MAREKKASIA 23.01.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Stoimy przed wyborem tynki tradycyjne czy gipsowe. Jak to wgląda z Waszej perspektwy.?Sheki jak sprawują sie tynki gipsowe?PozdrMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 04.02.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 witam Cos ostatni cicho w tym wątku, porzuciliście budowy???? U mnie cały czas się dzieje, oto parę fotek http://picasaweb.google.com/sebol32/Nowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 08.02.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Czekamy na okna - 1 marca. Sebastian czy to tynk gipsowy? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 09.02.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 tak to jest tynk gipsowy knaufa, wyszło mi go 620 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 10.02.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 tak to jest tynk gipsowy knaufa, wyszło mi go 620 m2 Ostatnio mierzyłem ściany i wyszło mi że będzie 633 metry kw. Więc chyba OK U nas też ma być Knauf a w kuchni i łazience Bolix cementowo-wapienny. Jak wyszedł ten tynk? Szybko schnie? Trzeba to jeszcze traktować gładzią? Pozdrawiam MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 11.02.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 tynk wyszedł extra po nałożeniu równali najpierw łatą, później piórem, jak podeschło przecierali gąbka na mokro a na koniec znowu piórem. Ściany i sufity są gładkie jak szkło i trochę to wygląda "sztucznie", dlatego przed malowaniem przetrę całość papierkiem ściernym (drobnym), żeby zmatowić powierzchnie przed gruntowaniem Na tynk gipsowy na pewno gładż nie jest już potrzebna, bo tam nie ma co gładzić Moje tynki maja już prawie dwa tygodnie i powoli zaczynają dosychać(wydać różnice kolorów na ścianach), ale idzie to powoli bo zaraz po tynkarzach weszli posadzkarze i zrobili wylewki, także wilgoci jest od groma. W sumie na tynki i tylewki poszło 10m3 wody czyli 10000 litrów. To musi potrwać. Acha w piątek odpaliłem kotłownie i grzeje, mam nadzieję że wysychanie pójdzie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 17.04.2008 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 http://images26.fotosik.pl/197/31042531238ca86fm.jpghttp://images26.fotosik.pl/197/1e82110dbf5a1cf9m.jpghttp://images32.fotosik.pl/220/f720b6c3f89ee2b9m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 18.04.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Huuraaaa - Post ożył. Ale wypasione tarasy To już prawie koniec ? U nas od dziś tynki wewnętrzne. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 18.04.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 a to moje wypociny: http://picasaweb.google.com/sebol32/AlbumBezTytuU jak wszystko pójdzie dobrze to na długi łykend majowy parapetówa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek31 28.04.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam My juz tez po tynkach - robilismy cementowo-wapienne - ale to ze wzgledu na murarzy - partaczy trzeba bylo troche wyrownac - wyszlo b.ladnie. Sebastian - pytanie do Ciebie odnosnie tarasow - szczegolnie tego frontowego. Rozumiem, ze kladles kostke granit/bazalt ? Robiles jakas wylewke pod ta kostke ? Jak to wygladalo. Bardzo mi sie ten pomysl podoba. Moglbys w wolnej chwili podeslac bardziej dokladne fotki ?Z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 04.06.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam serdecznie!Jestem na etapie wyboru projektu. Waham sie pomiędzy Niewielkim wariant II z Muratora a własnie Veroną. Wolałabym mniejszy domek, a 160 m wydaje mi się trochę dużo. Czy ktos już moze mi powiedzieć czy Verona nie jest za duza? (tyle podlog do mycia;)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 04.06.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam serdecznie! Jestem na etapie wyboru projektu. Waham sie pomiędzy Niewielkim wariant II z Muratora a własnie Veroną. Wolałabym mniejszy domek, a 160 m wydaje mi się trochę dużo. Czy ktos już moze mi powiedzieć czy Verona nie jest za duza? (tyle podlog do mycia;)))) Faktycznie Verona jest trochę duża - i to nie jest 160 m kw. Na dole jest 135 m - na górze tez moze byc tyle jak nie zrobisz ścianek kolankowych z regpisów. Ale ten Niewielki to też nie jest mały Najlepiej zobaczyc na zywo - my jestesmy po wylewkach więc widac powierzchnię - zapraszam - Kraków nie jest daleko .. Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek31 05.06.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Wcale nie jest taki duzy - ja juz sie zastanawiam czy nie wybudowac dodatkowego garazu - bo ten , ktory jest w budynku sobie na "graciarnie" przeznaczylem. Na twoim miejscu w ciemno bralbym Verone. IMHO sa tylko 2 rzeczy skopane w tym projekcie tj. kotlownia i garaz. Kotlownia dlatego, ze jest zaprojektowana pod og. gazowe lub olej. Tak maly piec np. na eko-groszek z osprzetem znalesc jest b. trudno. A garaz jaki jest kazdy widzi Zmiescic cos powyzej CORS`y bedzie ciezko. No i oczywiscie bezwzglednie podniesc sciane kolankowa na poddaszu. Kasiu&Marku kiedy parapetowke robicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 05.06.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dzięki serdeczne, coraz bardziej się do Verony przekonuję.KasiuMarku niewykluczone ze sie wybierzemy... przepadlo, zaproszenie przyjete. Bardzo chetnie bysmy wasz domek zobaczyli. Moze zrobimy sobie wycieczke blizej wakacji.Miesiek31 pewnie masz rację z tym garazem, ja chcialabym zeby byl przestronny i zebym w koncu nie musiala przeciskac się jak na parkingu, gdzie drzwi nie otworzysz. Jakie jest rozwiązanie z tym garazem? Ile szerokosci jest przewidziane w projecie? A ile powinno byc zeby bylo w sam raz? A moze zrobic 2 stanowiska, ale to pewnie podroży koszty budowy.Oj nic nie jest proste.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 08.06.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Ile szerokosci jest przewidziane w projecie? .... U nas po tynkach wyszło: wjazd do garażu: szer.2,40; szerokość garażu w środku 3,30 - w projekcie jest 3,36. Nie rób garazu podwójnego - to zmieni bryłę budynku - lepiej pomyśl o osobnym lub o ... blaszaku M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 08.06.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Kasiu&Marku kiedy parapetowke robicie ? Jeszcze 120 dni Pozdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek31 10.06.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Z tym garazem - to teraz dalbym dluzsza L-ke/nadproze nad brama - bo samochod wchodzi "na styk" w srodku juz ok. chociaz - ja mam omege a to duza "krowa" jest wiec mniejsze autka spoko wejda co do dostawiania 2-giego garaza to traci sen - nie bedzie to ladnie wygladac. Tak jak Marek/Kasia napisal lepiej siakaś wiate postawic lub cos innego wolnostojacego. Aha i koniecznie sciane kolankowa na poddaszu podnies sobie +/- 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 11.06.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 tez jezdze omega, wiec wiem ze wszedzie ciasno.Macie racje jeden garaz w bryle wystarczy.A czy podniesienie scianki kolankowej nie zrobi "grzybka" z bryly domu?A powiedzicie mi jaki jest koszt budowy calkowity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 12.06.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 460 000 pod klucz ale mógłbym wydać więcęj (gdybym miał) dodam że większość prac wykonałem sam tzn: murowanie ścian i fundamentów, strop, cała wykończeniówka itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 13.06.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 My teraz pół z tego - stan deweloperski. Została cała wykończeniówka. Sami robilismy tylko elektrykę i przyłącz wody.PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts