Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łazienka i ubikacja - razem czy osobno?

Recommended Posts

Łazienka i ubikacja - razem czy osobno?

Jakie jest wasze zdanie? Jakie argumenty po jednej i drugiej stronie?

Ja miałam okazję korzystac z obu rozwiązań, i na razie poza tym, że przy osobnych pomieszczeniach osoba korzystajaca z ubikacji nie blokuje w tym czasie wejscia do łazienki innym, nie widzę wielkiej róznicy. A co wy myslicie?

Dziękuję za opinie.

Łazienka i ubikacja - razem czy osobno?

Jakie jest wasze zdanie? Jakie argumenty po jednej i drugiej stronie?

Ja miałam okazję korzystac z obu rozwiązań, i na razie poza tym, że przy osobnych pomieszczeniach osoba korzystajaca z ubikacji nie blokuje w tym czasie wejscia do łazienki innym, nie widzę wielkiej róznicy. A co wy myslicie?

Dziękuję za opinie.

Mysle , ze oprocz tego co napisalas jest jeszcze sytuacja odmienna , kiedy osoba korzystajaca z lazienki nie blokuje mozliwosci skorzystania z toalety.

A roznica jest jeszcze w cenie , taniej jest wszystko razem miec.Choc i tu jest roznica bo razem moze znaczyc lazienka obok toalety jak i z toaleta , blizej lub dalej od kuchni . Najdrozej jest jak sa daleko od siebie lazienki i kuchnia. Wiecej roznic nie widze.

U mnie będą dwie łazienki razem z ubikacjami. Jedna będzie duża przy sypialniach, druga mała z kabiną prysznicową na dole dla gości. Nie wiem czy jest sens rozdzielać ubikacje od łazienki w domu jeśli oczywiście są dwie. Co innego jeśli w planie jest tylko jedna ale tak chyba już nikt nie robi.

pozdr

Jeżeli w planie masz dwie łazienki to myśle, że nawet lepiej jak będą połączone z toaletą.

Zgadzam się przedmówcą. Przy dwóch lub trzech łazienkach podział na łazienki i wc jest bez sensu. Dość często spotykane jest na parterze samo wc, lub wc z prysznicem a łazienka z wc na górze.

• 5 months później...
Jeżeli ktos buduje dom z użytkowym poddaszem to zazwyczaj decyduje się na dwie łazienki, na górze i na dole. I ten sposób problem sam się rozwiązuje, bo jezeli nawet zajdzie sytuacja , że ktos bedzie musiał skorzystac ze żródelka w czasie gdy ktoś inny sie kąpie to najwyżej podbiegnie sobie po schodkach do drugiego klozeciku.Chyba że i ten drugi bedzie niedostepny -wtedy trzeba polegać na własnej pomysłowości i szybkości myślenia. Ale to raczej chyba zbyt czarny scenariusz.

Łazienka bez ubikacji, to totalne nieporozumienie! Miałam tak w bloku. Jest problem, gdy lejesz wodę do wanny, rozebrałaś się i siusiu się chce! :oops: Jak tu lecieć na goło do WC.

Pod tą wypowiedzią podpisuję się i ja!

Kiedyś miałam osobno WC i więcej nie chcę.Mnie zawsze chce się siusiu przed samym wejściem do wanny. :D Teraz będą u nas dwie łazienki z kibelkiem.Myśle,że korków nie będzie (5 osób)

Chyba,że złapiemy rotavirusa. :wink: