Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 454
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Problem z dachem zakończył się po naszej mysli. Dla zainteresowanych link do dyskusji na temat dachu Verony

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.phpp=1772566&highlight=#1772566

Wracając do tematu cen -za beton zapłacimy za m3: 209 zł B15; 219 B20 (netto razem z pompą i transportem 25 km).

Pozdrawiam

M

• 2 weeks później...

Witam budujących Veronę. :lol: Moja krótka historia :

- Veronę wybrałem niejako zmuszony po odrzuceniu przez starostwo pierwszego projektu.

- Zezwolenie na budowę oraz komplet dokumentów czekały już od końca czerwca ubiegłego roku.

- W międzyczasie wykonałem standartowe sprawy : studnia wiercona,skrzynka ZK,prowizoryczny płot oraz blaszany garaż jako podręczny składzik na czas budowy.

- Nie zacząłem budowy w ubiegłym roku z bardzo prozaicznego powodu : Stwierdziłem,że w pełni sezonu wolne są jedynie ci wykonawcy,których ktoś wcześniej zwolnił np.za partactwo.

- Jesienią podpisałem wstępną umowę z fachowcami.którzy sprawdzili się na moim rynku.

- Pod koniec lutego br.,do umowy dodano punkt o scedowaniu na wykonawcę zakupów materiałów,po uprzedniej mojej akceptacji.

- 6 marca br wytyczono domek na działce,8 - go ,wykonano roboty ziemne.

- między 8 a 15 marca gorączkowe zakupy przez moich budowlańców,zakończone nbyciem kompletu materiałów,potrzebnych do stanu surowego z pokryciem dachowym

- w najbliższy weekend,oblewanie wiechy,tydzień później,stan surowy z pokryciem dachowym.;)

W zasadzie niewiele zmieniłem w projekcie : brak drzwi z garażu do wiatrołapu oraz między kuchnią a saloonem.Zachowałem okrągłą ścianę i takie same okna.Ścianki kolankowej brak.Ściany dwuwarstwowe BK Stolbet 24 + 12 wełna minerana.Strop keramzytowy typu Teriwa.Dachówka ceramiczna,jasny brąz ,Creaton.To chyba na tyle :D pozdrawiam

Pogoda popsuła szyki,znów opóźnienie ;(

Pewnie przestanę pisać o konkretnych terminach.:)

Poniżej link do obiecanych fotek.Musicie mi wybaczyć,brak doświadczenia,pośpiech spowodowały powtórkę niektórych zdjęć.To tylko niektóre,piszcie jeśli chcecie obejrzeć konkretne pomieszczenie.

http://picasaweb.google.pl/rsheki/BudowaVerony

pzdr

Dzięki za zdjęcia. Prośba jeszcze o wnętrza :D

I jeszcze pytanie - ile wyszło ci metrów kwadratowych ścian nośnych zewnętrznych a ile wewnetrznych?

Pozdr

MiK

Jak pisałem wcześniej,nie ja kupuję materiały.Jestem tylko od kasy :lol:

Wcześniej wydrukowałem sobie kosztorys domku,z rozbiciem na ilość materiałów i ta w zasadzie się zgadza.Jak na razie brak jakiegokolwiek zbędnego budulca na placu budowy.:) Kosztorys pewnie jeszcze się poniewiera gdzieś na dysku,więc jeśli ktoś nie ma ... :lol: