Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 454
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
Witam - po dlugiej nieobecnosci

Napiscie prosze ile m2 zabudowy z KG wyszlo wam na poddaszu - ciekaw jestem czy to dobrze policzylem.

Aha i jesli moglibyscie podac cene za 1 m2 zabudowy - bylbym wdzieczny

To zależy od aranżacji wnętrza - przykładowo u nas scianka kolankowa w suszarni nad garażem jest niziutka - czyli zabudowa sięga głębiej do ścian zewnętrznych. Wyszło coś około 300 m kw. razem z garderobą w duzym pokoju nad salonem.

Co do ceny to 27 za mkw na gotowo (pod malowanie). Ale jaka cena taka robota. "Fachowcy" z Przeworska zwiali do siebie w trakcie robienia poprawek (i nie dostali całości kasy :roll: ).

• 1 month później...

No wreszcie zaczynam około 16 marca wkońcu!!!!!!!!!!!!!

Ja buduje veronke na płycie fundamentowej z izolacją poziomą 20cm ściany zwnętrzne i nośne z keramzytu wewnątrz działowki z białego, przerobiłem nieco układ.

wywaliłem garderobe i przestawiłem pokój powiększając łazienkę kominek będzie narożny więc przestawiłem również komin. Góra podniesiona o 2 pustaki , strop nad wejściem głównym i tarasem bo wydaje mi sie że to o wiele lepsze rozwiązanie . Wjazd do garażu poszerzam do ok 3 metrów.

To na dzieńdobry cała kanaliza i instalacja wodna już w płycie.

Pozdrawiam

o widzisz i z tym dodatkowym stropem nad tarasami - to jest bardzo dobry pomysl - ja gdybym to teraz robil - tez bym wylal. Fura dodatkowego miejsca na graty.

W zamian dorobilem sobie jeszcze stryszek nad poddaszem (wejscie z jednego z pokoi takie schody skladane) i tam tez sporo mozna wygospodarowac

a wogole - to dawac fotki z wykonczenia - bo juz mi zaczyna pomyslow brakowac :)