sheki 18.09.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Łooo ! Hanka się pojawiła Witaj! Trwają końcowe prace przy instalacji CO.Teraz,kiedy podstawowa ekipa praktycznie zeszła z budowy,niewspółmiernie wzrosło zaangażowanie z mojej strony,co widać po przebiegu samochodu. Zaczyna się sprawdzać powiedzenie o dużych kosztach wykończenia.Do tego "wyłapywanie" fachowców - koszmar. Ja również nie potrzebowałem deskowania,więc zero wiadomości w tym temacie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 27.09.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 U nas kończą krycie dachu - fotki w przyszłym tygodniuPozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek31 01.10.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Witamy ponownie Takie małe 3-pytania bardzo mi zalezy na szybkiej odpowiedzi 1. na jaką wysokość kupowaliście rury do kolumn ? 2. na jaki wymiar robiliscie otwór w stropie - ten od schodów (zgodnie z projektem ?) 3. na jaką srednice robiliście otwory w stropie do tych rurek wentylacyjnych (kuchnia, spizarnia etc..) Z gory dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 01.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 1. Wysokośc 3,5 z przodu i 4 m z tyłu (tam miałem niżej), grubość zmniejszyłem z 45 do 40, teraz dałbym 35.2. Zgodnie z projektem - będą schody drewniane3. Musze zmierzyć - cos około 10 cm albo 15 PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek31 01.10.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Wielkie dzieki Marku/Kasiu za szybka odpowiedz.Ja kiedy zobaczylem rure 45 - troche sie przerazilem. Strasznie wielkaChetnie bym wybral 30 , ale niestety juz zbrojenie (jarzemka) zrobione na 20 cm i zalany pod to fundament - wiec chyba zostanie na 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 02.10.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 1.Kolumny mają 45 cm2.Schody - wymiar projektowy , zamiast drewnianych, betonowe.3.15 m, tyle wystarczy by połączyć końcówkę dachówki wentylacyjnej.pzdrp.s.róbcie jak najwięcej fotek instalacji elektrycznej.W moim przypadku,ponad 300 zdjęć ułatwiło mi poszukanie zatynkowanych gniazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 07.10.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 MAMY STAN SUROWY OTWARTY I tak już zostanie do wiosny http://images11.fotosik.pl/89/9d68932ce31aab29m.jpg http://images24.fotosik.pl/97/141f3b6574a3cfdcm.jpg http://images28.fotosik.pl/97/b98f35380cf048e1m.jpg A potem nadciągnęły chmury: http://images25.fotosik.pl/97/196ee976072ee415m.jpg Ale jak na złość nie padało i dach nie wypróbowany i nie umyty Jeszcze tylko zaizolować, ocieplić i obsypać fundament,zrobić tarasy, zabić okna deskami i ......na narty Pozdrawiamy MiK PS Fotki zrobione przed sprzątaniem działiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 07.10.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 O chyba sie nawet zrymowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 07.10.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Niech ktoś teraz powie,że nasze domki nie są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 11.10.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 witam ponownie to, że sie nie odzywałem przez niemal 3 miesiące nie znaczy, że nie czytałem Waszych postów. Dużo sie u mnie działo, tym bardziej, że budowałem sam. A oto efekty: http://picasaweb.google.com/sebol32/Verona Moja verona jest trochę inna od Waszych, ale różnorodność musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 11.10.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 acha, ten w czapeczce z daszkiem, kielnią w jednaj ręce a cegłą w drugiej ta ja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek31 14.10.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witamy Bardzo prosze o kontakt (najlepiej priv) osoby, ktore robily w Veronie strop monolityczny ze zbrojeniem krzyzowym zamiast terivy.Mam kilka nierozwianych jeszcze watpliwosci. Nieukrywam, ze sprawa jak zwykle dosc pilna Marku i Kasiu w wolnej chwili zerknijcie na swoja skrzynke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 15.10.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Misiek31 - niestety wysłany wczoraj mail wrócił do mnie. Dlatego jego treść wysyłam na priv. Podaj adres mailowy dla zdjęć.POzdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheki 16.10.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Nadal walczę z wykończeniówką. Obecnie zaczynam ocieplać ściany zewnętrzne.W międzyczasie założyłem okno wyłazowe do komina kominkowego oraz dachówkę antenową.A teraz najgorsze : przegapiłem termin podisania umowy z gazownikami ! Po otrzymaniu nowych warunków i podpisania umowy uzyskałem termin przyłączenia gazu na ... 20 kwiecień 2008 Za chwilę jadę do ZG targować się o przyśpieszenie.Można się wściec pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 21.10.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Dorobiliśmy się w końcu tarasów i zabezpieczylismy większość otworów okiennych i drzwiowych przed zimą bo sobotę rano było biało. http://images34.fotosik.pl/9/d48973c45e1fc606m.jpg http://images31.fotosik.pl/10/b776ea4bdd1507f2m.jpg PozdrMiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rado4444 21.10.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Zaczynamy z żoną budowę Verony i potrzebujemy kosztorys uproszczony kosztów wybudowania domu pod klucz dla banku Czy ktoś może mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 22.10.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Mam w domu - wyślę wieczorem Pzodr M Poszło na priv Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rado4444 22.10.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Dzięki wielkie za kosztorys.mógłbym prosić o trochę więcej szczegółów? Chodzi mi o m.in. Dach pokrycie obróbki - jakie pokrycie?Stolarka okienna - jakie okna (PVC, drewniane)?Stolarka drzwiowaPodłogi posadzki Tynki wew. okładzinyMalowanieElewacja - z ociepleniem?Instalacja wod kan CO i CWUElektryczna Koszty dodakowe - co wchodzi w te koszty? Jaka jest lokalizacja domku - może udałoby się nam spotkać, żeby pogadać.Trochę dużo pytań wyszło.Jeśli to nie byłoby kłopotliwe, czy mógłbym prosić o numer telefonu żeby wymienić się doświadczeniami?- taki kontakt byłby najszybszy, a trochę zaczyna nas gonić czas (zima za pasem) Szczerze mówiąc, to zakładałem trochę niższe koszty pomimo wzrostu cen.Pozdrawiam serdecznieRado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 23.10.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 To jest kosztorys dla banku. Co prawda robiony przez rzeczoznawcę ale raczej zawyżony Myślę że można spokojnie przyjąć że są to ceny brutto. Pokrycie- dachówka ceram lub cementowa; elewacja z ociepleniem (tu chyba niedoszacowanie). Koszty dodatkowe to chyba taka asekuracja kosztorysanta (jakieś usługi geodezyjne i inne) Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 25.10.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Misiek - na strop weszło 23,5 m3 betonu B20 (razem ze słupami)PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts