remx 19.05.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 ZE powiedział mi że pierwsza wersja warunków przyłącza będzie określała zasilanie linią napowietrzną.To dla mnie oznacza że mógłbym powalczyć o linię kablową.Czy ktoś z was ma może pojęcie jak to załatwić i czy wiąże się dla mnie z kosztami. Chyba aktualnie to ZE funduje linię aż do przyłączy. Nadmieniam że byłby to krótki odcinek kabla, tyle co przez drogę publiczną (ok 4-5 m do granicy mojej działki). Kabel byłby oczywiście poprowadzony z istniejącego już słupa. W drodze leży gaz i w przyszłości woda. Czy mogą po prostu powiedzieć że tak jest taniej i jest to argument nie do zbicia. Jest tam też napowietrzna linia telefoniczna, nad którą musiałaby przechodzić napowietrzna linia energetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 19.05.2003 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Coś mi się jeszcze przypomniało. Istnieje szansa (czego w szczególności chciałbym uniknąć) pociągnięcia lini napowietrznej nie tylko do słupa (trzeba by go dopiero postawić) na mojej działce ale BEZPOŚREDNIO do mojego przyszłego domu. Czy mogą mi to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 25.05.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Wydaje mi sie , ze tak. U mnie też stoi słup po drugiej stronie jezdni i z niego napowietrzna bezpośrednio linia na dom. Ale chyba możesz spróbowac wytąpić z wnioskiem o dodatkowy słup po Twojej stronie i zejscie z niego do domu kablem w ziemi. Tylko, ze to nie lezy w ich interesie. Więc musisz przygotować sie na pokrycie wszystkich kosztów z tym związanych. Od projektu , uzgodnien az do wykonawstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts