dezerter 18.04.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Czyżby po obejrzeniu zdjęć wszyscy zaniemówili?? Sebastian na jaką głębokość kopałeś? Bloczki fundamentowe mam po 2,40 - bez transportu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 18.04.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 a u nas kolejny problem - tym razem z gatunku większych. Starostwo doczepiło się do - uwaga - NIESYMETRYCZNOŚCI dachu. Mieliście taki problem z papierami ??? Jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 19.04.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 do Dezerter: chumus ściągnęty na głębokość około 40 cm, a póżniej wykop jeszcze jakieś 40-50 cm do Marek&Kasia u mnie w warunkach zabudowy wydanych przez gminę nic nie ma o symetryczności dach, mama natomiast zapis, że dach ma być dwu bądź wielospadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 19.04.2007 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Sebastian - nie za płytko? Marek&Kasia - u mnie jest: "dachy dwu- lub wielospadowe o symetrycznym kącie nachylenia połaci 35* - 45*, pokryte dachówką ceramiczną lub betonową" nie mieliśmy żadnych problemów z tą sprawą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 20.04.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 do Dezerter: płytko .... to fakt, ale u mnie są wysoko wody gruntowe (co widać na zdjęciach) dlatego fundamenty kopię płytkie i podnosze cały budynek. Będzie podniesiony też poziom gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 21.04.2007 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Stan na piątek:http://images20.fotosik.pl/250/9be9840badeb7d8dm.jpg http://images20.fotosik.pl/250/42820346010e5b76m.jpg http://images21.fotosik.pl/195/16c1d5149bf5dac2m.jpghttp://images20.fotosik.pl/250/da784419c7c831a9m.jpg http://images20.fotosik.pl/250/3efd8ed66b5f0d31m.jpg http://images20.fotosik.pl/250/688c1663b0075ad1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 26.04.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 bardzo ładnie to wygląda, folia, szalunki...pełny wypas. Ja niestety nie mogłem sobie na to pozwolić z powodu wody. Mierzyłem te swoje fławy niwelatorem i mam dosyć sporą różnicę poziomów, murarze będą mieli co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 26.04.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Problem z dachem zakończył się po naszej mysli. Dla zainteresowanych link do dyskusji na temat dachu Verony http://forum.muratordom.pl/viewtopic.phpp=1772566&highlight=#1772566 Wracając do tematu cen -za beton zapłacimy za m3: 209 zł B15; 219 B20 (netto razem z pompą i transportem 25 km). PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 10.05.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam budujących Veronę. Moja krótka historia : - Veronę wybrałem niejako zmuszony po odrzuceniu przez starostwo pierwszego projektu. - Zezwolenie na budowę oraz komplet dokumentów czekały już od końca czerwca ubiegłego roku. - W międzyczasie wykonałem standartowe sprawy : studnia wiercona,skrzynka ZK,prowizoryczny płot oraz blaszany garaż jako podręczny składzik na czas budowy. - Nie zacząłem budowy w ubiegłym roku z bardzo prozaicznego powodu : Stwierdziłem,że w pełni sezonu wolne są jedynie ci wykonawcy,których ktoś wcześniej zwolnił np.za partactwo. - Jesienią podpisałem wstępną umowę z fachowcami.którzy sprawdzili się na moim rynku. - Pod koniec lutego br.,do umowy dodano punkt o scedowaniu na wykonawcę zakupów materiałów,po uprzedniej mojej akceptacji. - 6 marca br wytyczono domek na działce,8 - go ,wykonano roboty ziemne. - między 8 a 15 marca gorączkowe zakupy przez moich budowlańców,zakończone nbyciem kompletu materiałów,potrzebnych do stanu surowego z pokryciem dachowym - w najbliższy weekend,oblewanie wiechy,tydzień później,stan surowy z pokryciem dachowym. W zasadzie niewiele zmieniłem w projekcie : brak drzwi z garażu do wiatrołapu oraz między kuchnią a saloonem.Zachowałem okrągłą ścianę i takie same okna.Ścianki kolankowej brak.Ściany dwuwarstwowe BK Stolbet 24 + 12 wełna minerana.Strop keramzytowy typu Teriwa.Dachówka ceramiczna,jasny brąz ,Creaton.To chyba na tyle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 11.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 dawaj zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 11.05.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 dawaj zdjęcia Oczywiście wszystko mam udokumentowane na fotkach. Daj mi trochę czasu,bym mógł je umieścić na jakiejś stronce foto.Od dwóch dni leje,co niestety zmiejszyło tempo kończenia więźby. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 11.05.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 dawaj zdjęcia Oczywiście wszystko mam udokumentowane na fotkach. Daj mi trochę czasu,bym mógł je umieścić na jakiejś stronce foto.Od dwóch dni leje,co niestety zmiejszyło tempo kończenia więźby. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 11.05.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 dawaj zdjęcia Oczywiście wszystko mam udokumentowane na fotkach. Daj mi trochę czasu,bym mógł je umieścić na jakiejś stronce foto.Od dwóch dni leje,co niestety zmiejszyło tempo kończenia więźby. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 11.05.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Sorry za ten spam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 12.05.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Wydaje sie że w tej chwili jesteś liderem w budowaniu. Z gory dzieki za zdjęcia. Napisz też jakie spotkałeś problemy przy budowie, na co zwracać uwagę itp. PozdrMiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 15.05.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Pogoda popsuła szyki,znów opóźnienie ;( Pewnie przestanę pisać o konkretnych terminach. Poniżej link do obiecanych fotek.Musicie mi wybaczyć,brak doświadczenia,pośpiech spowodowały powtórkę niektórych zdjęć.To tylko niektóre,piszcie jeśli chcecie obejrzeć konkretne pomieszczenie. http://picasaweb.google.pl/rsheki/BudowaVerony pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 15.05.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Dzięki za zdjęcia. Prośba jeszcze o wnętrza I jeszcze pytanie - ile wyszło ci metrów kwadratowych ścian nośnych zewnętrznych a ile wewnetrznych? Pozdr MiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 15.05.2007 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Sheki witam w klubie . Kurcze kiedy ja tyle będę miał????? Ech..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 15.05.2007 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 W sobotę najprawdopodobniej będę miał stan zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 16.05.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Dzięki za zdjęcia. Prośba jeszcze o wnętrza I jeszcze pytanie - ile wyszło ci metrów kwadratowych ścian nośnych zewnętrznych a ile wewnetrznych? Pozdr MiK Jak pisałem wcześniej,nie ja kupuję materiały.Jestem tylko od kasy Wcześniej wydrukowałem sobie kosztorys domku,z rozbiciem na ilość materiałów i ta w zasadzie się zgadza.Jak na razie brak jakiegokolwiek zbędnego budulca na placu budowy. Kosztorys pewnie jeszcze się poniewiera gdzieś na dysku,więc jeśli ktoś nie ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts