunisu klimatyzowanym autokarem, gdy na zewnątrz było "dość" ciepło, parę razy weszliśmy i wyszliśmy do/z klimatyzowanych budynków i klops... Leczył ją miejsowy lekarz wezwany przez obsługę hotelu na naszą prośbę. 4 dni mieliśmy kłopot, ale dziecię wyzdrowiało bez problemu. W Hurghadzie dopadł ją jakiś obrzydliwy wirus - wysoka gorączka, brak apetytu, utrata sił etc. Scenariusz podobny - miejscowy lekarz "no problem, sir!" 3 dni i dziecię jak nowe! Piszę to po to, by udowodnić, że w razie problemów z naszymi pociechami naprawdę możemy liczyć na miejscowe służby medyczne, pod warunkiem oczywiście, iż udamy się do przyzwoitego hotelu, chętnie goszczącego u siebie rodziny z maluchami. To wszystko można i trzeba sprawdzić przed wyjazdem, żeby później móc cieszyć się udanym urlopem. Zwłaszcza serwisy i fora amerykańskie i brytyjskie dość szczegółowo opisują wszystkie najczęściej wybierane przez rodziny hotele i miejsca wypoczynkowe. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts