Ania z Warszawy 22.01.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Mam pytanie do doświadczonych Forumowiczów - czy przy ujemnych temperaturach można przyklejać styropian na zewnątrz budynku ?Jaki mrozik jest do przyjęcia, żeby wszystko ok się trzymało? Oczywiście tynki zewnętrzne mają być robione dopiero na wiosnę, a teraz tylko zaciągnięcie styropianu klejem.U mnie mają ocieplać w przyszłym tygodniu. Miałam nadzieję, że ta jesienna pogoda jeszcze się utrzyma, ale raczej będzie mrozik i nie wiem, czy ekipa nie przesunie terminu, chociaż z drugiej strony widzę na budowach w Wa-wie, że budują non stop przez cały rok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.01.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 żaden mrozik nie jest do przyjęcia, bo styropianik się nie przyjmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fumfol 22.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Chyba powyżej +5 st. C. musi być. Są chyba jakieś domieszki do klejów i zapraw, które pozwalają murować i kleić nawet w mrozie, ale u mnie nie stosowali, więc nie mam zdania na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 22.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Mrozik w powietrzu to na pewno dyskwalifikuje robotę.Ważna jest temperatura powierzchni, czyli ściany do której to będzie klejone, a ta potrafi byś ujemna nawet wtedy kiedy powietrze ma +5stC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.01.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Możesz zastosować klej zimowy (my używaliśmy Bolixa), temp. musi być o ile dobrze kojarzę min. 0 stopni, po 8 godz, spadek do -5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.01.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 ceresit CT 85 versja ziomowa kleje w wersji zimowej dopuszczają nakładanie kleju przy 0 st po 8 godzinach temperatura nie niżasz niz - 5 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania z Warszawy 23.01.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 wielkie dzięki za fachowe rady, dzięki temu będę wiedziała jak rozmawiać z wykonawcą ocieplenia i nie będę w strachu, że coś zrobili nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts