bst 22.01.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam,ruszam z budową na wiosnę i właśnie robie przegląd kredytów.Niektóre banki wymagają dołączenia np. faktur na 50% kwoty transzy.Zastanawiam się, jak to w praktyce wygląda i czy nie wygeneruje to problemów w przyszłości. Jak to u Was wyglądało? Do stanu surowego zamkniętego te 50% raczej nie powinno być problemem (zakup materiałow) - ale co z wykończeniem? Miał ktoś problemy z tego typu rozliczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.01.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja wybrałam PKO BP, bo nie muszę przedstawiać faktur, a dużo materiałów załatwiam bez fv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 22.01.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja w GE. Trzeba wykonać okreslony procent prac według załącznika, złozyć wniosek, przyjezdza fotoinspektor/na koszt banku/ i transza wpływa.Faktur nie chcą wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 22.01.2007 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Wiem, ze sa takie banki, tylko ze niestety wychodzi tak, ze te ktorym wystarczaja np. zdjecia czy tez przeprowadzaja na swoj koszt inspekcje maja wysoka marze.. (np GE jaks kosmiczna marza na poziome 2% mimo ze wszystkie pozostale wymogi - wrecz idealne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 22.01.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Możliwe, że tak teraz jest. Moja marża 0,93 . Ale to rok temu było.I w pln.Od tego czasu duzo sie w kredytach pozmieniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts