cora 21.01.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Łazienka i ubikacja - razem czy osobno? Jakie jest wasze zdanie? Jakie argumenty po jednej i drugiej stronie? Ja miałam okazję korzystac z obu rozwiązań, i na razie poza tym, że przy osobnych pomieszczeniach osoba korzystajaca z ubikacji nie blokuje w tym czasie wejscia do łazienki innym, nie widzę wielkiej róznicy. A co wy myslicie? Dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 21.01.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ja miałam okazję korzystac z obu rozwiązań, i na razie poza tym, że przy osobnych pomieszczeniach osoba korzystajaca z ubikacji nie blokuje w tym czasie wejscia do łazienki innym, nie widzę wielkiej róznicy. A co wy myslicie? Już sobie odpowiedziałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 21.01.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Myślę, że jak sa dwie łazienki w domu (a w większości są dwie lub nawet 3), to nie ma problemu z blokowaniem, bo zawsze można iść do tej drugiej. No chyba, że cała rodzina ma ostrą biegunkę, to wtedy może być problem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 22.01.2007 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Łazienka i ubikacja - razem czy osobno? Jakie jest wasze zdanie? Jakie argumenty po jednej i drugiej stronie? Ja miałam okazję korzystac z obu rozwiązań, i na razie poza tym, że przy osobnych pomieszczeniach osoba korzystajaca z ubikacji nie blokuje w tym czasie wejscia do łazienki innym, nie widzę wielkiej róznicy. A co wy myslicie? Dziękuję za opinie. Mysle , ze oprocz tego co napisalas jest jeszcze sytuacja odmienna , kiedy osoba korzystajaca z lazienki nie blokuje mozliwosci skorzystania z toalety. A roznica jest jeszcze w cenie , taniej jest wszystko razem miec.Choc i tu jest roznica bo razem moze znaczyc lazienka obok toalety jak i z toaleta , blizej lub dalej od kuchni . Najdrozej jest jak sa daleko od siebie lazienki i kuchnia. Wiecej roznic nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.01.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Hmmm.... Nie zastanawiałam się nigdy nad tym, my szykujemy łazienkę z wc na górze i sam kibelek na dole. Myślę, że nikt nikomu w takim przypadku przeszkadzał nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 22.01.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 najlepiej dwie: u mnie w małej jest kibelek i kabina, a w drugiej dużej mam wannę i całę resztę. dom to dom, nawet gdy mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.01.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Też jestem zdania, ze najlepiej jest mieć dwie łazienki albo chociaż (tak jak u nas ) duża łazienka ze wszystkim na górze a na dole sam kibelek - my jesteśmy zadowoleni z takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 22.01.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja w projekcie mam na dole prysznic,umywalka z kibelkiem. Dodatkowo osobno kibelek dla gosci .Na poddaszu będzie wanna ,umywalka,kibelek Tak wiec choćby chciało na raz iść do WC troje ludzi wszyscy spokojnie załatwią swoje potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 22.01.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 my mamy osobno tzn. 2 lazienki osobno i 2 ubikacje. Ubikacje są obok łazienek.Zawsze mialam ubikacje osobno i nie wyobrażam sobie za bardzo mieć kibelek w lazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 22.01.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 U mnie będą dwie łazienki razem z ubikacjami. Jedna będzie duża przy sypialniach, druga mała z kabiną prysznicową na dole dla gości. Nie wiem czy jest sens rozdzielać ubikacje od łazienki w domu jeśli oczywiście są dwie. Co innego jeśli w planie jest tylko jedna ale tak chyba już nikt nie robi. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 22.01.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jeżeli w planie masz dwie łazienki to myśle, że nawet lepiej jak będą połączone z toaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 22.01.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jeżeli w planie masz dwie łazienki to myśle, że nawet lepiej jak będą połączone z toaletą. Zgadzam się przedmówcą. Przy dwóch lub trzech łazienkach podział na łazienki i wc jest bez sensu. Dość często spotykane jest na parterze samo wc, lub wc z prysznicem a łazienka z wc na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 22.01.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 tylko razemzniosę jeszcze osobno jeśli w wc jest umywalka, ale często gęsto nie ma, a samo pomieszczenie jest zazwyczaj klaustrofobiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.01.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Też jestem za dwoma łazienkami , jedna łazienka z wc i wanną a druga z wc i prysznicem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 22.01.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja mam 2 łazienki - duża z wc, wanną i prysznicem, mała z wc i prysznicem. Lazienki obok siebie - dom parterowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 22.01.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Łazienka bez ubikacji, to totalne nieporozumienie! Miałam tak w bloku. Jest problem, gdy lejesz wodę do wanny, rozebrałaś się i siusiu się chce! Jak tu lecieć na goło do WC. A jak kibelek bez łazienki, to koniecznie bateria bidetta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.01.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ela masz 110% racji jak stane bosą stopą na podłodze (niewazne ze mam podłogówke) to musze siusiu i już i co wtedy szybki wypad do wc ??? W tażdej łazience powinien byc klozecik koniecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 23.01.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 dlatego właśnie koniecznie dwie łazienki, osobne wc chyba nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazyna z Podlasia 07.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Jeżeli ktos buduje dom z użytkowym poddaszem to zazwyczaj decyduje się na dwie łazienki, na górze i na dole. I ten sposób problem sam się rozwiązuje, bo jezeli nawet zajdzie sytuacja , że ktos bedzie musiał skorzystac ze żródelka w czasie gdy ktoś inny sie kąpie to najwyżej podbiegnie sobie po schodkach do drugiego klozeciku.Chyba że i ten drugi bedzie niedostepny -wtedy trzeba polegać na własnej pomysłowości i szybkości myślenia. Ale to raczej chyba zbyt czarny scenariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 07.07.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Łazienka bez ubikacji, to totalne nieporozumienie! Miałam tak w bloku. Jest problem, gdy lejesz wodę do wanny, rozebrałaś się i siusiu się chce! Jak tu lecieć na goło do WC. Pod tą wypowiedzią podpisuję się i ja! Kiedyś miałam osobno WC i więcej nie chcę.Mnie zawsze chce się siusiu przed samym wejściem do wanny. Teraz będą u nas dwie łazienki z kibelkiem.Myśle,że korków nie będzie (5 osób) Chyba,że złapiemy rotavirusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts