Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 454
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do rozplanowania wnętrza, nie wypowiadam się, bo to musi pasować użytkownikom jak buty szyte na miarę. Na naszą miarę ten dom nie jest uszyty, bo chcieliśmy mieć więcej pomieszczeń (kosztem ich wielkości).

Z zewnątrz podoba mi się, mogłabym na taki patrzyć przez okno. Dach strasznie połamany, więc będzie drogi, ale to też w końcu decyzja budujących. Coś za coś - z takim dachem bryła domu wygląda ładnie.

Czy poddasze ma ścianę kolankową?

Witam

Mam pytanie do osób, które już posiadają projekt. Ja w chwili obecnej czekam na przesylke. Jak rozwiazana jest sprawa wentylacji w kuchni i w łazience na parterze. Z rzutów przedstawionych na stronie widac tylko 2 kominy (garaz/kotlownia) i pokoje.

Bylbym wdzieczny za sugestie - bo nie wie - czy sie z tego nie wycofac jesli bedzie trzeba modyfikowac projekt.

Witam ponownie - dzieki za odpowiedz.

Wlasnie dostalem projekt - i widze, ze wentylacje sa uwzglednione :)

A prop. a jak wyglada sprawa z fundamentami pod sciany dzialowe - na projekcie nic nie widac aby byly ?

Budowac sie bedziemy niedaleko Piotrkowa Trybunalskiego. Mysle, ze na wiosne juz ruszymy z fundamentami - w chwili obecnej zostalo jeszcze pozalatwiac przylacza. Pewnie bede miał jeszcze kilka pytan do osob, ktore sa juz bardziej zaawansowane w budowie.

Ktos z was pisal o wizualizacji - czy mozna to skads sciagnac lub podeslac ? bylbym wdzieczny moj adres mariusz(at)propl.com