julienx 07.07.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Ja mam razem. Szkoda mi powierzchni na kolejne pomieszczenie, drzwi, nie lubię tych małych ciasnych pomieszczeń- czesto bez okien, nie czuje sie w nich bezpiecznie itd.. Łazienek mam 3. Wiec raczej nie istnieje ryzyko, że ktoś kogoś blokuje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 07.07.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Zdecydowanie osobno.Przy dwóch łazienkach to obojętne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 10.07.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Moja łazienka osobista przy sypialni ma mieć wszystko w jednym. Poza tym będzie WC dla gości. Łazienki przy pozostałych sypialniach ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 10.07.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Ja w projekcie mam na dole prysznic,umywalka z kibelkiem. Dodatkowo osobno kibelek dla gosci .Na poddaszu będzie wanna ,umywalka,kibelek Tak wiec choćby chciało na raz iść do WC troje ludzi wszyscy spokojnie załatwią swoje potrzeby Mam dokładnie tak samo. Sam kibelek na dole jest OK, jak tylko on jest potrzebny. W każdej łazience konieczny WC, no bo jak się wysikać przed kąpielą? Sam kibelek na dole też nie załątwia wszystkiego, łazienka z prysznicem może się przydać np, w sytuacji nawet czasowj niesprawności, np. złamana noga. A jeszcze jeden zargument za łazienką na parterze: zdarza się po kilku ltatach mieszkania, że nasza odludna okolica bardzo się zaludnia, do wody podłącza się zbyt wielu użytkowników i zaczynają się problemy z ciśnieniem wody, zwłaszcza w lecie gdy podlewamy ogródki. Wtedy łazienka na parterze jest bardzo potrzebna, na górze mogłoby by być trudno się wykąpać wieczorem, gdy wszyscy podlewają zmęczone upałem ogódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.07.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Precz z małymi klaustofobicznymi pomieszczeniami w domku!!! Nie po to wynosze sie z bloku bym miał jakąś klitkę Aktualnie mam w bloku taki kibelek, ze jak siedzę to prawie kolanami uderzam w drzwi... Horror... U mnie będą 2 łazienki (1 na gorze, 1 na dole) w tym w każdej prysznic, a w górnej wanna i bidet. A ponadto .. kibelek grilowy, czyli 1,5m na 1m pomieszczenie z sedesem i umywalką - przeznaczenie: szybkie potrzeby podczas imprez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 15.07.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 mam małe pytanie - na parterze domu mam pomieszczenie 3,6 m na wc, ale zastanawiam się jeszcze czy zmieści się tam kabina prysznicowa?na górze mamy wielką 18 metrową łazienkę i tam będzie dodatkowo wanna, wc, mała pralnia na pewno na dole przydałby się prysznic, ale czy zieści się? prosze o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.07.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 mam małe pytanie - na parterze domu mam pomieszczenie 3,6 m na wc, ale zastanawiam się jeszcze czy zmieści się tam kabina prysznicowa? na górze mamy wielką 18 metrową łazienkę i tam będzie dodatkowo wanna, wc, mała pralnia na pewno na dole przydałby się prysznic, ale czy zieści się? prosze o radę Zalezy jakie wymiary mają boki pomieszczenia. Niemniej sądzę, że zmieści się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 17.07.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 to nasze pomieszczeni ma 1,8 na 2 metry... zatem wystarczy na kibelek, umywalkę i kabinę prysznicową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.07.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 to nasze pomieszczeni ma 1,8 na 2 metry... zatem wystarczy na kibelek, umywalkę i kabinę prysznicową? Sądzę, że z tą kabiną to będzie ciasno.. Czemu? Zakładam, ze kabina będzie 80cm na 80 cm. (ewentualnie 90 na 90). Tak więc umywalka zajmuje jakieś 60 cm, potem trzeba by dać min 20 cm odstępu i kibelek (40cm) i znowu odstęp min. 20 cm daje razem 140 cm.. A gdzie tu zmieścić na 2m jeszce 80cm kabinę prysznicową? Oj będzie ciasno... Mozna by próbować kabinę 60cm na 180cm.... Ale wtedy będzie problem z brodzikiem (chyba, żeby wyłozyć terakotą-gresem) i z dzrzwiami... Te powyżej 90cm są wyraźnie droższe, ale takie 120cm np. w ofercie Ravaku widziałem... Poza tym nie wiem na której ścianie jest wejście do łazienki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 30.08.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Myślę, że jak sa dwie łazienki w domu (a w większości są dwie lub nawet 3), to nie ma problemu z blokowaniem, bo zawsze można iść do tej drugiej. No chyba, że cała rodzina ma ostrą biegunkę, to wtedy może być problem ) Zgadzam się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 17.12.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 jesli sa dwie lazienki to nie ma koniecznosci jeszcze osobnego kibelkaale jak tylko jedna to koniecznie bo inaczej to caly czas walka o dostep do jednego czy drugiego a druga lazieneczka ma jeszcze ten plus ze jak jacys goscie w domku to mlodszaczesc rodzinki moze spokojnie korzystac takze proponuje podzial przy jednej lub dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 18.12.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 WC z łazienką to rozwiązanie w porządku jeśli są dwa takie miejsca w domku - jedno np. z wanną, drugie z prysznicem. WC najlepsze z bidetem, a najgorsze rozwiązanie to łazienka bez kibelka - mam takie w bloku i jak leję wodę to potem lecę goła przez przedpokoj do WC, bo nie będę siusiać do wanny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 20.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 a słyszałaś o urynoterapii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 21.12.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 W bloku miałam łazienkę razem z WC i nigdy nie mogłam spokojnie poleżeć w wannie, bo zawsze komuś chciało sie na kibelek (mężowi, albo dzieciom). Dlatego w moim przypadku WC ZDECYDOWANIE MUSI BYĆ OSOBNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 21.12.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Nie podoba mi się samo pomieszczenie z kibelkiem są zwykle małe i beznadziejne, można klaustrofobi się nabawić. Jestem za rozwiązaniem łączonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 22.12.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 W bloku miałam łazienkę razem z WC i nigdy nie mogłam spokojnie poleżeć w wannie, bo zawsze komuś chciało sie na kibelek (mężowi, albo dzieciom). Dlatego w moim przypadku WC ZDECYDOWANIE MUSI BYĆ OSOBNO ZDECYDOWANIE MUSZĄ BYĆ DWIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts