przemo365 21.01.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam! Jestem "nowy" a znalazłem się tu bo jestem "zielony" Właśnie skońcył się remont w naszym mieszkaniu, niedawno kupionym. Ze starych wnętrz zostały zrobione nowe. Mam tu na myśli, że etap kiedy mieszkanie wygladało jak pobojowisko również zaliczyliśmy. I teraz mam pytanie: czy za remont 56 m2 cena ok 7000 to dużo czy mało? Poniżej podaję kosztorys stworzony przez naszego fachmana. Aby Szanownym Forumowiczom łatwiej było to ocenić dodam, że prace remontowe trwały 2m-ce, był tylko 1 człowiek (od wszystkiego), a efekt końcowy jego pracy w skali 0-10 oceniłbym na 7 może w porywach do 8.Remont, zaś był wykonywany 40 km od Warszawy. - sufit G-K montaż 10 m2 X 35 zł - naciąganie sufitów gipsem 22m2 X 20 zł - położenie paneli podł. 50m2 X 20 zł - demontaż ościeżnic drzwiowych 6szt X 40 zł - montaż ościeżnic drzwiowych 5 szt X 200 zł - klejenie glifów okiennych (kuchnia) 3m/b X 12 zł - obsadzenie narożników 24m/b X 5 zł - malowanie białe 47m2 X 5 zł - malowanie kolor 136m2 X 7 zł - klejenie glifów drzwiowych 5m/b X 12 zł - naciąganie i równanie całych ścian (kuchnia) 18m2 X 20 zł - klejonka płyta G-K (kuchnia) + skuwanie tynku 12m2 X 20 zł - przekładanie żle położonych przez glazurnika płytek 3m2 X 50 zł - skuwanie całej podłogi i części ścian + naciąganie całych ścian (łazienka) = 300zł - klejeie lustra (łazienka) 40 zł - dobudowa ściany w łazience związanej z przesunięciem ościeżnicy o 10 cm =100 zł - malowanie (gruntowanie) grzejników i rur = 200 zł - akrylowanie (listwy, okna, cokoły) + drzwi wejściowe gipsowanie = 100 zł - montaż listew przy podłodze i futrynach 70m/b X 2 zł - łatanie dziur po hydraulikach = 400 zł - wywóz gruzu i śmieci = 300 zł - zakup materiałów (transport) = 200 zł Łączny koszt 6963 zł , ale poprosiłem żeby zszedł z ceny i stanęło na 6500 zł. Dobrze to czy nie? Co o tym sądzicie. Proszę o pomoc. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts