Hanka Budowlanka 06.03.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Pytał Gołąb, a odpowiedziałam Dezerterowi. Pardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 07.03.2007 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ja się nie gniewam Hanka Budowlanka .......witam miło w naszym gronie . Im nas więcej tym lepiej. Nie od dziś wiadomo, że w kupie siła Marek&Kasia - jasne, że wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 07.03.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Marek&Kasia - u mnie w betoniarni mówią, że jest 22% VAT .... hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 07.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam! Do " Hanka Budowlanka" Nie szkodzi, zdarza się - pozdrawiam - " Gołąb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 07.03.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam ! Do " Sebastian z wrocka " Czy się na mnie pogniewałeś ?1} - Nie odpisałeś na post dotyczący widoczności słupów / z dn. 4.03.07r /2} - Nie dostałem wyceny z hurtowni o którą prosiłem / z dn. 4.03.07r /W dn.6.03.07r wysłałem wiadomość na e-mail bez rezultatu. Powtarzam mój e-mail : [email protected] Proszę o wiadomości - pozdrawiam - " Gołąb " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 07.03.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Marek&Kasia - u mnie w betoniarni mówią, że jest 22% VAT .... hmmm Chyba jest tak że jak z usługą to 7% - ale w tym przypadku trudno brać bez usługi - napisz jaki był powód zmiany fundamentów i stropu na lane bo też się nad tym zastanawiam; Jeszcze odnośnie lanego fundamentu - wyjdzie po prostu taniej bo mamy własne deski do szalowania; tak się umówilismy też z wykonawcą przy wycenie prac. Trochę czytalem na forum o tych metodach jest tyle samo zwolenników co przeciwników - jak we wszytkim w budownictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 07.03.2007 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Trochę czytalem na forum o tych metodach jest tyle samo zwolenników co przeciwników - jak we wszytkim w budownictwie. Dokładnie W moim przypadku taniej wyjdą bloczki. Deski do szalowania musiałbym kupić a beton ........ B10 - 175/m3 B15 - 190/m3 B20 - 205/m3 transport - 200 pompa - 300/godz ..... i nie dość tego ......to są ceny netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 07.03.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 sorry coś nie tak z moim mailem, ani nie odbiera ani nie wysyła. podaję adres rezerwowy, ten działa [email protected] wysłałem kosztorysy pod podane przez Was adresy ale widocznie nie dotarły. Obiecuję jutro ponowną wysyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka Budowlanka 07.03.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam, Sebastian, mam gorącą prośbę, abyś "za jednym zamachem" zechciał podzielić się kosztorysem także i z nami. Z góry serdecznie dziękuję [email protected] Pozdrawiam, Hanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 08.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 do "Gałąb" sorki ale problemy z mailem, ponowiłę próbę i już powinieneś dostać wycenę ad. słupków wg projektu słupki będą widoczne na poddaszu szczegilnie w pomieszczeniu 2.4 i 2.5 ale można to łatwo zmienić przesuwając o około 37 cm ściankę działową między holem a łazienką niestety na korzyść holu. U mnie nie będzie takiej potrzeby bo ja rezygnuję z wejścia do pomieszczenia 2.5 z łazienki, a wstawie drzwi między słupki tak aby wchdzić do pomieszczenia gospodarczego bezpośrednio z holu potrząc na projekt w pomieszczeniu 2.2 też słupek będzie widoczny, ale można go schować pod grubszym tynkiem lub płytą g/k. A w sumie słupki mogą być elementem dekoracyjnym, gułupi nie zauważy, a mądry pomyśli, że tak ma być(zaczerpnięte z forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 11.03.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam ! Do " Sebastiana z wrocka " Dziękuję za odpowiedż, ale wyceny materiału na e-mail jeszcze nie otrzymałemProszę o nią " Gołąb " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 12.03.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam! Do " Sebastiana z wrocka " Wycena materiałów dotarła - dziękuję - pozdrawiam " Gołąb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 14.03.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam ! A tak ogólnie to : 4 "VERONY " i każda będzie miała ściany z innego materiału. Zapadła decyzja - nasza ma mieć ściany z KERAMZYTOBETONU ! Ciekawe czy trafna decyzja,co Wy na to proszę o wypowiedzi. pozdrawiam - "Gołąb " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian z wrocka 14.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ja sie znam tylko na ytongu Z kermazytobetonu to chyba jakieś prefabrykaty robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 16.03.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam ! Do " Sebastiana z wrocka " Dzięki za odpowiedż. Keramzyt to bardzo lekkie kruszywo otrzymane w procesie wupału glin.Domy z wyrobów keramzytobetonowych przypominają budynki z cegły,charakteryzują się najlepszą paroprzepuszczalnością,mają dobre właściwościtermoizolacyjne i akustyczne i porównywalne ceny do innych. Pozdrawiam - " Gołąb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 19.03.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Dezerter Jak tam zdjęcia fundamentów ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek31 20.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Po dluzszej nieobecnosci spowodowanej zalatwianiem formalnosci KIlka informacji dla Was: Max`y kupilismy w tamtym roku jeszcze po 2,70 za sztuke (3540 szt. 288x188x188) 288 bedzie szlo "w mur" to na sciany nosne, dalej Uni-maxy po 2,55 sztuk 1130 (250x188x188) dzialowe-nosne 250 "w mur" Mini-maxy po 2,15 sztuk 2052 - (120x188x288) na dzialowki 120 "w mur" Cegla pelna 2800 szt. po niepamietamile na kominy i etc ... Stal juz jest tj. drut roznej masci 14,12,10 i 6 - tez jeszcze po starych cenach za calosc druta wyszlo 5600. Brakuje jeszcze bloczkow bet. fundamentowych - murazowi wyszlo jakies 1000 szt i drewna , ktore pod dachowke bedzie cholernie drogie . Gdy bedziecie klasc blache spokojnie mozecie dac "ciensze krokwie", te ktore sa projekcie - sa dawane na dachowke czyli b. duze obciazenie. Strop bedzie lany. Zadych folii i inny dupereli - tylko dechy i na dechy dachowa jak kasy wystarczy. W tym roku chcielibysmy to przykryc dechami - narazie zalatwia sie woda i power. Fundamenty juz wyznaczone - kopane beda jak sie troche osuszy. Gdyby ktos mial zdjecia i/lub wizualizacje ew. jakies pytania - to bardzo poprosze na mariusz(at)propl.com. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 20.03.2007 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Niestety u mnie nastapił mały falstart Kolejne podejście - połowa kwietnia. Polscy fachofcy (nie mylić z fachowcami) to tragedia Gołąb - z tego co pamiętam to keramzyt jest ok ale ceny chyba nie za bardzo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek31 20.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 a prop. czy jest ktos tutaj z w. łódzkiego ? chetnie wymienimy sie doswiadczeniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dezerter 20.03.2007 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Zapukaj do Gołębia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts