dezerter 27.05.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Czy ktoś buduje lub zamierza budować ten dom? Chętnie wysłucham wszelkich uwag na temat tego projektu. Link:http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=VERONA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 31.05.2006 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Nikomu sie nie podoba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 31.05.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 wszystko fajnie ale: na parterze polokragla sciana - nie wiem po co? nie ma ta "polokraglosc" zadnego uzasadnienia ... i nie nawiazuje kompletnie do niczego w bryle budynku.... hmmm to mialo pewnie byc oryginalne? no chyba zeby trudniej bylo ja wymurowac a potem polozyc podloge czy listwy.... a raczej dlatego ze sie "tak akurat narysowało i fajnie wyglada" " ok - kwestia gustu - moze sie podobac moze sie nie podobac ..., przy okazji - wiatrolap wielkosci budki telefonicznej z zaprojektowana tam szafa wnekowa i wejsciem z garazu (juz widze sierczystego dubla tymi drzwiami w wypieta czesc ciala jakiegos domownika ktory akurat zdejmowal w buty.... )- wzbudza we mnie lekki niepokoj o przyszlych mieszkancow tym bardziej tego nie rozumiem bo z garazu mozna wysc i przez pom gospodarcze i przez wiarolap (co przy jego wielkosci jest bez sensu ) po co 2 wyjscia z garazu - - to juz pytanie do autora http://www.krajobrazy.com.pl/domki/verona/verona_rzut1b.gif nooo ale tu na poddaszu... nie wiem jak długo projektant myslal nad tym rozwiazaniem (zaznaczone na niebiesko) uchhh ... ale jest siarczyste "genialnosc" i "praktycznosc" rozwiazania tego "zakamarka" pod skosem powalila mnie (wszak pociagniecie pok 17 do konca bylo by zbyt oczywiste i banalne , co z tego ze najlogiczniejsze? ) , podobnie jak widze rozwiazano pom nr 14 (czemu nie pociagnieto w lewo pom 15 - pozostanie tajemnica (bo teraz to sie nawet na garderobe nie nadaje ) no i na koniec - cudny słup (? ) w pom.17 porażajacy finezja http://images4.fotosik.pl/39/e0866bac5a2636b1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 31.05.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 aha...a pozatym to ok - fajny projekt a tak serio...-- szkolne , wrecz smieszne bledy - na szczescie łatwe do naprostowania przy adaptacji ale cala bryła ciekawa - i przy niewielkich przerobkach - calkiem nieglupi projekt moze byc jeszcze widze pare moze nie bledow ale...denerwujacych drobiazgow.... - ale juz nie chce sie znęcac aha - wycofuje sie z krytyki slupa w 17 - bo to jakis stryszek - wiec sie nie czepiam (choc uzasadnienia konstrukcyjnego pewnie nie ma...) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 03.06.2006 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Witam. Wielkie dzięki za tak gruntowną analizę VERONY . Jeżeli chodzi o projekt to spodobała nam się (mnie i żonie....oczywiście w odwrotnej kolejności ) bryła. Co do półokrągłości....chyba zostanie ......znikną na pewno jedne drzwi od garażu.....a jeżeli chodzi o ścianki na górze to zmiany nastąpią w praniu (tzn. jak będzie strop i dach). Zielonooka - mam do Ciebie prośbę.....jeżeli to nie kłopot to chętnie bym przeczytał o tych denerwujących drobiazgach. Pozdrawiam miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.06.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 To ja mam pytanie - jak usytuowany dom na działce wzgledem stron swiata ? Tzn - front domu gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 04.06.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 My również kupiliśmy ten projekt (w wersji lustrzanej). Jako jeden z niewielu oferuje 2 dodatkowe pokoje na dole nie mówiąc o garderobie i spiżarce przy w sumie akceptowalnej powierzchni 160 m kw. Co do "półokrągłości" - jest naprawdę oryginalna i bardzo ładnie komponuje się z sylwetką domu i tarasem od południa (mój kolega plastyk również to potwierdza) Nie uwierzę że nie jest przeszkodą nie do pokonania przy murowaniu czy podłodze Odpowiadając na pytanie Z. południe mamy od storny tarasu przy półogrągłym zakończeniu jak na widoku 2 w poniższym linku: javascript:displayWindow('projekt_odbicie.php?id=194&nazwa_projektu=VERONA','635','510') Co do góry - faktycznie zaaranzowana jest niezbyt dobrze - ale zmienimy to trochę. Zastanawiamy sie równiez nad podniesieniem dachu do góry. Jedne drzwi z garażu do zamurowania. Również będziemy wdzięczni za wszelkie uwagi przed rozpoczęciem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 04.06.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 coś ten link mi nie wyszedł poniżej właściwy (wybrać odbicie lustrzane) http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?id=194&opcja=opis&nazwa_projektu=VERONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 04.06.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Zielonooka - północny wschód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.06.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam, moge "pomarudzic" ale jutro - bede miala wtedy chwilke czasu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 08.06.2006 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Marek&Kasia...kiedy zaczynacie budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 10.06.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Na razie jeszcze zbieramy papiery - w tym roku chyba tylko fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 14.06.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dezerter a jak w waszym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 18.06.2006 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 hmmm dokladnie tak samo ...............niestety zalatwianie papierow w tym kraju to jest jakies nieporozumienie...ale niestety trzeba przez to przebrnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 13.07.2006 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Papierki się zbierają a kolejnych uwag dotyczących projektu brak.......czyżby był taki dobry?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 19.07.2006 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Marek&Kasia jak idzie zalatwianie papierków??.......macie juz moze jakis kosztorys?????.....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 24.07.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 hhhhhhhmm narazie walczymy z geodetą. .........powoli się rozglądamy za ekipą budowlaną, więc kosztorys może będzie wkrótce...o ile uda nam się załtwić sprawę papierkową może w tym roku uda nam się zrobić fundamenty. A na wiosnę ruszymy pełną parą (o ile wszyscy murarze nie wyjadą za granicę ) PS W jakich okolicach (województwie) budujecie Veronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 26.07.2006 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ja juz czekam na oferty od ekip budowlanych .......fundamenty w tym roku wygladaja na bardzo prawdopodobne (no chyba zeby ) Wojewodztwo dolnoslaskie, a wg starego podzialu - legnickie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 31.07.2006 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 MAREK&KASIA odezwijcie sie na poczte.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 11.08.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 na jaki mail ? - nasz [email protected] POzdrMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts